Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Zdravstvo

Profesor Siniša Brlas održao predavanje o mentalnom zdravlju na Hrvatskim studijima

        16.01.2015.         1242 pogleda
Profesor Siniša Brlas održao predavanje o mentalnom zdravlju na Hrvatskim studijima

Profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije kao gost predavač na Hrvatskim studijima u Zagrebu studentima je u četvrtak 15. Siječnja održao predavanje na temu “Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja; važnost očuvanja mentalnog zdravlja u zaštiti općeg zdravlja”. Podsjetimo da je 01. prosinca 2014. godine profesor Brlas održao predavanje o mentalnom zdravlju i na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Gostovanja profesora Siniše Brlasa kao predavača na cijenjenim hrvatskim fakultetima rezultat su toga što je još 2010. godine profesor Brlas sa skupinom psihologinja i psihologa pokrenuo u Republici Hrvatskoj jedinstveni projekt pod nazivom „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja“ s ciljem da se osvijeste kapaciteti psihologije kao struke za djelotvorne intervencije u proaktivnoj skrbi o mentalnom zdravlju. Projekt se od tada do danas razvija slijedom aktualne Nacionalne strategije zaštite mentalnog zdravlja za razdoblje od 2011. do 2016. godine. Iskustva iz ovoga projekta jedinstvena su čak i izvan granica naše zemlje pa ih je profesor Brlas do sada imao priliku predstaviti i stručnjacima u Mađarskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Stoga je sasvim jasno zašto je i na našim fakultetima prepoznata potreba da se stečena znanja i iskustva prenesu i studentima onih struka koje sudjeluju u ostvarivanju ciljeva Nacionalne strategije.

Pozivi profesoru Siniši Brlasu da održi predavanja studentima na više fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a u protekle dvije godine i na nekoliko inozemnih sveučilišta, odraz su i njegovog višegodišnjeg stručnog angažmana u području proaktivne skrbi o mentalnom zdravlju, ali još su jedan pokazatelj da i Virovitičko-podravska županija ima vrsne stručnjake od kojih ostali mogu učiti.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo