Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Županija

Prihvaćeno Pismo namjere za Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE)

        16.03.2009.         1149 pogleda
Prihvaćeno Pismo namjere za Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE)

Virovitičko-podravska županija prihvatila je Pismo namjere kojim se usuglašava suradnja UNDP u Hrvatskoj i Virovitičko-podravske županije na temelju projekta „Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE) u Republici Hrvatskoj", projekta koji provode Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP) i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP). Naime, projekt „Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE), je kontinuirani proces kojem je cilj poboljšavanje energetske efikasnosti te održivo gospodarenje energetskim resursima na lokalnoj i regionalnoj razini.

Glavni je cilj projekta uvođenje sustavnog i kontinuiranog gospodarenja energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske, a za provedbu projekta imenovana je Dubravka Repić. Pismo namjere potpisati će župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić te nacionalni voditelj Projekta „Poticanje energetske efikasnosti" Zoran Morvaj.

Podsjetimo, župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić je potpisao Energetske povelje za sudjelovanje u projektu Sustavnog gospodarenja energijom kojom se izražava svijest Županije da su energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije jedan od najvažnijih čimbenika održivog razvoja.

Potpisivanje Energetske povelje bio je prvi korak u prihvaćanju Sustavnog gospodarenja energijom (SGE) projekta kojim gradovi i županije izražavaju svoje opredjeljenje za provođenjem proaktivne energetske politike s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti i smanjenju štetnih utjecaja na okoliš te širenja svijesti kod građana o nužnosti efikasnog korištenja energije u kućanstvima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Županija