Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Županija

Proglašena elementarna nepogoda

        30.08.2011.         2495 pogleda
Proglašena elementarna nepogoda

Na temelju članka 6. stavka 1. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda i dostavljenih Prvih izvješća o elementarnoj nepogodi gradskih i općinskih povjerenstava za procjenu štete od elementarnih nepogoda grada Virovitice te općine Suhopolje, Špišić Bukovice i Pitomače, donosim, virovitičko-podravski župan, Tomislav Tolušić, donio je Odluku o proglašenju elementarne nepogode za područje grada Virovitice, općine Suhopolje, Špišić Bukovice i Pitomače.

Elementarna nepogoda uzrokovana je  tučom - ledom, praćena kišom i vjetrom, 19. kolovoza , uslijed čega je došlo do šteta na svim poljoprivrednim kulturama i trajnim nasadima. Navedene jedinice lokalne samouprave, dužne su odmah ili u što kraćem roku za svoje područje procijeniti nastalu štetu od elementarne nepogode. Procjenu štete potrebno je izvršiti sukladno Zakonu o zaštiti od elementarnih nepogoda i Metodologiji za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Gradska i općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda dužna su podatke o procijenjenoj šteti dostaviti Državnom i Županijskom Povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, te nadležnom ministarstvu, najkasnije do 30. rujna 2011. godine.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

đuro strašni
1.9.2011. 18:55
pozdrav Bubimire,jel vidiš da se i mi možemo složit oko nečega!
Bubimir
31.8.2011. 14:35
duhan se ne jede ako niste znali, ali na duhanu svi zarade više nego seljak. od jednog kilograma duhana se proizvede pedeset i pet kutija cigareta, a seljak od tih pedeset i pet kutija dobije svega dvanaest cigareta pa se pitajmo tko tu najviše zarađuje, a da se sve kulture pridržavaju agrotehničkih mjera i da se toliko ulaže ljudskog rada mogli bi hraniti cijelu europu zato nemojmo prićat o duhanu ako ne znamo što znači duhan
Lynx
31.8.2011. 8:39
Malo sam neupućen, JEDE LI SE DUHAN?
Bubimir
30.8.2011. 21:20
Mislim da je đabe što je Župan donio odluku o elementarnoj nepogodi kad tu ne priznaju duhana,
jer kažu da je duhan osiguran a ovo drugoj elementarnoj nepogodi duhan je najviše straddao čak i na 100% neznam zašto se vade na to osiguranje kad znamo da osiguranje samo pokrije trošak proizvodnje duhana a seljaci na temelju neproizvedenih kilograma neče dobiti poticaj a ove sve druge kulture mogle su se osigurat a i dobit če poticaj bez obzira na koliko su tučene zato mislim da tu treba uvrstiti duhan i da se duhan mora isto tako isplatiti kao i sve druge kulture jer niko nije spriječio da se druge kulture osiguraju zato molim gospodina župana Tomislava Tolušića te dožupana Zdravka Dijakovića i pročelnika za gospodarstvo i poljoprivjedu gospodina Čajkulića da svim općinama i gradovima dozvole ili daju naputak da i duhan uđe u elementarnu nepogodu jer znamo da duhanci neće dobit poticaj ako nemaju kilograma


Još iz kategorije Županija