Banner
U svim poštanskim uredima uplate za pomoć bez naknade
Prvih 20 od doniranih 80 mobilnih kućica dolazi u Glinu
Beroš: Za sada nema reakcija na cjepivo
Potres u Sisku -ljudi na ulici
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  Gospodarstvo

Press konferencija o akciji „Kupujmo Hrvatsko“ i „Vrijedne ruke“ u Virovitici

        29.04.2013.         1720 pogleda
Press konferencija o akciji „Kupujmo Hrvatsko“ i „Vrijedne ruke“ u Virovitici

U Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Virovitica, 29. travnja, održana je  Press konferencija, na kojoj je Ivan Slamić, predsjednik HGK - Županijske komore Virovitica, govorio o akciji „Kupujmo hrvatsko" i "Vrijedne ruke", koja će se održati u Virovitici, u subotu, 15. lipnja 2013. god.

Ove će se godine akcije već tradicionalno održati u 21 gradu diljem Hrvatske, a prva je održana u Zagrebu, 19. i 20. travnja 2013. god., na kojoj je sudjelovalo i 8 tvrtki s područja Virovitičko-podravske županije. U ovogodišnjoj akciji, do sada je s područja Virovitičko-podravske županije svoje sudjelovanje potvrdilo 16 sudionika.

Svoje će proizvode, među kojima su i proizvodi koji imaju znakove „Izvorno hrvatsko" i „Hrvatska kvaliteta", po promotivnim cijenama, prodavati sudionici akcije iz Virovitičko-podravske županije i ostalih dijelova Hrvatske.

Na današnjoj Press konferenciji Ivan Slamić, predsjednik HGK - Županijske komore Virovitica, je akceptirao nekoliko relevantnih i bitnih činjenica, da Hrvatska gospodarska komora promovira, potiče i prezentira hrvatsko gospodarstvo. Osobito je istaknuo činjenicu da je potrebno pomoći hrvatskom gospodarstvu, u ovo teško recesijsko vrijeme.

Akcijom se potiče veći plasman i veća tržna zastupljenost kvalitetnih hrvatskih proizvoda na tržištu, osobito onih koji su nosioci znakova „Izvorno hrvatsko" i Hrvatska kvaliteta".

Hrvatska gospodarska komora ovom akcijom sudionicima akcije ustupa prostor besplatno, u svim županijskim središtima, i ostalim gradovima gdje se realizira akcija.

Ova potpora Hrvatske gospodarske komore, sudionicima akcije, osobito malim proizvođačima i poduzetnicima, koji još nisu dovoljno tržno pozicionirani, je izuzetno značajna, i iz razloga što osim HGK i HOK-a, iza njih često puta ne stoje niti banke niti ostale financijske institucije, a niti ostali čimbenici koji su kreatori mjera ekonomske politike.

Provedene ankete su pokazale da hrvatski  građani izuzetno dobro poznaju ovu akciju, čak njih 96,5%, a 92% ih podržava kupovinu hrvatskih proizvoda.

Osobito je Ivan Slamić, predsjednik HGK - Županijske komore Virovitica, naglasio da ova akcija znači poticanje starih zanata i nekih proizvodnji koje se revitaliziraju, to osobito u sklopu drugog dijela akcije „Vrijedne ruke", da se mali proizvođači koji nisu još dovoljno etablirani na tržištu, da mogu pokazati što imaju, i plasirati svoje proizvode na tržištu. Time Hrvatska gospodarska komora pomaže plasirati proizvode i malim i velikim proizvođačima. Interes poduzetnika za akciju je sve veći, kao i interes javnosti, i mi očekujemo i pozivamo sve, u ime predsjednika Hrvatske gospodarske komore, Nadana Vidošević, da 15. lipnja 2013. u Virovitici, ponovo doprinesu ciljevima akcije, i da obave kupovinu izuzetnih hrvatskih proizvoda sa znakovima „Izvorno hrvatsko" i „Hrvatska kvaliteta", i proizvoda koji su u katalogu „Vrijedne ruke".

Na akciji „Kupujmo hrvatsko" i „Vrijedne ruke", 15. lipnja 2013. god. u Virovitici, će biti nazočni uglednici iz gospodarskog, političkog, kulturnog i sportskog života Virovitičko-podravske županije i Hrvatske.

O akciji će izvještavati mediji s područja Virovitičko-podravske županije i Hrvatske.

Sudionicima i kupcima akcije, predstaviti će se mažoretkinje Virovitice, KUD Virovitica, Kulturno umjetnički centar Virovitica, glumci Kazališta Virovitica i dr..

U ime Hrvatske gospodarske komore, osobito HGK - Županijske komore Virovitica, predsjednik Ivan Slamić, se zahvalio sudionicima i posjetiteljima akcije na odazivu, izvođačima prigodnog programa, gostima, gradu Virovitica i pratećim službama, MUP-u Policijskoj upravi Virovitičko-podravskoj, i svim ostalim koji doprinose uspješnosti odvijanja akcije u Virovitici i ostvarenju ciljeva akcije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Mikeš09
1.5.2013. 10:57
Svaka čast na akciji ali na tim štandovim je malo toga popromotivnoj cijeni i uglavnom je skuplje neg na obližnjem virovitičkom pijacu...
Stoga bi trebalo ovaj put ozbiljno prionut raskrinkavanju te navlakuše za naivne goste i strance koji se uvete na taj poznati hrvatski ``mamac``...


Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.