Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Aktualnosti

Prihvaćeni projekti obnove dvoraca Janković u Suhopolju i Pejačević u Virovitici

  vpz.hr           29.07.2016.         1982 pogleda
Prihvaćeni projekti obnove dvoraca Janković u Suhopolju i Pejačević u Virovitici

Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica prošli su na natječaju ”Integriranih razvojnih programa temeljnih na razvoju kulturne baštine” i dobit će bespovratna sredstva za projekt obnove dvoraca, Janković u Suhopolju i Pejačević u Virovitici.

Suhopoljski dvorac Janković koji već desetljećima zjapi prazan i u ruševnom je stanju, obnovit će se sredstvima Europske unije u projektu koji je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj VPŽ, vrijednosti oko 40 milijuna kuna i čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija.

Ovo je još jedan EU projekt Virovitičko-podravske županije od 40 milijuna kuna. Podsjetimo, u tom nizu velikih EU projekata, vodeći je Panonski drvni centar kompetencija čija je vrijednost 45 milijuna kuna i koji će se u rujnu ove godine otvoriti u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije.

Obnovit će se i Dvorac Pejačević u središtu Virovitice. Projekt je to Grada Virovitice, koji je ”težak” oko 79 milijuna kuna i kojeg je prijavila Virovitička razvojna agencija VTA. Osim dvorca, obnovit će se i park u središtu Virovitice čime će administrativno središte Virovitičko-podravske županije dobiti prekrasnu sliku.

Inače, uskoro se očekuje i svečano potpisivanje ugovora o financiranju, koje će potpisati ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

freeman
1.8.2016. 6:33
šta se ima pazit`.... tko više da, njegov je posao....
terzo
31.7.2016. 18:59
Kapa dole ako to ostvarite .
Kod obnove pazite na izbor izvodjaca (domacih) i eto radnih mjesta .
freeman
30.7.2016. 13:29
pozdravljam uspješan projekt, zaista mi je drago da se konačno uredi naš park i dvorac, ali uvijek mi malo zvoni sa strane ta ogromna lova i mogućnost takovog ulaganja u proizvodnju i usluge


Još iz kategorije Aktualnosti