HDZ: Krunoslav Katičić novi glavni tajnik HDZ-a
Plenković: Vlada će biti nešto manja od prethodne
Medved: Nova vlada imat će od 15 do 18 ministarstava
Plenković: Medved i Grlić Radman ostaju ministri
Fond: Ukupno 853 prijave za poticaje za električna vozila
Državna matura uspješna, nepravilnosti u dvije gimnazije
Pupovac: Za dužnost potpredsjednika Vlade predložit ćemo Borisa Miloševića

  Poljoprivreda

Projekt „Edu-eco-agro-net“ – besplatno obrazovanje za poslove u ekološkoj poljoprivredi

  radioslatina.hr           28.08.2014.         1171 pogleda
Projekt „Edu-eco-agro-net“ – besplatno obrazovanje za poslove u ekološkoj poljoprivredi

U sklopu EU natječaja – IPA IV – Razvoj ljudskih potencijala, grant shema Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih, odobren je projekt „Edu-eco-agro-net“ Obrazovna ekološka poljoprivredna mreža, koji provodi Pučko otvoreno učilište Obris iz Požege s projektnim partnerom Pučkim otvorenim učilištem Slatina. Projektom se želi ojačati kompetencije nezaposlenih odraslih osoba novim pristupima učenju i provođenjem inovativnog dodatnog programa u području ekološke i organske poljoprivrede.

Nezaposlene odrasle osobe bi na taj način ojačale svoje kompetencije i povećale šanse u pronalasku zaposlenja ili samozapošljavanja. Vrijednost projekta iznosi 138.057 eura, od čega je sufinanciranje Europske unije 88,10%, odnosno 121.628 eura.

Budući da je dio ovog projekta i edukacija u trajanju od 150 sati, od toga 50 sati teoretske nastave u učionicama POU Slatina i 100 sati praktične nastave na novouređenim eko vrtovima u prostoru Srednje škole Marka Marulića Slatina, traži se 10-15 osoba koje će biti voljne obrazovati se potpuno besplatno za poslove u ekološkoj poljoprivredi.

Uvjet za izbor kandidata je završena najmanje osnovna škola i navršenih 18 godina života, a prednost će imati nezaposleni i žene. Polaznici će se u sklopu ove edukacije upoznati s poslovima ekološke poljoprivrede kroz predavanja o poljoprivrednoj proizvodnji, zaštiti na radu, o uvjetima potrebnim za uzgoj u ekološkoj proizvodnji, o tehnologiji ekološke proizvodnje, agroekonomskom modelu u ekološkoj hortikulturnoj proizvodnji te ostalim poslovima vezanim za ekološku poljoprivredu kroz teoretski i praktični dio.

Zainteresirani kandidati mogu se prijaviti u Pučkom otvorenom učilištu u Slatini do 2. rujna od 7 do 15 sati na telefon 033/551-371 ili osobno u prostorijama Učilišta na adresi Šetalište J. Bürgera 1 u Slatini.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije PoljoprivredaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.