Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Županija

Pri kraju reforma županijskog zdravstva

        21.05.2003.         946 pogleda
Pri kraju reforma županijskog zdravstva
VIROVITICA, 21. svibnja - U Trgovačkom sudu u Bjelovaru zatražen je upis u registar ustanova Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije i Ljekarne Virovitičko-podravske županije i onoga trenutka kada one budu upisane prestat će postojati domovi zdravlja Virovitica, Slatina i Orahovica i Ljekarna Slatina kao pravne osobe. Odlučilo je tako Županijsko poglavarstvo, privodeći kraju reformu županijskog zdravstva započetu krajem 2002. godine.
Imenovani su i županijski predstavnici u upravna vijeća novih zdravstvenih ustanova. U Upravnom vijeću Doma zdravlja Županiju kao osnivača predstavljat će župan Ivan Begović i njegovi zamjenici Dražen Vujčić i mr. Antun Mihoković, a u Ljekarni predstavnici županije bit će Josip Rastija iz Slatine, Veseljko Domjanović iz Orahovice i Dubravka Dobrožanski iz Virovitice. U oba upravna vijeća predstavnike će imenovati i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje te uposlenici, pa će, kako je rekao župan, biti svi zastupljeni i teritorijalno i politički, misleći dakako u ovom potonjem, na zastupljenost predstavnika političkih stranaka vladajuće koalicije.
Županijsko poglavarstvo je odlučilo raspisati i javne natječaje za linijski prijevoz putnika na na linijama Kladare-Pitomača-Špišić Bukovica-Virovitica; Čačincki-Mikleuš-Miljevci-Dobrović-Nova Bukovica-Slatina; Bistrica-Novaki-Sopje-Slatina; Slatina-Mikleuš-Voćin i Orahovica-Slatina, čime će se bolje povezati pojedini dijelovi Županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Županija