Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Politika

Program gospodarskog oporavka je poput predizbornog programa

  Dragutin Šantoši/Večernji list           20.04.2010.         1404 pogleda
Program gospodarskog oporavka je poput predizbornog programa

Gospodarsko stanje u hrvatskoj odraz je nesposobnosti Vlade RH koja ni svojim posljednjim Program gospodarskog oporavka nije pokazala ništa novo. Kada se iščita 27 stranica Programa samo 3 stranice su neke mjere, a ostalo su analize postojećeg stanja. Stječe se dojam da se radi o predizbornom programu, pa se time vjerojatno ulazi u predizbornu fazu hrvatskog društva, izjavio je u Slatini Danijel Srb, predsjednik HSP-a ističući da navedene mjere neće ostvariti nikakve pozitivne rezultate.

U HSP-u tvrde da hrvatsko gospodarstvo ima problematičnu konkurentnost koja proizvodi visoku nezaposlenost, te smatraju da u Hrvatskoj trebaju pokrenuti velika ulaganja. Država cijelom poduzetničkom miljeu treba otvoriti javna poduzeća i tako pokrenuti projekte koji godinama leže u ladicama, kažu u HSP-u.

- Prosvjedujemo protiv takve politike i tražimo da Vlada RH otvori velike investicije, a sve s ciljem otvaranje novih radnih mjesta. Predstavljeni Program samo je predizborno obećanje, izjavio je Srb kritizirajući ponašanje hrvatskih državnika zbog neodlaska na pogreb u Poljsku, istup Josipovića u BiH i druge aktualne događaje.

Uz domaćina Matu Bubaša susretu s novinarima bili su prisutni i Zvonimir Šimić i Damir Kupanovac, predsjednici ŽO HSP-a Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
2.5.2010. 18:25
Nikako da vlada bilo koja pronađe rješenje Hrvatske krize i uporno sve melje na mlin ozbora i tako to ide. Poanta je u naumu ostati na vlasti što duže i pod bilo koju cijenu i tu se vrzmamo a pomaka nema, Analzirajući krizu mislim da smo do iste stigli isključivo skupom državom a lokalne samouprave se ponašaju kao metilj društva, Sa proračuna 90 godina od 30 milijardi došli smo do preko 100 milijardi , PDV je među najvećima a izdrvajanja na dohodak među najvećima . O cijenama komunalnih naknada , odvoza smeća ,vode ,struje i ostalih energenata da i ne spominjem . TA davanja su uništila i onako slabo gospodarstvo i to je kraj. Izlaz iz ove krize moguć je samo konkurentnosti naših proizvoda to jest ukidanjem malih općima gradova i županija te rasterećenjem gospodarstva od tih silnih nameta . To svi znaju ali zbog ostanka na vlasti pod bilo kojom cijenu gospodarstvo tone a birokracija nema mjeru . Ukoliko se nametnici ne odmaknu od privrede čeka nas sigurno"Grčka"!
limun
21.4.2010. 15:17
Stoko zatamljena.
tarik
20.4.2010. 21:35
Hoće li i Šimu tužiti Uskoko što ima penziju zbog saobraćajke na motoru ?
dragoner
20.4.2010. 20:54
Vi tržite od Vlade.....Šaka jadnika. Sad će Šima tražiti u Skupštini tematsku sjednicu o stanju u gospodarstvu, pa da može pametovati o nečemu o čemu svi pričaju pa bi i on malo. U Sabor, Šima , u Saboru se o tome raspravlja, al neka, mlad si ti, doći će red i na tebe.
janez
20.4.2010. 19:07
-A da prokopate tunel između naših županija.- idioti pijani i takve ste ideje imali .


Još iz kategorije Politika