Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Slatina

Pripadnik "Papučkog odreda" kandidat za dogradonačelnika

  Dragutin Šantoši/Večernji list           21.05.2010.         1821 pogleda
Pripadnik "Papučkog odreda" kandidat za dogradonačelnika

Dopunski izbori za zamjenike župana, zamjenike gradonačelnika i općinskih načelnika, koji će se održati i u Virovitičko-podravskoj županiji, jučer su bili top-tema razgovora u slatinskim kafićima.

Međutim, pažnju Slatinčana nisu izazvale odredbe Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, već ime Mladena Kulića, kojeg je SDSS kandidirao za zamjenika gradonačelnika Slatine.

Za istim stolom

Kulić je 1991. godine sudjelovao u ratnoj formaciji pobunjenih Srba nazvanoj Papučki odred, a zarobljen je i pritvoren u akciji Bljesak.

Od sumnji i optužbi za nedopuštene radnje u ratnim zbivanjima svojom ga je odlukom abolirao predsjednik Franjo Tuđman. Kulić se jedno vrijeme bavio humanitarnim radom, a posljednjih godina sve češće ponovo govori o ugroženosti Srba u Hrvatskoj.

Pobijedi li on na dolazećim izborima i postane dogradonačelnik Slatine, dogodit će se zanimljiva situacija.

On će, kao bivši "ratni komesar" Papučkog odreda, postati zamjenik aktualnom slatinskom gradonačelniku, hrvatskom dragovoljcu Ivanu Roštašu, koji je član HDZ-a.

Roštaš je za vrijeme Domovinskog rata s hrvatske strane bojišnice obavljao dužnost zapovjednika Slatinskog 64. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde i branio grad od napada upravo pripadnika Papučkog odreda.

SDSS je 2009. godine u lokalnim izborima podržao koaliciju SDP/HNS/HUS/HDSSB, ali drži da su ih partneri prevarili.

- Politička nekorektnost tih stranaka vidljiva je kroz činjenicu da, bez obzira što ste sa SDP-om imali potpisani sporazum po kojem ste podržali njihovog kandidata za župana, a oni su obećali da na dopunskim izborima neće isticati svojega kandidata, već podržati našega, to obećanje i potpisani sporazum SDP je pogazio i najavio isticanje svojega kandidata za zamjenika župana.

Prava prilika

To će biti prvi put u sedam godina kako postoji ovaj zakon da i Srbi sudjeluju u izvršnoj vlasti, pa tu priliku moramo maksimalno iskoristiti - izjavio je Vojislav Stanimirović, šef SDSS-a.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
22.5.2010. 23:53
Politika je nešto što se opipat neda . Da bi netko ostao na vlasti koalirao bi kod nas i sa izvjesnim D....Ponovila se povjest , tako da mislim da će što se politike tiče suradnjka sadašnjem gradonačelnika i zamjenika biti više nego dobra. To što su abolirani svi zločinci , lupeži i četnici ZNA SE tko im je dao oprost . Ako im je on i dao Hrvatski narod neće nikada zaboraviti njihova zlodjela .Ako su naše žrtve bile uzaludne zna se tko je kriv za takvu politiku!!!!!
limun
22.5.2010. 11:55
Osobi koja radi nekakav posao i na tom poslu napravi kazneno djelo ta osoba ne može raditi taj isti posao jedan dugi niz godina. Zašto se to pravilo i ovdje ne primjeni , zašto se idiotu koji je sudjelovao u kreiranju rata ne zabrani da se bavi politikom?

Mislim da bi braniteljske udruge trebale podnjeti ovakav zahtjev odvjetništvu te smatram da pravno uporište ima.

NEMOJTE ČEKATI !!!
ledeni
22.5.2010. 8:53
sdss je samo jedno slovo s više od onog sds.
tarik
22.5.2010. 8:48
Mladen Kulić radio je u Srpskom demokratskom forumu odakle je izbačen zbog svog nacionalizma.
Mislim da u izbornoj kampanji svi oni koji vole Slatinu trebaju reći da se za tog čovjeka ne glasa a da glas za njega pa i za sdss nije dobro došao u Slatini te da se na takvim temeljima ne može ništa graditi!
ladno pivo
22.5.2010. 8:43
Bojna to pitanje koje si sad napisao trebalo bi uputiti Vladi jer Vlada nije ništa poduzimala sa popisom birača a mogla je.
Međutim , Mladen Kulić je osoba koja nije dobro došla niti među Srbima a ni među Hrvatima. To je osoba koja je simbol za nešto što nije dobro nikome.
Ispada da će stvarno moći ostvariti svoj cilj mirnim putem kad nije mogao puškom. To je strašno ! i za Srbe i za sve ostale ali i za budućnost svih nas koji ovdje živimo.
bojna
21.5.2010. 22:43
roditelji palih branitelja dignite svoj glas za čega su vaša djeca poginula ,mi smo branili domovinu a sada ovo se dešava lažna prebivališta mrtvih koliko hočeš na popisima umrli preko u domaji srbiji a nisu odjavljeni u rh


Još iz kategorije Slatina