Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Zdravstvo

Profesor Siniša Brlas na Pravnom fakultetu u Zagrebu održao predavanje o mentalnom zdravlju

        03.12.2014.         1385 pogleda
Profesor Siniša Brlas na Pravnom fakultetu u Zagrebu održao predavanje o mentalnom zdravlju

Profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije kao gost predavač na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu studentima je održao predavanje na temu “Mjesto i uloga mentalnog zdravlja u zaštiti općeg zdravlja: Nacionalna strategija za zaštitu mentalnog zdavlja”.

Profesor Brlas predavanje je održao u ponedjeljak 01. prosinca  za studente pete godine Studijskog centra socijalnog rada u nastavi Diplomskog studija socijalnog rada, a u okviru kolegija “Socijalni rad u zaštiti mentalnog zdravlja”.

Podsjetimo da je još 2010. godine profesor Brlas sa skupinom psihologinja i psihologa pokrenuo u Republici Hrvatskoj jedinstveni projekt pod nazivom „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja“ s ciljem da se osvijeste kapaciteti psihologije kao struke za djelotvorne intervencije u proaktivnoj skrbi o mentalnom zdravlju. Projekt se od tada do danas razvija slijedom aktualne Nacionalne strategije zaštite mentalnog zdravlja za razdoblje od 2011. do 2016. godine. Iskustva iz ovoga projekta jedinstvena su čak i izvan granica naše zemlje pa je sasvim jasna potreba da se stečena znanja i iskustva prenesu i studentima onih struka koje sudjeluju u ostvarivanju ciljeva Nacionalne strategije.

Poziv profesoru Brlasu da održi predavanje studentima odraz je njegovog višegodišnjeg stručnog angažmana u području proaktivne skrbi o mentalnom zdravlju i još je jedan pokazatelj da i Virovitičko-podravska županija ima vrsne stručnjake od kojih ostali stručnjaci mogu učiti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo