Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Zdravlje

Priručnik Zavoda za javno zdravstvo predstavljen i u Europskoj uniji

        29.06.2013.         1712 pogleda
Priručnik Zavoda za javno zdravstvo predstavljen i u Europskoj uniji

Nakon niza uspješnih predstavljanja knjige „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja; priručnik za psihološku djelatnost u zaštiti i promicanju mentalnog zdravlja" koje je izdavač Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije, u četvrtak, 27. lipnja 2013. godine priručnik je po prvi puta predstavljen stručnoj javnosti jedne države članice Europske unije. Knjigu su u Pečuhu (Mađarska) predstavili ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus i jedan od urednika profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije. Posredovanjem Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije „Vidra" postignuto je da knjiga bude predstavljena sveučilišnim profesorima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu, najstarijeg i najuglednijeg mađarskog sveučilišta koje je s radom započelo davne 1367. godine. Velika je to čast koja je iskazana domaćim stručnjacima, primarijusu Venusu i profesoru Brlasu, te je važno međunarodno priznanje njihova kvalitetnog sustavnog rada i stručnosti.

Podsjetimo, knjiga „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja; priručnik za psihološku djelatnost u zaštiti i promicanju mentalnog zdravlja" kapitalni je izdavački projekt u našoj zemlji a promovirana je prošle godine na 20. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa koja je održana u Dubrovniku. Nakon toga uslijedio je niz uspješnih predstavljanja knjige diljem naše zemlje da bi od početka 2013. godine knjiga bila uspješno predstavljena i u regiji na stručnim i znanstvenim skupovima u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Nakon predstavljanja ove knjige, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama (koji se u cijelome svijetu obilježava 26. lipnja), mađarskim je stručnjacima predstavljeno i sedam knjiga profesora Brlasa iz područja psihologije ovisnosti.

Svojevrsni je ovo i znakoviti ulazak domaćih stručnjaka, osobito primarijusa Venusa i profesora Brlasa, i na intelektualno „tržište" Europske unije neposredno prije ulaska Republike Hrvatske u ovu važnu zajednicu naroda i država. Pokazatelj je to i kako se znanja naših stručnjaka mogu ne samo mjeriti s onima u inozemstvu već da naši stručnjaci u pojedinim područjima mogu i prednjačiti i na međunarodnoj razini.

Ovim predstavljanjem u Mađarskoj samo se još jednom potvrđuje izvrstan ugled koji stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije imaju i izvan granica naše zemlje. Jasno je kako je ova stručna aktivnost bila još jedna prilika i za promociju Virovitičko-podravske županije.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje