Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Priče s ulice

Priče sa ulice, osma

  Biljana Kovačević           03.11.2023.         1316 pogleda
Priče sa ulice, osma

Odjednom je počela razmišljati o svome tijelu. Poželjela je za njega biti lijepa. Ma koliko živjela u iluzijama koje je sama stvarala, bila je svjesna svojih godina i onoga što one čine tijelu. Pogotovo njenom koje je prošlo kroz mnogo toga. Ne sjeća se kada se skinula gola i stala pred ogledalo. Uglavnom bi jutrom obavila higijenu, počešljala se i tek provjerila ima li podočnjake. Pred ogledalo bi stala samo prije izlaska iz kuće da vidi kako izgleda u onome što je nosila. Nije bila u toku sa modnim trendovima. Oblačila se uglavnom klasično za žene svoje dobi. U njoj se javila želja da nešto promijeni. Bila je svjesna da ne može pohoditi butike, a šivaća mašina njene majke odavno je skupljala prašinu u kutu spavaće sobe.

Znala je ona osnovne stvari, nekada je čak nešto sama krojila i šivala. Oči više nisu bile za tanke konce,a i od dužeg sjedenja znao ju je uhvatiti išijas. Brecnula se svaki puta kada bi se sjetila mladih medicinskih sestara i doktorica koje bi se šepurile po bolničkim hodnicima, našminkane. Znala je da im ne može parirati izgledom, čak i kada bi imala novaca da promijeni neke stvari. Mladost je mladost.

No, malo promjene dobro bi došlo da se i sama bolje osjeća. Odlučila je skratiti kosu koja je već dobrano bila sijeda. I znala je da će otići u neki frizeraj gdje su više cijene. Počastit će se i osjećati se važno. Već je u zraku osjećala te mirisne sprejeve koje su frizerke obilato koristile. Boju kose neće mijenjati. Užasavala ju je pomisao na neke kemikalije koje se uvlače preko kože u tijelo i čine bogzna što.

Vratila je misao na tijelo. Nije bila previše ni debela ni mršava. Možda bi tu mogla nešto učiniti. Tragovi učinjenih operacija ostavili su ožiljke. Koža nije više bila zategnuta i pomalo se mreškala (zamišljala je svog idealnog muškarca kako ljubi te ožiljke iskazujući joj tako svoju ljubav ...)

Ma, kaj god! Današnji mladići vole sve utegnuto! I sami odlaze u teretane zatezati mišiće i trbuh. Kada je bila u stanju zanosa, zaboravljala bi na razlike među njima i ponašala se kao da su potpuno ravnopravni. Neka davno zaboravljena sjećanja na nju kao ženu u odnosu sa muškarcem pomalo bi isplivavala na površinu.

Godinama nije imala nikoga. Pojmove kao što je vođenje ljubavi i seks, uglavnom je pronalazila u filmovima i knjigama. Kako je raslo uzbuđenje od mogućeg željenog zbližavanja i tjelesno (iako se još nisu zbližili ni platonski i sve je postojalo samo u njenoj zbunjenoj glavi), tako je rastao i strah. I što je više čeznula za približavanjem, toliko je osjećala i potrebu da pobjegne. Znala je samo da je oženjen i ima dvoje djece. Sinove.

Bože, cijeli život se trudila živjeti pošteno, a sada se našla u mogućoj ulozi razarateljice braka, otimačice oca djeci, supruzi muža i nije se htjela nazivati pogrdnim imenima kako je znala da bi ju odmah okarakterizirali u društvu. I što je najgore, premda nije bila baš neka vjernica , znala je da je to što želi grijeh. Veliki grijeh. Nije ona samo jednom pročitala Bibliju i 10 Zapovijedi. Bila je znatiželjna i nije se htjela dovoditi u nezgodnu situaciju u društvu ako bi se poveo razgovor na tu temu. Morala je biti informirana. Bar osnove.

Inače je sama u sebi nosila taj osjećaj za pravdu i istinu, za moralno i etično. Nije podnosila laž, ni prijetvorne ljude. Nije voljela spletke i tajne igrice, ma koliko se one činile slatke. Sada je bila u prilici da sve to prekrši.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Priče s ulice