Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Poljoprivreda

Projekt „Edu-eco-agro-net“ – besplatno obrazovanje za poslove u ekološkoj poljoprivredi

  radioslatina.hr           28.08.2014.         1531 pogleda
Projekt „Edu-eco-agro-net“ – besplatno obrazovanje za poslove u ekološkoj poljoprivredi

U sklopu EU natječaja – IPA IV – Razvoj ljudskih potencijala, grant shema Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih, odobren je projekt „Edu-eco-agro-net“ Obrazovna ekološka poljoprivredna mreža, koji provodi Pučko otvoreno učilište Obris iz Požege s projektnim partnerom Pučkim otvorenim učilištem Slatina. Projektom se želi ojačati kompetencije nezaposlenih odraslih osoba novim pristupima učenju i provođenjem inovativnog dodatnog programa u području ekološke i organske poljoprivrede.

Nezaposlene odrasle osobe bi na taj način ojačale svoje kompetencije i povećale šanse u pronalasku zaposlenja ili samozapošljavanja. Vrijednost projekta iznosi 138.057 eura, od čega je sufinanciranje Europske unije 88,10%, odnosno 121.628 eura.

Budući da je dio ovog projekta i edukacija u trajanju od 150 sati, od toga 50 sati teoretske nastave u učionicama POU Slatina i 100 sati praktične nastave na novouređenim eko vrtovima u prostoru Srednje škole Marka Marulića Slatina, traži se 10-15 osoba koje će biti voljne obrazovati se potpuno besplatno za poslove u ekološkoj poljoprivredi.

Uvjet za izbor kandidata je završena najmanje osnovna škola i navršenih 18 godina života, a prednost će imati nezaposleni i žene. Polaznici će se u sklopu ove edukacije upoznati s poslovima ekološke poljoprivrede kroz predavanja o poljoprivrednoj proizvodnji, zaštiti na radu, o uvjetima potrebnim za uzgoj u ekološkoj proizvodnji, o tehnologiji ekološke proizvodnje, agroekonomskom modelu u ekološkoj hortikulturnoj proizvodnji te ostalim poslovima vezanim za ekološku poljoprivredu kroz teoretski i praktični dio.

Zainteresirani kandidati mogu se prijaviti u Pučkom otvorenom učilištu u Slatini do 2. rujna od 7 do 15 sati na telefon 033/551-371 ili osobno u prostorijama Učilišta na adresi Šetalište J. Bürgera 1 u Slatini.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda