Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Županija

Prihvaćeno Pismo namjere za Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE)

        16.03.2009.         1100 pogleda
Prihvaćeno Pismo namjere za Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE)

Virovitičko-podravska županija prihvatila je Pismo namjere kojim se usuglašava suradnja UNDP u Hrvatskoj i Virovitičko-podravske županije na temelju projekta „Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE) u Republici Hrvatskoj", projekta koji provode Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP) i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP). Naime, projekt „Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE), je kontinuirani proces kojem je cilj poboljšavanje energetske efikasnosti te održivo gospodarenje energetskim resursima na lokalnoj i regionalnoj razini.

Glavni je cilj projekta uvođenje sustavnog i kontinuiranog gospodarenja energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske, a za provedbu projekta imenovana je Dubravka Repić. Pismo namjere potpisati će župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić te nacionalni voditelj Projekta „Poticanje energetske efikasnosti" Zoran Morvaj.

Podsjetimo, župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić je potpisao Energetske povelje za sudjelovanje u projektu Sustavnog gospodarenja energijom kojom se izražava svijest Županije da su energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije jedan od najvažnijih čimbenika održivog razvoja.

Potpisivanje Energetske povelje bio je prvi korak u prihvaćanju Sustavnog gospodarenja energijom (SGE) projekta kojim gradovi i županije izražavaju svoje opredjeljenje za provođenjem proaktivne energetske politike s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti i smanjenju štetnih utjecaja na okoliš te širenja svijesti kod građana o nužnosti efikasnog korištenja energije u kućanstvima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Županija