Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

Prilika za perspektivne kuhare i slastičare: besplatna edukacija na renomiranim kulinarskim učilištima

        27.01.2024.         1661 pogleda
Prilika za perspektivne kuhare i slastičare: besplatna edukacija na renomiranim kulinarskim učilištima

Kuhari i slastičari koji imaju do pet godina iskustva rada u ugostiteljstvu i svoju karijeru žele razvijati u smjeru visoke gastronomije, do 1. veljače 2024. mogu se prijaviti na Stipendije Raise the Bar ispunjavanjem prijavnog obrascana mrežnoj stranici projekta Raise the Bar. U sklopu Stipendija, Coca-Cola HBC Adria petu će godinu zaredom odabrati najperspektivnije profesionalce kojima će omogućiti besplatnu edukaciju na poznatim kulinarskim učilištima, a proces odabira odvija se u dva dijela.

U prvom dijelu, koji obuhvaća analizu pristiglih prijava, u obzir će se uzeti motivacija kandidata, njihovo iskustvo te planovi za budući razvoj. U drugom će dijelu tehničko znanje kandidata ocjenjivati vrhunski chefovi i stručnjaci iz ugostiteljskog sektora među kojima su Marko Gajski, chef restorana LD,i Tea Mamut, vlasnica slastičarnice O'š kolač.

Coca-Cola HBC Adria do sada je kuharima i slastičarima osigurala ukupno 14 stipendija. Prošlogodišnji stipendisti, chefovi Stella Pasek i Tilen Utenkar trenutno su na edukaciji u Italiji te pohađaju napredan program talijanske kuhinje u renomiranoj školi ALMA - la Scuola Internazionale di Cucina Italiana. Željka Bleuš i Nikola Tomašić svoje će profesionalno usavršavanje, zahvaljujući Stipendiji Raise the Bar, uskoro nastaviti na pariškom kampusu učilišta École Ducasse.

Raise the Bar strateška je platforma Coca-Cole HBC Adria čiji je cilj povećati kvalitetu obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu. Raise the Bar omogućuje usklađivanje vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca trima programima: Akademijom za konobare, bariste i barmene, Stipendijama za kuhare i slastičare te edukativnim programom Raise the Bar Youth koji je namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola s ugostiteljskim i turističkim smjerovima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo