Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Crna kronika

Preventivno – represivna akcija nadzora biciklista u prometu

        13.07.2010.         2308 pogleda
Preventivno – represivna akcija nadzora biciklista u prometu

U cilju povećanja sigurnosti prometovanja biciklista, na području Policijske uprave virovitičko - podravske će ovaj tjedan, od 12. do 18. srpnja 2010. godine, biti provedena preventivno - represivna akcija usmjerena na nadzor sudjelovanja biciklista u prometu i njihovu zaštitu. Stoga će postupanje policijskih službenika biti posebno usmjereno na sankcioniranje prekršaja biciklista, prvenstveno najtežih prekršaja i prekršaja koji mogu dovesti do najtežih posljedica kao što su upravljanje biciklom pod utjecajem alkohola, nekorištenje prometne površine namijenjene za promet biciklima, te nekorištenje svjetala na biciklu noću i reflektirajućih prsluka noću na dijelu ceste izvan naselja.

Represivno djelovanje prema vozačima bicikla će biti prvenstveno usmjereno na njihovu zaštitu, tako da neće biti usmjereno samo prema vozačima bicikla, nego i svim ostalim sudionicima u prometu koji će nepoštivanjem prometnim propisa dovoditi u opasnost sudionike u prometu na biciklima.

Osim represivnog, ova akcija će imati i preventivni karakter, tako da će u četvrtak, 15. srpnja u vremenu od 21,30 do 23,30 sati na području cijele policijske uprave policijski službenici biciklistima zatečenima u prometu na cestama bez reflektirajućih prsluka podijeliti stotinjak reflektirajućih prsluka koje su biciklisti obavezni koristiti kada se kreću noću prometnicom izvan naselja, no zbog povećanja vidljivosti i samim time i povećanja sigurnosti njihovog sudjelovanja u prometu na cestama noću, preporučuje se njihovo korištenje na svih prometnicama u noćnim uvjetima.

Provedbom ove akcije policijski službenici će pokušati utjecati na smanjenje stradavanja biciklista u prometu, posebno zaustavljanje negativnog trenda smrtnog stradavanja biciklista, a u tom cilju pozivaju se i svi sudionici u prometu koji koriste bicikle kao prijevozno sredstvo na poštivanje prometnih propisa jer su usmjereni na njihovu zaštitu, te sve sudionike u prometu na poštivanje prava biciklista u prometu koja nisu ništa manja zato što su oni „slabiji".

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
13.7.2010. 23:44
Kad su sjeli na biciklo o bog ih je kaznio .Koga briga za stradale!
ivan2
13.7.2010. 23:34
Kad su sjeli na biciklo o bog ih je kaznio .Koga briga za stradale!
100noga
13.7.2010. 21:28
Koliko sam shvatio opet će se podjeliti nekoliko prsluka uz veliku pompu, upozoriti bicikliste a kažnjavati vozače m/v.... No dobro....


Još iz kategorije Crna kronika