Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Zdravlje

Profesor Siniša Brlas jedan je od autora novog priručnika o radionicama za prevenciju ovisnosti

        29.07.2015.         1822 pogleda
Profesor Siniša Brlas jedan je od autora novog priručnika o radionicama za prevenciju ovisnosti

Znanja i iskustva stručnjaka iz Virovitičko-podravske županije opet su prepoznata i izvan granica naše županije, a često je to i izvan granica Republike Hrvatske. Primjer za to je i uključivanje profesora Siniše Brlasa, psihologa u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u veliki projekt koji pod nazivom „Okreni leđa ovisnosti“ od rujna 2014. godine provodi Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka, a financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Ovaj je Centar neprofitna organizacija čije je djelovanje usmjereno jačanju civilnog društva kroz različite projekte usmjerene poboljšanju kvalitete života djece i mladih, zaštiti i promicanju njihovih prava te zaštiti djece od svih oblika zlostavljanja.

Profesor Brlas je od rujna 2014. godine kao suradnik uključen u navedeni projekt ovoga Centra, a rezultat ove suradnje je nova publikacija pod nazivom „Priručnik: radionice u borbi protiv ovisnosti“. Autori priručnika su psiholozi Siniša Brlas i Vanja Gorjanac.

Priručnik je ustvari set edukacijskih i senzibilizacijskih radionica namijenjenih preventivnom radu s djecom i mladima. Posebnost ovoga priručnika jest u tome što su radionice didaktički i metodički oblikovane za primjereni pristup ovoj problematici u radu s djecom i mladima, s jasno definiranim ciljevima radionica. Također je novina u tome što su autori razvili set evaluacijskih instrumenata kojima se procjenjuje preventivna učinkovitost radionica, što je element koji često nedostaje mnogim radionicama koje se provode u radu s djecom i mladima. Dakle, radi se o novom i nadasve korisnom priručniku namijenjenom svima koji se u svojemu profesionalnom radu usmjeravaju prevenciji ovisnosti i ostalih rizičnih ponašanja među djecom i mladima. Priručnik će zasigurno biti korisna stručna literatura i za provedbu školskih programa prevencije ovisnosti.

Sudjelovanje profesora Brlasa u projektima i izvan granica naše županije priznanje je kako njegovom stručnom radu tako i javnozdravstvenom djelovanju Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u kojemu radi.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje