Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

Projekt ICT4SCF predstavljen informatičarima

  slatina.hr           17.09.2014.         782 pogleda
Projekt ICT4SCF predstavljen informatičarima

Projekt Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost (ICT4SCF) sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 204.224,23 eura kojega su provodile četiri osnovne (OŠ E. Kumičića iz Slatine i iz Zagreba: OŠ D. Cesarića, OŠ Ivana Granđe, OŠ Otona Ivekovića) i jedna srednja škola (Grafička škola u Zagrebu iz Zagreba) svoj projektni ciklus privodi kraju te je sve svoje projektne aktivnosti i rezultate predstavio Županijskom stručnom vijeću nastavnika informatike i računalstva osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije. 

Stručni skup je pozdravila ravnateljica OŠ Eugena Kumičića, koja je ujedno i domaćin skupa, iz Slatine gospođa Božica Majhen te je predstavila članove stručnoga tima iz partnerskih škola. O portalu za e učenje na daljinu te o priručniku koji su rezultat projekta govorila je voditeljica radne skupine Nikolina Jurić iz Grafičke škole u Zagrebu, a o svim ostalim aktivnostima i ostvarenim rezultatima projekta govorila je voditeljica projekta Melita Schmitz.

Važno je napomenuti da se priručnik za nastavnike informatike pod naslovom Od bita do robota u elektroničkom obliku nalazi na portalu za e-učenje na daljinu s adresom www.e-skola.com.hr kao i svi kurikuli i sadržaji koji su se razvijali kroz projekt. Svi nastavnici kao i učenici su pozvani posjetiti portal, pozvani su komentirati sadržaje na portalu, ali i kreirati nove sadržaje koji će biti postavljeni na portal. 

Ovakav vid učenja i razmjenjivanja znanja i nastavnih sadržaja u današnjem vremenu brzog razmjenjivanja informacija je naprosto neophodan vid komunikacije između svih dionika projekta, ali i između svih onih koji žele naučiti nešto novo s područja informatike kao i onih koji s drugima žele podijeliti sve ono što su sami naučili ili su naučili kroz nastavni predmet informatike.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo