Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Priče s ulice

Priče s ulice (17)

  Biljana Kovačević           26.11.2023.         1863 pogleda
Priče s ulice (17)

Sjetila se majčine šivaće mašine. Bravo ja! – uskliknula je. Nije bila vješta kao njena majka, no znala je osnove. Zašto ne bi ispunila svoje zimske dane da se podsjeti i malo usavrši u šivanju. Na taj način mogla bi malo osvježiti i svoju garderobu jer nije imala sredstava za modne butike. Možda bi mogla, naravno, kad se malo više nauči, sašiti nešto i za druge. Time bi popunila svoj kućni budžet.

Ideja joj se toliko svidjela i dala joj neki polet da je odmah krenula urediti u jednom kutu sobe, svoj budući mali radni prostor. Nije imala kome smetati. Posjete je rijetko primala. Učinit će to za sebe. Učinit će svoj život zanimljivijim i vedrijim sa onim što već ima. Sanjala je o danu kada će joj okolnosti dozvoliti da bude malo i rastrošnija, no to je za sada bio tek dio sna.

Rad joj je sada bio više nego potreban kako bi joj odagnao misli od njega. Jačina šoka je splasnula, no ona svejedno nije mogla sebi objasniti kako je mogao biti tako nemilosrdan prema njoj. Optužio ju je za uznemiravanje i prijetio prijaviti policiji!

„Policija!“ – užasnula se.

„Mene policiji! Ta ja nikada nisam imala posla sa njima. Nikada se nitko u životu nije tužio na mene i moje ponašanje.“

Uvijek plaha i snishodljiva, spremna pomoći i razumjeti druge. Drugima na usluzi. Nije podnosila nasilje bilo koje vrste. Bila je protivnik bilo kakve agresije.

„Uplašio se“ – mislila je. Mora biti da se uplašio. Ona je „umirala“ od straha od svojih probuđenih emocija. Kako ne bi on!?

U njegovim očima nikada nije vidjela požudu u onom smislu kakvu je viđala u drugih muškaraca koji su bili zainteresirani isključivo za seks. Njihovo gledanje odvijalo se već preko jednu i po godinu. Sve je ostalo na gledanju. Bio je finih manira, lijepo odgojen i komunikativan što je izuzetno važno u njegovoj profesiji. I nije bio takav samo prema njoj. Razliku od drugih činio je samo pogled kada bi im se oči srele.

Završila je sa čišćenjem i oslobađanjem prostora koji će joj trebati za šivaću mašinu, oprala je prozor i zavjese i bila sasvim zadovoljna sobom. Mašinu je smjestila uz prozor kako bi imala što više svjetlosti. Sa godinama polako slabi i vid.

Bilo je vrijeme da se nagradi odmorom i kavom.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Priče s ulice