Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Priče s ulice

Priče sa ulice (12)

  Biljana Kovačević           17.11.2023.         1110 pogleda
Priče sa ulice (12)

Vratila se unezvijerena sa pregleda. Tati je rekla da ju boli glava i da ide malo prileći. Čestitam – trudni ste! – još je čula glas doktorice.
- Trudna ?!
- Imat će dijete!
A neee, ne, ne, ne, ne! Ne može to učiniti svome ocu. Polagao je velike nade u nju. Bio je ponosan jer je bila odličan student. (... ne mogu to učiniti svome sinu ... začula je glas). Sada je točno znala što to znači. Razumjela je. ( ...a meni možeš ... i našem djetetu ... dalje bi zvonilo ... ). Osjećala se prljavom, lažljivicom, nezahvalnicom,istalno je pronalazila nove riječi kojima bi sebe obasipala kao pepelom.

Otac je već pomalo obolijevao. Vjerovao je da će ona uspješno završiti studij prije no što on „pođe“ za majkom. Razmišljala je što da učini. Možda da se obrati časnim sestrama? Nije mogla zamisliti da dijete da nekome na posvajanje. Zadržati ga, bio bi kraj nadanja njenog oca u bolju budućnost. Bez posla (tko će ju zaposliti u ovom stanju?)

Teže fizičke poslove nije mogla raditi jer nije bila naviknuta na njih. Bez struke, poznanstava ... pretežak zadatak sa kojim se nikako nije mogla nositi. Sada ne. Ne sada. Imala je tako lijepe snove. Željela je osvojiti svijet.

Teška srca je donijela odluku. Otišla je u bolnicu i sjećala se samo trenutka kada su je vratili u sobu. Plakala je kao što nije plakala za majkom. Očajno i očajnički iz cijele duše. Sve se u njoj raspadalo. Odrekla se sebe. Odrekla se života.

Sa učenjem se stvari nisu dobro razvijale. Tajila je od oca da počesto ne ode na predavanje. Bezglavo bi lutala ulicama, parkovima i promatrala ljude. Željela je dokučiti što ih tjera da čine određene stvari. Nanose patnju i sebi i drugima. Na nečijim licima bi vidjela bezbrižnost i sreću. Samo je ona bila nesretna! Samo je ona bila napuštena!
Samo je ona bila nevoljena! Samo je ona bila prepuštena sama sebi!

Ocu se ubrzo stanje pogoršalo i otišao je tiho kako je i živio. Kad je podmirila sve troškove od male ušteđevine koju joj je ostavio, shvatila je da mora raditi da bi preživjela. Prihvatit će bilo kakav posao. Studij je napustila na veliko čuđenje njenih kolega.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Priče s ulice