Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Humanitarna akcija

Prodaju stare knjige i suzbijaju predrasude

        17.08.2010.         2511 pogleda
Prodaju stare knjige i suzbijaju predrasude

VIROVITICA - Udruga Radosni zajedno, koja okuplja osobe s mentalnom retardacijom i drugim poteškoćama u razvoju te njihove roditelje i skrbnike, organizirala je akciju prodaje starih knjiga, kako bi prikupili novac potreban za rad udruge. Ideja je to gospođe Marije Koren, Virovitičanke, koja je do sada organizirala i sudjelovala u brojnim humanitarnim akcijama. Sama je donirala točno 100 knjiga iz svoje biblioteke, a na njenu inicijativu akciji se pridružila virovitička Gradska knjižnica, koja je udruzi poklonila 227 knjiga. Među doniranim knjigama je i 60 primjeraka knjižice “Hod po mukama uvijek s nadom” Jelene Jelke Maras iz Vinkovaca, koja je opisala svoju borbu protiv multiple skleroze.

- Knjige prodajemo po simboličnoj cijeni, netko nema novca pa nam donese knjigu ili dvije, a nama je svaka donacija dobrodošla. Iako je cilj prikupiti sredstva za aktivnosti, novac nije najbitniji - nego druženje. Želimo građane upoznati s našom misijom socijalne pomoći i unapređivanja kvalitete života osoba s mentalnom retardacijom te da nas građani dožive takve kakvi jesmo, objašnjava aktivistica udruge Vesna Daloš.

Udruga ima 50 članova, a osnovana je 2008. godine, radi senzibiliziranju javnosti i suzbijanja predrasuda, među građanima, ali i roditeljima, jer mnogi se srame svoje bolesne djece i ne znaju kako im pomoći. “Pokušavamo ih uključiti u zajednicu, osobe s invaliditetom drugačije su jedino po tome što imaju dodatne potrebe”, kaže Daloš.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Humanitarna akcija