Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Gospodarstvo

Prevareni radnici Kio keramike u stečaju osnovali udrugu

  Dragutin Šantoši/Večernji list           30.08.2011.         2397 pogleda
Prevareni radnici Kio keramike u stečaju osnovali udrugu

Na osnivačkoj skupštini Udruge vjerovnika i bivših djelatnika Kio keramike Orahovica u stečaju više od 200 radnika istaknuto je da će se Udruga zalagati za naplatu neisplačenih potraživanja, što bolju prodaju imovine stečajnog dužnika te nastavak proizvodnje i očuvanje što većeg broja radnih mjesta.

Radnici su izrazili nezadovoljstvo zbog medijskee blokade najveće pljačke u Hrvatskoj u kojoj su država i vjerovnici ostali bez više od pola milijarde kuna. Radnici potražuju više od 20 milijuna kuna.

Kio keramika u stečaju šesti put se prodaje na javnoj dražbi za cijenu od 53 milijuna kuna. Uporni radnici, vjerovnici, kažu da neće odustati od svojih prava i radnih mjesta koje su uništili privatizacija i kriminal.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

josip
31.8.2011. 20:09
jedino mi je žao što se ne udruže ovi mali, obični radnici koji nisu bili te sreće godinama brati dobre plaće već su trpili i radili za malu lovu i nadali se boljem. oni nemaju nikakvih drugih motiva osim da isteraju svoja prava i novce na čisto. pa jel vam nije dosta da vas uvijek netko mora voditi i da se neznate sami udružiti i djelovati prema sadašnjem poslodavcu i prema onom koji vam je dužan. netreba vam niti sindikat niti udruga, samo jedan zajednički i dogovoreni nastup bez raznih podrivača i potpirivača.
josip
31.8.2011. 20:03
jedino mi je zanimljivo da u vrhu te udruge sjede ljudi koji su bili bliski sa bivšim direktorom i koji nisu primljeni na posao od strane novog poslodavcai... da nebude zabune, nije mi draga ova samoborka ali bogami mi niti ova ekipa nije mila... vjerovatno bi šutili i brali dobru plaću da su ostali raditi, ne bi se niti pojavili na ovom skupu kao što se niti sada nisu pojavili ovi što sad rade u uredima i u rukovodstvu kod samoborke. uvijek ista priča, dok je toplo, šute i griju guze a sad kada je malo zahladnilo ajmo pričati o kriminalu. malo ste zakasnili...


Još iz kategorije Gospodarstvo