Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Zdravstvo

Preventivna akcija „Pronađi svoj put u zdravi život“

        19.11.2014.         943 pogleda
Preventivna akcija „Pronađi svoj put u zdravi život“

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se svake godine obilježava od 15. studenog do 15. Prosinca Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u suradnji s Policijskom upravom Virovitičko-podravskom i Povjerenstvom za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije već četvrtu godinu za redom provodi javnozdravstvenu preventivnu aktivnost pod nazivom „Pronađi svoj put u zdravi život“.

Aktivnost je zamišljena tako da se kroz informiranje građana o štetnosti ponašanja rizičnih za zdravlje (pušenje duhanskih proizvoda, prekomjerno pijenje alkohola i zloupotreba droga) spriječe i suzbiju ova ponašanja, a provodi se na način da u gradovima i većim mjestima na području Virovitičko-podravske županije na info punktovima djelatnici Policijske uprave Virovitičko-podravske informiraju građane o tome gdje se kriju opasnosti od rizičnog i nezdravog ponašanja.

Prije nekoliko godina ovu su aktivnost osmislili stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije (Miroslav Venus i Siniša Brlas) i policijski službenici za prevenciju Policijske uprave Virovitičko-podravske (Dražen Huzjak i Zdravko Matuzalem), pa se ona već četiri godine za redom u Mjesecu borbe protiv ovisnosti provodi u Virovitičko-podravskoj županiji.

Za ovu je prigodu pripremljena i dijeli se građanima posebna publikacija pod nazivom „Pronađi svoj put u zdravi život“ koja upućuje u zdraviji pristup životu izbjegavanjem ponašanja rizičnih za zdravlje. Policijski službenici publikaciju će i ove godine besplatno dijeliti građanima na info punktovima prema sljedećem rasporedu:

Pitomača, 19. studenog i 3. prosinca u ulici Ljudevita Gaja (ispred poslovnice Hrvatske Lutrije) u razdoblju od 9 do 11 sati

Orahovica, 20. studenog i 10. prosinca u Ulici kralja Zvonimira 1 u razdoblju od 10 do 12 sati

Slatina, 21. studenog i 05. prosinca na Trgu Sv. Josipa u razdoblju od 10 do 12 sati

Virovitica, 27. studenog i 11. prosinca na Trgu Franje Tuđmana u razdoblju od 10 do 12 sati

Pozivaju se građani da i ove godine posjete info punktove kako bi dobili korisne informacije koje će ih još više učvrstiti u uvjerenju kako je važno zdravo živjeti, a oni koji se rizično ponašaju i nezdravo žive dobit će korisne informacije o tome kako pronaći svoj put u zdraviji život.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo