Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Priče s ulice

Priče s ulice (24)

  Biljana Kovačević           19.12.2023.         1928 pogleda
Priče s ulice (24)

Shvatila je da je njen život zapravo dobar. Mogla je samu sebe izdržavati, zdravlje je bilo pod kontrolom. Dobro, treba još malo poraditi na društvenom životu. No, nikako ljubavnom. Prihvatila je da to možda nije njena sudbina i odlučila se maksimalno posvetiti sebi. Život bez muškarca je puno jednostavniji. Ne moraš se boriti sa svojim emocijama, a niti njegovim. Uzajamnim okrivljavanjem ili predbacivanjem. Ignoriranjem ili ravnodušnošću. Sve je to prekomplicirano za nju.

Kada si mlad lakše se prilagođavaš. Kako da ona u ovim godinama otkriva što druga osoba voli ili ne, što joj smeta a što ne i ponašati se u skladu sa tim saznanjem. Nije znala te stvari ni o sebi, pa kako onda da se nosi sa tuđima. Tek se počela otkrivati. Tek je zagrizla u tu kiselu jabuku i tko zna kamo će ju to odvesti. Počela je šivati male pregače za djevojčice, zanimljive kuhinjske krpe, stolnjake, salvete. Tu je izražavala svoju kreativnost, a imat' će usput i zgodne darove za svoje prijateljice. Konačno je osjetila neko olakšanje.

Eto, nestali su svi problemi. On će nastaviti sa svojim životom, a ona će se potruditi da svome nađe novi smisao. Pomislila je kako će reagirati ako ga ponovo sretne. Hoće li se praviti da ga ne vidi? Okrenuti glavu? Praviti se kao da se ništa nije dogodilo? Znala je da je njena krivica, no ne u onome za što ju je optužio. Njena nestrpljivost rezultirala je u večerima punim čežnje slanjem nekoliko nezgrapno sklepanih pjesama. Mislila je da je to nevino. Nije grijeh nekome pokazati da ti je drag.

No, način kako je reagirao morao se odnositi na nešto drugo. Nerado je puštala tu misao bliže. No, morala se suočiti sa njom. Poruke koje je primio morale su biti seksualne prirode. Možda su bile proste, prljave i tko zna kakve. Naježila se od same pomisli. Ne, ona tako nešto nikada ne bi napisala. Što bi ga drugo moglo toliko uznemiriti? Boljelo je samo to što je povjerovao da je ona sposobna za to.

Netko je drugi to morao učiniti! I odmah je znala i tko. To će biti jako teško dokazati, vjerojatno nikako. Ona se slabo razumjela u računalo. Tu je bila gotovo analfabeta. Bila je laka meta za prevarante i manipulatore.

Opravdavati se bilo bi još gore. Bila je potpuno u mat poziciji. I tu su došle do izražaja njene godine. Nije se mogla nositi sa tim novotarijama niti mladima koji su u tome plivali kao ribe u vodi. Postojao je još jedan muškarac u njenom životu. Kao da i nije.

Pojavio se preko društvenih mreža porukom u stihovima. Odgovorila je stihom iz čiste znatiželje. To je bilo njeno novo iskustvo i laskalo joj je da se netko zainteresirao za nju. To je trajalo kratko vrijeme i onda je potpuno nestao. Kad je već počeo buditi nadu u njoj, jednostavno je ispario.

No, kako je vrijeme prolazilo uvijek je imala osjećaj kao da je tu, da ju promatra, da zna što radi, kako razmišlja. Mislila je da je to samo zbog njene žalosti i ne prihvaćanja da je tako izigrana. Nije se činio stvaran a ona se silno trudila da ga učini takvim.

Iz iskustava drugih pomalo je slagala širu sliku. Saznala je da postoje muškarci koji se sakrivaju pod lažnim profilima, zavode žene premda su oženjeni. Neki imaju mnogo paralelnih veza. Žele zabavu i seks bez obaveza. Kada shvate da druga strana ne želi isto, jednostavno nestanu. Vremenom je zaboravila na njega. Bila je sretna što nije upala u njegovu zamku i naštetila si.

Ali, on nije zaboravio nju. Što je ona bila nezainteresiranija, on je shvaćao da se možda prenaglio kada je nestao. Tražio ju je u drugim ženama, no nijedna nije bila slična njoj. Njegova opsjednutost njom je rasla. Sve one upade poruka sa laskavim riječima koje je pripisivala drugim muškarcima i redovno odbijala, zapravo su bile njegove provokacije. Mnogo toga što nije mogla objasniti sebi, poprimalo je smisao. Nije mogao biti sa njom, no nije želio da ona bude ičija.

Željela je čak maknuti se sa društvenih mreža, a onda je shvatila da je on taj koji bi se trebao povući. I da će s vremenom odustati. A njoj je to bio jedini dodir sa vanjskim svijetom. Prestala je misliti na njega. Nije bio vrijedan njenog vremena. Sve dok se nije dogodilo ovo!

Dok je ona očekivala poruku koja bi mogla biti poziv na kavu ili neka lijepa riječ od njenog prelijepog mladog muškarca, stigla joj je prijetnja policijom! Stresla bi se svaki put. Nije se ona bojala. Ta nije se imala čega bojati. Bila je iskrena i slabo se snalazila sa lažima. To nije bio njen način. Da je bila obrnuta situacija, bi li se ona njega tako lako odrekla? Dal' bi mu najprije uputila pitanje o čemu se radi pa tek onda sudila?

Tko zna sa kakvim sve ljudima liječnici imaju posla! Nije joj padalo ni napamet da sigurno doživljavaju svakakve neugodnosti i da moraju biti oprezni. Njihov položaj je vrlo osjetljiv i lako mogu doći na loš glas. U svom srcu je ipak osjećala da bi najprije njemu dala priliku da obrazloži. No, tako je kako je. Morat' će živjeti s tim. I koliko god se trudila, oštricu koju je osjetila u svom srcu, osjetit' će svaki put kada misao skrene ka Njemu.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Priče s ulice