Večernji list: Na 100 stanovnika u radnoj dobi u Hrvatskoj 33 starijih od 65 godina
Jutarnji list: Prijepori oko datuma izbora u SDP-u
Stranačke financije: Mostu od donatora gotovo 70 tisuća kuna
HGSS-ove informacije i preporuke odsad na tri jezika
Most: Samo zajednički sastanak Vlade i oporbe ima smisla
Vukas: Odbili smo Plenkovićev poziv jer je netransparentan
Tomašević: Nismo htjeli sudjelovati u nečemu što podsjeća na političku trgovinu

  Kazalište Virovitica

Premijerom predstave 2:14 h započela nova sezona Kazališta Virovitica

  gg           18.09.2016.         2791 pogleda
Premijerom predstave 2:14 h započela nova sezona Kazališta Virovitica

Premijernom izvedbom predstave kanadskog dramatičara Davida Paqueta  2:14 h u režiji Roberta Raponje nastale u koprodukciji Kazališta Virovitica i Umjetničke akademije u Osijeku u subotu je otpočela nova sezona Kazališta Virovitica. Radnja drame usmjerena je na životne teškoće četvero tinejdžera i egzistencijalnu krizu njihovog profesora engleskog jezika koji se muči pokušavajući doprijeti do svojih nezainteresiranih učenika. Strah od neprihvaćanja okoline i nemogućnost ostvarivanja ljubavne veze zajednička je osobina svih nesigurnih, ali simpatičnih likova Paquetove drame koji ih prikazuje na nadrealan i groteskan način.

„Tema je vrlo aktualna, provokativna, otvorena, socijalno i društveno vrlo angažirana. Tekst provocira suvremene prilike i položaj srednjoškolaca u društvu tjerajući nas da na drugačiji način gledamo na pubertet i da se u isto vrijeme zapitamo o odnosu prema roditeljima. Klasična postavka u dramaturgiji je da djeca snose krivicu svojih roditelja, a u ovoj priči je pitanje što kad je obrnuto.? Kako se nositi s krivicom svoga djeteta?“, izjavio našem portalu je redatelj Robert Raponja.

U predstavi igraju Blanka Bart, Igor Golub, Goran Koši, Sara Lustig, Goran Vučko, Krešimir Jelić, Ines Zmazek, Hana Kunić, Ivana Vukičević, Antonio Jakupčević, Ana Marija Jurišić i Domagoj Mrkonjić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Sanda Risteska Koši
18.9.2016. 15:24
??
Sanda Risteska Koši
18.9.2016. 15:21
??


Još iz kategorije Kazalište ViroviticaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.