Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Kultura

Preuređena Pučka knjižnica i čitaonica u Pitomači

  sbg           14.11.2003.         1259 pogleda
Preuređena Pučka knjižnica i čitaonica u Pitomači
tomcic otvara knjiznicu u pitomaci

PITOMAČA, 14. studenoga – Danas je u Pitomači svečano otvoren preuređen i novoopremljen prostor Pučke knjižnice i čitaonice.
Pučka knjižnica i čitaonica u Pitomači osnovana je još 1896. godine. Često je selila, a od 1989. pa do 1994. godine potpuno je prestala s radom. Grupa entuzijasta ponovno ju je osnovala prije deset godina i sa 900 tadašnjih svezaka koji su ostali iz ranijeg razdoblja, knjižni fond povećan je na današnjih osam tisuća, a zahvaljujući općini i državi uređen je i opremljen ovaj suvremen prostor u prizemlju Doma kulture.
U ovu investiciju uloženo je oko 630.000 kuna, od čega je 180.000 kuna uložilo Ministarstvo kulture, a preostalih 450.000 općina Pitomača.
Klikom mišem i otvaranjem datoteka knjiga i korisnika u računalu, simbolično je novi početak rada knjižnice označio predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić, kojemu je uručena i prva počasna članska iskaznica pitomačke knjižnice.
Za Virovitičane osobito je značajno što su se svi na ovoj svečanosti složili kako je to, nakon uređenja slatinske i suhopoljske knjižnice, samo jedan korak bliže ka ostvarenju najvećeg knjižničarskog cilja na području Virovitičko-podravske županije: uređenja nove virovitičke Gradske knjižnice i čitaonice u prostoru bivšeg TVIN-ovog salona namještaja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura