Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Komentar

Premijerka Kosor ujesen će odlučivati o suzavcu i pendrecima

  Mijodrag Šajatović           13.07.2009.         2428 pogleda
Premijerka Kosor ujesen će odlučivati o suzavcu i pendrecima

Kasna jesen 2009. Na stolu premijerke Jadranke Kosor zazvoni telefon:
'Gospođo Kosor, imate poziv od ministra unutarnjih poslova.'
'Što sad hoće? U poslu sam!'
'Neće mi reći, samo kaže da je hitno.'
'Dobro, spojite ga...'
'Gospođo predsjednice Vlade, kao ministar unutarnjih poslova molim odobrenje da protiv prosvjednika smijemo upotrijebiti pendreke i suzavac. Stvari izmiču kontroli...'

Koliko god nitko ne želi javne prosvjede, a još manje žestok sukob između demonstranata i policije, nova će premijerka teško izbjeći da mjere koje najavljuje ne bude prisiljena braniti i silom. Rezovi koji će se s golemim zakašnjenjem morati napraviti u eksplozivno kratkom roku bit će krajnje rizične operacije.

Nažalost, visoka se rizičnost ne može izbjeći čak i ako se bolne mjere ne budu provodile. U tom slučaju dogodio bi se nekontrolirani bankrot, pa bi reakcija ulice mogla biti još žešća nego u slučaju kontroliranog pokušaja smanjenja nagomilanih ekonomskih neravnoteža.

Nakon što je guverner dr. Željko Rohatinski na okruglom stolu HAZU (nevjerojatno, ali i akademicima se jedanput omaknulo da u pravom trenutku reagiraju - ne ulazeći u kvalitetu prijedloga - na aktualnu društvenu situaciju) objavio da se država za spas svojih financija treba zadužiti nevjerojatne 42 milijarde kuna bruto, potvrđuje se da je dr. Ivo Sanader izabrao za sebe odličan trenutak da pobjegne s premijerskog kormila.

Kad je o premijerki Jadranki Kosor riječ, koliko god izgledi bili mali, ne treba odbaciti mogućnost da iznenadi i pokaže se odlučnijom od svog prethodnika - što i nije posebno teško kad se zna s kolikom je upornošću Sanader, igrajući samo na kartu ulaska Hrvatske u EU, odgađao bilo koji ozbiljniji ekonomski rez.

Zavšetak teksta Lidrpress

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

zzzz
21.7.2009. 21:34
DA LI SE ITKO SJEĆA KADA JE SDP NAJAVIO OPOREZIVANJE EXTRA PROFITA NA DIONICAMA -TO ZNAČI DA BI POLANČEC, DROPULIČKA, MUDRINIČ..... KOJI IMAJU MILIJUNE U DIVIDENDAMA PLATILI POREZ.
A POGLEDAJTE SADA:

Index doznaje: Porez nije samo na plaće, nego i na sva primanja, a udara se i na dividendu!

NOVIM haračem na Hrvate Vlade Jadranke Kosor, kojeg u Banskim dvorima već nazivaju "kriznim nametom", neće se samo oporezivati plaće i mirovine zaposlenih u privatnom, javnom i državnom sektoru, nego će se oporezivati i sva primanja veća od tri tisuće kuna, doznaje Index. Riječ je o neto, a ne bruto iznosima....

Naime, na sastanku predstavnika Vlade Jadranke Kosor te sindikata javnih i državnih službi rečeno je kako će se poseban namet na krizu odnositi ne samo ne plaće, nego i na autorske honorare, ugovore o djelu te sva ostala primanja.
Vlada će, prema zamisli premijerke, od Hrvata zapravo uzimati sredstva izravno iz novčanika, odnosno od neto iznosa. To, međutim, neće dodatno opteretiti poslodavce.
Plaćamo sve njihove greške
To konkretno znači da ukoliko u jednom mjesecu zaradite 3500 kuna, Vlada će vam izravno od tog iznosa uzeti 175 kuna, ako stopa oporezivanja ostane pet ????? posto!
Također, na današnjem se sastanku moglo čuti kako će se oporezivati i prihodi od dividendi, koja će također potpasti pod novi zakon.
Navodno je "udar na dividende" digao na noge gospodarstvenike koji smatraju kako će Vlada dodatno opteretiti ionako opterećenu burzu.
ZNAČI SADA BUDEMO PLAČALI HARAČ I NA ZRAK???????
xxll
21.7.2009. 8:40
GURU
PORUČI SVOM DOBROM PRIJATELJU DA AKO ŽELI NEKA NAPIŠE JEDAN ČLANAK O NEPOTIZMU U VPŽ. EVO JEDNOG PRIMJERA NA DRŽAVNOJ RAZINI:

Mesić: Sanader bi trebao reći čija je jahta na kojoj plovi
Mesić je dao i vrlo oštru ocjenu Sanadera. Smtara da je njegov postupak najblaže rečeno bio neodgovoran, a da je krstarenje jahtom nakon njega posve neprimjereno.

- Svatko ima pravo otići na odmor ako je umoran ili bolestan, ali ako ode na ovakav način to nije u redu. Čija je to uostalom jahta, tko je plaća? Prvi vlasnik je bio Vojko Santrić, koji se odmetnuo i obogatio, a Buljubašić je jahtu kupio od njegove udovice. Ne znam kome ju je on prodao, ali u svakom slučaju bi to bilo zanimljivo znati - rekao je Mesić.
On smatra da je Sanader kao premijer uspostavio niz kontakata i prema vani bio brz i uvjerljiv, ali u unutarnjoj se politici ‘previše bavio kadrovskim pitanjima na svim nivoima, umjesto da prepusti institucijama’.

- Vidimo da ima poduzeća u kojima je sin od 28 godina u upravi HEP-a, a otac sjedi u Saboru. Treba otvoriti pitanje tko sve vodi i kontrolira državne financije. Ako je Sanader bio upoznat s tim rješenjima i nije ih spriječio, onda je to problem - rekao je Mesić na pitanje je li Sanader bio generator nepotizma u državi. On traži potpunu reviziju nadzornih odbora zbog raznih malverzacija koje su u javnim poduzećima zadnjih dana otkrili mediji.
xxll
21.7.2009. 8:25
čEMU LJUTNJA?
Još je žalosnije što ne pišete vlastita saznanja i stavove nego samo lijepite novinske članke.
AKO SI PRIMJETIO - SDP JE NAPISAO 195 ČLANAKA NA TEMU: GOSPODARSTVA, POLJOPRIVREDE, UKIDANJE SUDOVA, BOLNICE, PODUZETNIČKIH ZONA, NEPOTIZMA, OBRAZOVANJA, SINDIKATA....

"Sjeti se što je obečavala koalicija 2001 godine . "
DRŽAVA 2001. JE POSTALA U PRAVOM SMISLU DRŽAVA, A NE KAO DANAS (NELIKVIDNOST).

"PREISPITAT ĆEMO SVE SUMNJIVE PRIVATIZACIJE I SVE NEZAKONITO STEČENO ODUZETI."

PRIVATIZACIJA JE IZVRŠENA PREKO 90 % SLUČAJEVA SUPROTNO ZAKONU. SADA JE RED NA PRAVOSUĐU - ALI TI ISTI PREDMETI STOJE JOŠ UVIJEK LADICAMA?????

"Mislim da vaša i HDZ-ova parola (SVI SU ISTI) bar u Virovitici ne prolazi."
NIJE NIKADA NITI PROLAZIO. jER ZA SDP GOSPODARSKI KRIMINAL IMA STATUS RATNOG ZLOČINA KAO I U SVIM CIVILIZIRANIM ZEMLJAMA, A TO ZNAČI DA NEMA ZASTARE. ZA HDZ PREMA IZJAVI ŠEKSA GOSPODRSKI KRIMINAL NAKON 8 GODINA IDE U ZASTARU, A ZAKON PO NJEMU NE MOŽE SE PRIMJENJIVATI RETROAKTIVNO. GDJE JE SLIČNOST?????

SDP
Tko će odgovarati za blamažu "Akron"
VIROVITICA - Vrlo brzo, brže nego li je to zbilja bilo i za očekivati, priča, oko «partnerstva» u domu za dnevni boravak starijih osoba u Virovitici, završila je. Brigu za ljude treće životne generacije, njihove potrebe i želje, ponovno je preuzela institucija koja je taj posao i prije odlično obavljala – Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica. I mogla je obveze oko ovog centra preuzeti i pri samom planiranju i otvorenju, ne čekajući da se netko izblamira, prikaže sustav nesposobnim, nonšalantnim, bahatim. Sustav koji je sam sebi svrha. A koštao je više od 5 milijuna kuna!!
Sama uloga tvrtke Akron u cijelom slučaju je čak, možda, i nevažna. To što su i koji propusti uprave tog poduzeća u ovom poslu te u odnosima prema zaposlenicima, trebaju utvrditi nadležne institucije, resorno ministarstvo ministrice Kosor ( ali ne samo ono, jer bi zbog svojih interesa i uloge pri otvaranju, moglo biti pristrano ).Činjenica je da je nositelj odgovornosti, svakako, gradska vlast, koja je posao dala baš tvrtki Akron dogovorno ( a milijunske su vrijednosti tijekom godine ) , te je ista gradska vlast znala i za brojne propuste već nekoliko mjeseci, bez obzira koji su to propusti bili. Unatoč tome, uredno je sufinancirala poslovanje cijelog ovog projekta a što je obveza ministarstva.

Centar je otvoren uz svu nabrojenu svitu političara, a gle čuda, bez i jednog korisnika, osoba treće životne dobi zbog kojih je, reče J.Kosor, ta ustanova i otvorena. I potrošeni silni novci, koje, istina, u ovom slučaju ne treba žaliti jer su planirani u cilju humanog djelovanja. Hoće li konačno netko odgovarati za još jedan u nizu propusta u našem gradu? Hoće li se netko ispričati tim starim ljudima koji su svoj radni vijek proveli gradeći i izgrađujući temelje ovima koji im to na ovakav način vraćaju? Ako je suditi po dosadašnjoj praksi, neće nitko.

ETO I DOKAZA.

guru
20.7.2009. 22:12
Pa zar treba netko da se javlja pored tebe zzzz.Da te podsjetim samo na ovaj članak javila si se 24 puta. Rekao sam već da mi ponavljanje istih komentara postaje dosadno.
Kad me već podsječaš na HSPD i Prpiča iskreno niste mu ni do koljena.(VI U VIROVITICI).
2006 god. PRPIĆ je pred ministarstvom financija i pravosuđa prozvao Sanadera i lopovsku državu. Bio sam tamo i čuo vlastitim ušima.
Nakon tri godine zakašnjenja netko od vas SDP-ovaca dobio partiski zadatak da piskara po Virovitica-netu.
Još je žalosnije što ne pišete vlastita saznanja i stavove nego samo lijepite novinske članke.
Toliko o vašem strašnom radu.
Sjeti se što je obečavala koalicija 2001 godine .
PREISPITAT ĆEMO SVE SUMNJIVE PRIVATIZACIJE I SVE NEZAKONITO STEČENO ODUZETI.
zzzz izvadi negdje iz arhive koliko je to SDP postupaka vodio do 2004-god.
Da te podsjetim da je ministar financija bio Mato Crkvenac kad su se događale najgore pljačke u štednim zadrugama.
Ne znam da li si skrivečki čitala bibliju. Prisjeti se što je Isus rekao kad je razjarena masa htjela kamenovati Mariju Magdalenu: tko je bezgrješan neka prvi baci kamen.
Očekivao sam da ćete prestati prozivati HSPD jer to je za vas bezgrješna stranka.
Mislim da vaša i HDZ-ova parola (SVI SU ISTI) bar u Virovitici ne prolazi.
Bravo Prpiću sretan si što nisi išao u koalicije sa ovakovim političarima. Uskoro ti se i ja dolazim učlaniti u stranku.
zzzz
20.7.2009. 16:49
guru
Gdje si se izgubio??????
Zar više ne vjeruješ u stranku svoga prijatelja Prpića, tj. HSPD?????

MOŽDA SI I U PRAVU, JER OVO:
H - NITI JE HRVATSKA
S - OVO "S" NEĆU KOMENTIRATI
P - NITI JE PRAVNA
D - NITI LIČI NA DRŽAVU, PRIJE BI SE REKLO DA JE OVO IMITACIJA DRŽAVE.

Zašto jeftinije kad može skuplje!
U postupku javne nabave za zaštitu instalacija na autocesti Zagreb - Split - Dubrovnik, dionica Dubrovnik - Doli, HAC je izabrao izvođača koji je bio skuplji 16 milijuna kuna!

Odlukom koju je 8. lipnja potpisao predsjednik uprave Hrvatskih autocesta Jurica Prskalo, posao je dobio Dalekovod, koji je na javnom natječaju ponudio cijenu od 43,492.104,60 kuna, bez PDV-a.

Za isti posao zajednički ponuditelji Montmontaža - Plinovodovod i Elsa Gornja Radgona tražili su 27,310.417,26 kuna, također bez PDV-a. Iako je Montmontaža dala znatno nižu cijenu – točno 16,181.687,34 kune manje, odbijena je iz strogo formalnih razloga, piše Jutarnji list.

Montmontaža je posao izgubila zbog formalne pogreške. U ponudi za natječaj izostavila je jedinične cijene za dvije stavke, pa je povjerenstvo za odabir, u zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda, ustvrdilo da je ponuda "neprihvatljiva".

Ako se uzme u obzir ukupna vrijednost projekta, pogreška je banalna – vrijednost pogreškom izostavljenih stavki iznosi 19.600 i 11.000 kuna.
xxll
20.7.2009. 11:29
NABAVA, NABAVA, NABAVA...??????
PA MI NE MOŽEMO PROPASTI DA I HOĆEMO?

Nesposobnoj upravi milijuni za nagradu

Ukoliko bude razriješen dužnosti, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Ivan Mravak trebao bi dobiti više od milijun kuna, a ostalih pet članova oko 800.000 tisuća kuna.

Prijenosom dionica Janafa te zaustavljanjem plaćanja faktura dobavljačima HEP je 2008. poslovnu godinu završio s 31 milijunom kuna dobiti, pa ni ne čudi što su Mravak i ekipa sebi izborili klauzule o bonusima. Međutim nije jasno zašto je Nadzorni odbor tvrtke izglasao njihovo prihvaćanje.

Riječ je o ljudima pod čijim je vodstvom HEP lani na trgovanju strujom izgubio više od milijarde kuna. Otkriveno je da su sklapali iznimno nepovoljne ugovore – kupovali struju po cijeni od 83 za mWh, a prodavali je po 20 eura.

Predstavnik radnika Jadranko Berlengi kaže da je u godini dana rada u NO-u stekao dojam da Uprava nadzire Nadzorni odbor umjesto da je obrnuto.

REZIME:
MRAVKOVA RAČUNICA
HEP struju plaća po 83 €, a prodaje za 20,5 €

xxll
20.7.2009. 8:53
Čeka nas vruća jesen. Državna blagajna sve je praznija, nezadovoljnih i onih koji će ostati bez posla bit će sve više. Hoće li Hrvati svoja prava braniti na ulici, ili će sve ostati na prijetnjama?

Dugo nas je vlast uvjeravala da kod nas krize nema, a onda je uslijedilo priznanje kako situacija nije nimalo bajna. Za razliku od većine drugih zemalja, na dno nas nije bacila svjetska gospodarska kriza, već to što smo godinama više trošili nego zarađivali. Kako se slikovito izrazio jedan ekonomist, ponašali smo se kao pijani milijarderi. Vlast je pravila račun bez krčmara. Ulazilo se u velike projekte bez zatvorene financijske konstrukcije, u državnoj upravi su se izmišljala radna mjesta i zapošljavalo po stranačkim i rodijačkim vezama, gomilali su se branitelji, kupovale knjige kome treba i ne treba. Dalje se ne može.

Prava šok-terapija čeka nas najesen, kada se očekuje vrhunac krize. Umirovljenici, škverani, studenti i sindikalci zaprijetili su izlaskom na ulicu.

Politika davanja je prošlost
"Do sada se nitko nije usudio ukidati stečena prava. Politikom davanja osvajala se vlast. Cijela politika svodila se na to tko će nekoj skupini ponuditi veća prava. Sada se taj model počeo urušavati", kaže Bagić.

Očekuje sitne erupcije nezadovoljstva, ali ne i veće pokrete otpora, jer, kaže Bagić, svima je jasno da ovako dalje ne može. Skupine kojima se režu prava nemaju racionalni argument kojim bi mogle opravdati prosvjede i zadobiti podršku javnosti", smatra Bagić.

Divlji Balkan
"Imamo kaotično stanje, velika je korupcija, nigdje ništa ne štima. Mi smo još uvijek divlji Balkan. Naprosto se nismo sljubili s demokracijom, izgredi su opasni. Vlast bi u takvoj situaciji mogla uvesti izvanredno stanje i došlo bi do rezanja ljudskih prava", pribojava se dr. Krizmanić.

"Hrvati su pasivni, a bez vođe nema velikih prosvjeda", kaže psihologinja Krizmanić. Zaključuje da bi bilo najbolje da se sve riješi mirnim putem, a ako ipak dođe do velikih prosvjeda, s obzirom da je nezadovoljnika puno, u ovom trenutku teško je procijeniti hoće li vođe biti seljaci, studenti, umirovljenici ili sindikalisti, kojima zbog koketiranja s politikom i ne vjeruje previše.

Radikalna desnica
"Desničari su stalno prisutni. Ako centrom Zagreba mogu paradirati ljudi s ustaškim znakovljem, ako se na jednoj strani stadiona viče "za dom", a na drugoj "spremni", uvijek postoji opasnost od ekstremista.
ŠTO NAS HRVATE JOŠ ČEKA?
zzzz
19.7.2009. 17:17
HOĆU REĆI, ŠTO RADI MLADEN BAJIĆ, DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO, KARAMARKO, USKOK..... PA ZAR NISU U STANJU BAŠ NIŠTA NAPRAVITI???????
ZAR ONI NE ČITAJU NOVINE I NE GLEDAJU TV?????
zzzz
19.7.2009. 17:12
kota 211
"Ovo mu dođe kao "Kuga"( A.Camus)."
DOBRA USPOREDBA. SAMO LJUDI JEL STE SLUŠALI DANAS NEDJELJOM U 2????
GOST s. KULIĆ S EKONOMSKOG INSTITUTA, KOJI JE PRIJE GODINU DANA REKAO DA RH NIJE U BANANI NEGO U GOVNIMA.
JEDINI KOJI JE REKAO GDJE NAS VODI STALNA FINANCIJSKA POMOĆ OD ZAPADA - U PROPAST.
ALI DANAS KOSORICA PRIĆA O STEZANJU REMENA SVIMAAAAAAA!!!!!
ALI, DA LI ITKO VIŠE SPOMINJE TKO NAS JE DOVEO U TAKVO STANJE????????
NE, IAKO JE SDP I KAJIN SPOMENUO U SABORU OVO:
Washington Times: Sanaderov HDZ ukrao je više od 500 milijuna dolara!

"Sanaderov režim kontrolirao je većinu medija, među kojima su državna televizija i vodeće hrvatske tiskovine, a rijetki su glasovi nezavisnog novinarstva sustavno zastrašivani ili ubijani", stoji u Timesovom tekstu u kojem je Sanader uspoređen s Vladimirom Putinom kao paradigmom modernog diktatora koji prijeti novinarima ili naređuje njihova ubojstva kad mu se ne sviđaju kritike zbog korupcije kojoj se ne nazire kraj.

HDZ ukrao 500 milijuna dolara?!
"Najvažnije i najkatastrofičnije Sanaderovo naslijeđe je masivna korupcija koja je osakatila hrvatsku ekonomiju. On i HDZ-ova elita opljačkali su državna sredstva, obogatili se mutnim privatizacijskim dogovorima, pronevjerom sredstava iz proračuna i podmićivanjem. HDZ u bankama u Austriji ima više od 80 tajnih računa na kojima krije 500 milijuna dolara ukradenog novca. Za vrijeme svoje vladavine Sanader je skupio ogromno bogatstvo koje uključuje ilegalno stečene nekretnine, raskošnu vilu i luksuznu kolekciju satova koja vrijedi više od 200.000 dolara", piše Timesov novinar i ističe da, što se više novca slilo u Sanaderove džepove, manje je ostajalo za škole, bolnice i ceste.
"Korupcija je hrvatska građane koštala milijardu dolara"
"Korupcija je hrvatske građane koštala najmanje jednu milijardu dolara", rekla je za Washington Times Nataša Srdoč, predsjednica Adriatic Instituta, koja je zbog otvorene kritike Sanaderove vlasti, kako kaže, često bila meta prijetnji i maltretiranja iz HDZ-a. "Milijardu dolara nije malo u zemlji čiji BDP iznosi tek 23 milijarde", piše Times i ne propušta podsjetiti kako je HDZ-ova nesposobnost dovela do ogromnog deficita, još većeg javnog duga, nedostatka stranih investicija, mizernog rasta BDP-a i lopovskih poreza koji obeshrabruju poduzetništvo i stvaranje poslova.
"Moramo se pod hitno početi baviti neobjašnjivim bogatstvom državnih čelnika i to na način da ćemo uvesti suce i tužitelje iz zemalja koje imaju snažnu vladavinu zakona kako bi radili sa hrvatskim sucima i reformatorima", smatra Srdoč koja tvrdi da zbog HDZ-ovih kadrova kojima nije bilo u interesu reformirati državu u Hrvatskoj danas cvjeta organizirani kriminal.

"Sanaderu i njegovim suradnicima mjesto je u zatvoru"
Osvrćući se na Sanaderovu ostavku, Kuhner proglašava bivšeg hrvatskog premijera kukavicom koja je napustila brod koji tone. "Tašt, potkupljiv i zloban, Sanader iskoristio svoj položaj za nemilosrdnu potjeru za moći, bogatstvom i vlastitim interesima. Iscijedio je iz Hrvatske zadnju kap krvi i sada napušta ured premijera prije nego truplo može biti proglašeno mrtvim. To nije vodstvo, to je KUKAVIČLUK".
KAKAV JE SANADER DALMATINAC, PA VALJDA JE NAUČIO DA KAPETANI UMIRU ZAJEDNO S SVOJIM BRODOVIMA?????
Novinar Washington Timesa u tekstu ističe podužu listu Sanaderovih grijeha i promašaja, afera i neuspjeha da bi poentirao rečenicom: "Neke države imaju MAFIJU; HRVATSKA mafija ima DRŽAVU". Pod SANADERVOVOM vlašću, smatra Kuhner, učvrstila se veza s "mračnim balkanskim podzemljem organiziranog kriminala, zlokobnih poduzetnika i sjenovitih tajnih službi i bivše komunističke nomenklature". "Rezultat je država ZLOČINAČKOG kapitalizma koji dopušta vladajućoj eliti da iskorištava i PONIŽAVA većinu Hrvata", ističe Kuhner i jasno daje do znanja da vjeruje kako bi SANADER MORAO završiti iza REŠETAKA.
ZAR SADA SELJACI, UMIROVLJENICI, RADNICI, PROFESORI, DOKTORI, STUDENTI, (UČENICI .OSTALI BEZ KNIGA)....SVI ONI MORAJU VRAĆATI VANJSKI DUG???????????
kota 211
18.7.2009. 23:52
Ovo mu dođe kao "Kuga"( A.Camus). Samo je doktor znao da bacil kuge nikada ne umire, da se zna zavući duboko u rubeninu, tamo čekati i opet se jednom pojaviti u nekom sretnom gradu....,ne ponovilo se!
zzzz
18.7.2009. 21:18
EVO JOŠ MALO SA DRUGIH PORTALA O HDZ-U I SANADERU
Narodi i narodnosti! Umro je drug Ivo!

Sanader podnio ostavku!! Uskoro opširnije!!

Ovaj naslov me zveknuo u glavu jače nego što sam ikad mislio. Molim!? Ivica odlazi!?
Molim!? još sam jednom protrljao oči i pogledao u crveni natpis na glavnoj stranici Indexa.

Mislio sam da će mi biti drago, ali ne, zaokupila me čista zbunjenost, tupost. Nisam znao što
da mislim ni kako da reagiram. Pa kako je to otišao, počelo mi se vriti u glavi. Zašto!?

Evo sad par dana nakon objave druga Ivice da napušta Vladu i politiku, još uvijek ne znam što da
mislim. S jedne strane strah me što vidim Hebranga, Šeksa i Kosorku kako se smješkaju dok grabe fotelje,
s druge mi je drago jer je 2009 godine možda počeo raspad HDZ-a.

S nekoliko stvari nisam na čistu. A želim biti potpuno iskren, da ste me pitali prije tjedan dana
što mislim o Sanaderu, rekao bi lopov, opsjenar, lažov i izdajnik. Danas, više ni sam ne znam.

Do sada je Sanaderov image bio nedodirljiv kao suverenog vladara Hrvatske, vještog politikanta i vođe
parazitske skupine građana zvane HDZ. Sad odjednom neke desne frakcije, neka nacionalistička struja, neke
anti-europske skupine. WTF!? Otkud sad to!? Pa mislio sam da je Sanader strah i trepet, da vjetar puše kako
on svira, a sad kažu Hebrang uništio Ivu!? What!?

Po meni su na stvari dvije moguće solucije:

a)Ucjena/Bolest/Desna frakcija HDZ-a. Vrlo vjerojatna verzija, ali postoje neki detalji koji ju kvare. Sanader
još drži HDZ pod kontrolom, Jaca mu liže dupe. Pašalića nigdje na vidiku, HDZ se ne urušava....

b)Sanaderov vrhuski PR. Pazite što slijedi. Ivo dava ostavku kad shvaća da će se događati sranja u slijedećih
mjeseci/godina. Vrhunski je opsjenar i lažov, ali ni on ovoliko problema ne može sakriti. Nitko ga ne podnosi, svi
ga pljuju, nikad lošije mišljenje naroda o Ivu. A pogledajte sad malo novine i internet, sad je on prosvjetitelj,
veliki europejac, transformator HDZ-a, ljubitelj Srba i manjina, antifašist, borac za Hrvatska pravila. Strah nas
je desničara u HDZ-u. Nitko se ni
ne sjeća Brodosplita, Žužula, Maestra i ostalog. Puff!! I nestade!!! Još jedan dokaz kakav je Sanader igrač, bio je
na dnu, dao ostavku, sad je opet na vrhu samo to nitko ne kuži. KAd se prašina slegne, kad HDZ izgubi slijedeće izbore,
kad Hrvatska uđe u EU - on će se vratiti, budite uvjereni u to. Ostavio je poslušnike u govnima koja će morat mukom
čistiti, a on će se vratiti u nekim boljim vremenima. U Nacionalu će vrištati naslov "Ivo Sanader preuzima HDZ".
Vrhunski potez, nema šta! Pljesak i duboki nakolon od mene. Da će iz govana izaći nedodirnut, čišći nego ikad, nisam
ni sanjao.

Do tada ćemo uživati u ovom reality showu i čuditi se i čuditi, a Ivo će se sunčati na obalama Jadrana, učvrstiti
veze s svojim europskim prijateljima, a jednog će se dana, osunčan i širokog osmijeha vratiti na velika vrata. Jači
nego ikad prije.

Samo ima jedan problem za njega, onog čega se sada treba bojati jest HDZ.A Ivo ga se strašno boji. Da li je uspio
izgraditi dovoljan kult vođe da se stranka ne raspadne poput kule od karata. Trenutno su bez glave, a ako im ne
naraste nova uskoro moglo bi biti belaja.
zzzz
18.7.2009. 15:07
ALI NITI TO NIJE SVE?

PREMA PODACIMA MINISTARSTVA OBITELJI, BRANITELJA I MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI, PORASTAO BROJ STATUSA HRVI-JA
U protekle tri godine novih 8 tisuća invalida Domovinskog rata

U protekle tri godine broj ratnih vojnih invalida Domovinskoga rata povećan je za oko osam tisuća i, prema podacima Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, do svibnja 2009. godine bilo ih je 49.950.
- Broj HRVI-ja iz Domovinskog rata povećao se iz razloga što je novim Zakonom o pravima hrvatskih branitelja, koji je stupio na snagu 1. siječnja 2005., produljen rok za podnošenje zahtjeva za priznavanjem statusa HRVI-ja s osnove bolesti - pojasnila nam je glasnogovornica Ministarstva Martina Banić.
U zakonskom roku čak je 33 tisuće hrvatskih branitelja podnijelo zahtjev za priznavanjem statusa HRVI-ja, i to uglavnom zbog bolesti, a manji broj njih s osnove ranjavanja, ozljede ili psiho-fizičkog zlostavljanja u neprijateljskom logoru.

Kako se u Ministarstvu napominje svima onima kojima je utvrđeno oštećenje organizma manje od 20 posto, OSTAVALJENA je MOGUĆNOST da SVAKE DVIJE godine podnesu novi zahtjev za novu ocjenu oštećenja organizma. Ako se u novom postupku utvrdi pogoršanje zdravstvenog stanja, braniteljima će se priznati i status HRVI-ja.
Može se stoga zaključiti da će broj invalida Domovinskoga rata IDUĆIH GODINA RASTI.

KOMETARI.
Komentar od: grdelin
neznam šta bi više pisa na ovu temu...
kako ti prevaranti mogu svojoj dici,čači i materi doć prid oči ?
i svom župniku?
za mene nema večeg šljama u hrvatskoj...
a oni guštaju,zajebali su sve strukture ovog usranog društva...
Z G U B I D A N I ! ! !

Komentar od: bolesnodruštvo
U banana državi sve je moguće.
U SAD, ratni vojni invalid je onaj koji je ranjen na prvoj liniji od neprijateljske vatre, a dragovoljac onaj koji se javio u vojsku prvih mjesec dana, zakon se nije promjenio od 1940.
U Izraelu postoji samo 0,2 % oboljlih od PTSP, svi koji su ranjeni ili dobiju PTSP se lijeće i vračaju se u društvo, rade.
U drugim normalnim državama je slićno.
A KAKO JE KOD NAS???????

Komentar od: Lemmy
Neka oni samo varaju svoju državu (koju kao puno vole),
samo nek znaju da će ih ta mrlja pratiti kroz cijeli život.
Svi koji su ostvarili lažne mirovine moraju biti svjesni da su svojoj "voljenoj" domovini, time nanijeli puno veću štetu od bilo koje četničke granate. Jer, ni jedna četnička granata nije u stanju svakih 30 dana nanositi po 4 000 kn štete. I to godinama...
Ti "branitelji" se u stvari, tako pretvaraju u agresore,
uništavajući i potkopavajući svoju zemlju !

Komentar od: quovadis
Kao u staroj "Jugi", dovedi par "svjedoka" koji ce stati uz tebe, i bez problema se dobije sva dokumentacija...
Oni koji ovo rade sigurno kradu i druge stvari. Covjek ili ima karaktera, ili ne. Zalosna je cinjenica da nas ima toliko pokvarenih, i laznih.

Komentar od: BILI-PAS
Poanta:Za koga glasaju LAŽNI vojni invalidi,njih oko 250 000?Za sektu HDZ.Ko daje lovu za te invalide?Stoka sitnog zuba.Jeli to normalno?Nije.Kad će to prestat?Kad poteče krv.Čija krv?Naša.Ipak možda dođu vanzemaljci pa nas spase.zzzz
18.7.2009. 14:55
O PUNO STVARI ĆE KORICA ODLUČIVATI, ALI I NAROD??????

RASTU STRAHOVANJA I MEĐU STRADALNICIMA DOMOVINSKOG RATA
Branitelji: Budimo zadnji na udaru

Premda je Jadranka Kosor proteklih dana izričito naglašavala kako zadiranja u prava branitelja i rodiljne naknade neće biti, sve se čini kako novi rebalans proračuna i najavljeni drastični rezovi ipak neće mimoići ni braniteljsku populaciju. Mogućnost smanjenja mirovina, čelnici braniteljskih udruga načelno podržavaju, ali tek onda kada se iscrpe sve druge opcije.
- Prije nego Vlada odluči posegnuti za braniteljskim mirovinama, u državi bi trebalo provesti generalnu inventuru - mišljenja je Đuro Dečak, predsjednik Udruge veterana Domovinskoga rata.

- Ne može od ljudi koji primaju mirovinu od dvije tisuće kuna mjesečno i jedva preživljavaju, dio mirovine uzeti za spas hrvatskih nacionalnih interesa - upozorava DEČAK.

Predsjednik Udruge Hvidra Josip ĐAKIĆ smatra da su hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskoga rata “zadnji segment ovoga društva koji bi trebao osjetiti posljedice krize na svojoj koži“, ali da se isto tako znaju nositi s izazovima vremena pa tako i krizom.

- Ako su bili spremni dati život za Hrvatsku, siguran sam da će u dogovoru s premijerkom Kosor naći načina da se uštedi i izađe iz krize - kaže Đakić dodajući kako su stradalnici Domovinskoga rata kategorija koja bi zadnja trebala osjetiti krizu.

A ŠTO KAŽE NAROD?
Komentar od: ivan grozni

bas kod te populacije,tzv.branitelja triba napraviti reviziju,jer priko polovine su lazni branitelji,sisavci hrvatskog naroda,paraziti gori od partizana,sljam koji je ispliva na povrsinu,koji sebi umislja da su oni hrvatska,da je ona njiova i niko drugi nema pravo na domovinu.njiov teret ne bi izdrzale ni bogatije zemlje od nase i sve to zahvaljujuci hdz-u koji in je sve to da,da bi ima biracku bazu i uz pomoc bosanskih katolika da se odrzi.sve to sada dolazi na naplatu i zati njih triba prve pritresti,i jos stosta toga.i jos nesto dragi forumasi i ja san bija u ratu bija san i politicki zatvorenik,dobija san od drzave samo benificirani staz i nista drugo,tako ako ce te me vridjati,mater i porodicu mi ne badajte i nemojte me zvati cetnik ili komunista

Komentar od: Lemmy
Sramota je tko se sve predstavlja braniteljima a još su gori ovi na čelu takozvanih udruga branitelja, u stvari, najobičnijim podružnicama HDZ-a.
Ovaj slavonski harmonikaš, kojeg su prije rata zvali "Đikan" nakrao se za vrijeme tuđmanove vladavine i sad nam dijeli lekcije i odobrava ukidanje besplatnih udžbenika !!!

Komentar od: bumbarzzz
država sa četriipo miljuna stanovnik jema 500 ijad prilipaka (da ne rećen štagod gorega). a ko to more platit? jadranka, sad će ti glave doć oni koje si sakrivala iza tajnih lista. pa i red je da te isti dotuku. zdravi i veseli bili

Komentar od: Lucifer Satanko
Za ovakvu nakaradu od države ste se borili ?Ja NE ! Ma sramite se ! Ispada da ste se borili samo za sebe i isključivo za sebe !
zzzz
18.7.2009. 14:47
EVO ZA ONE KOJI NEZNAJU SANADERA:
Ivo Sanader od skromnog oca soboslikara naslijedio ušteđevinu od 105 tisuća eura

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa primilo je imovinsku karticu bivšeg premijera Iva Sanadera, koji je nedavno POBJEGAO s funkcije šefa Vlade. Tako je na službenoj internetskoj stranici vidljivo kako je Sanader unio i niz promjena, poput one da je nakon smrti oca u siječnju 2008. godine naslijedio OROČENU deviznu ušteđevinu od 105.000 eura. Sanader je podnio dokaz odnosno RJEŠENJE o nasljeđivanju iz ostavinske rasprave iz siječnja prošle godine.
Iz Dugobaba preselio u Split u potrazi za boljom perspektivom
Preminuli Ante Sanader rođen je u Dugobabama u Dalmatinskoj zagori, a kao mladić preselio se sa svojom suprugom u Split, u potrazi za boljom perspektivom. Kako je on bio soboslikar, a supruga mu domaćica, ondje su isprva živjeli skromno, u malenom stanu od 40-ak metara kvadratnih u Plinarskoj ulici. Jedno vrijeme Sanaderov otac radio je i u Njemačkoj.
Unatoč siromaštvu odškolovali su petero svoje djece, a svih petero imaju fakultetske diplome. Drugorođeni Miro danas živi u Innsbrucku, Vlado je u Zurichu, Vinko je župnik solinske župe Gospe od otoka, dok je jedino žensko dijete Danica časna sestra u samostanu Kćeri Božje ljubavi na Marjanu.
Dva stana, vinograd, umjetnine...
Što se tiče ostalih promjena u imovinskoj kartici, Ivo Sanader također posjeduje niz nekretnina i to stan u Splitu koji glasi na njega te stan i garažu u Zagrebu koja glasi na njegovu suprugu. Obitelj Sanader posjeduje i vinograd u Zaprešiću, pozamašnu zbirku umjetnina, dva vozila i to Renault 8 iz 1967. godine kao i Mercedes iz 1999. godine.
Sander ima i vlastitu ušteđevinu od 120 tisuća kuna koju je stekao od samostalne djelatnosti i od imovine te imovinskih prava. Iz imovinske kartice vidljivo je kako je Sanader svoj mandat završio s plaćom od 22.948,69 kuna, što je 450 kuna više nego što je imao na početku.
zzzz
18.7.2009. 14:43
kota 21

"zzzz" - Vjerujem da idući put neće biti krivih procjena i prtljanja sa Hss-om,Sdss-om,V.Moslavcem(Hsu).....,ali što hoćeš reći, da je gradonačelnik KIRIN BIO U SKJ ?????? Nemoguće. Dokaži ! Pa bio je premlad. "

PA ZNAŠ KAKO JE TO NAJLAKŠE SAZNATI, PITAJ GA.
MOGAO JE ON IĆI I U RAT, PA NIJE???? IŠLI SU I MLAĐI U RAT OD NJEGA.
Feral
18.7.2009. 9:37
Evo potkrijepe mom prijašnjem komentaru. Danas u večernjem vidim da gradonačelnik virovitice svira harmoniku. Radi čovjek ono što zna.
kota 211
18.7.2009. 9:32
"zzzz" - Vjerujem da idući put neće biti krivih procjena i prtljanja sa Hss-om,Sdss-om,V.Moslavcem(Hsu).....,ali što hoćeš reći, da je gradonačelnik KIRIN BIO U SKJ ?????? Nemoguće. Dokaži ! Pa bio je premlad.
zzzz
18.7.2009. 9:00
Kancerogena korupcija i politička prostitucija
HSS će definitivno učvrstiti vlast mafije koja je dobila državu
Cijela ova maškarada i politički cirkus oko formiranja nove vlade, samo je podlačko trgovanje foteljama i položajima u kojoj će se trgovini potvrditi ona narodna da je politika kurva. Sve farse o programima i koalicijskom sporazumu brzo su postale dugoročna vizija koja će se kao i do sada žrtvovati za interese političkog kupleraja, kojem je cilj vlast i privilegije koje ta vlast pruža. Hrvatska je oduvijek bila raj za izdajnike pa tako je i sada tu ulogu na sebe preuzeo HSS i njen predvodnik Friščić, koji je mišljenja sam izdao svoje birače.
Friščić očigledno nije shvatio poruku HSS-ovog tradicionalnog biračkog tijela IV izborne jedinice, jedinici u kojoj je poljoprivreda nekada bila ne samo okosnica sela, već i srednjeg sloja koji je upravo poljoprivredom i sitnim stočarstvom nadopunjavao svoj životni standard. Poruka jedinice koja je u Račanovoj vladi imala ministra Partnera Friščić očigledno nije shvatio poruku birača koja je kaznila njegov izbor koalicijskog partnera, koji je u protekle četiri godine bio najvjernije HDZ-ovo potrčkaralo i spadalo, a svoju vjernost Ivi Sanaderu Đurđa Adlešić je naplatila zbrinjavanjem niza svojih podanika u državnom aparatu i hijerarhiji, a taj kolač Adlešička će zahvaljujući potpori HSS-a i zadržati.

Zahvaljujući HSS-u Hrvatska će poslužiti kao žalosni primjer države u kojoj je izborna volja birača samo puka farsa, a politički kupleraj i privatni interesi političke oligarhije odlučuju o tome hoće li se država mita, kriminala, korupcije, socijalne nepravde i pljačke vlastitog naroda i slijedeće četiri godine krasti uz blagoslov i po nalogu političkih moćnika koji će između sebe dijeliti i darivate se po oprobanom receptu, i taktovima kolekcionara skupocijenih satova i njegovog posilnog Friščića, koji očigledno nije prepoznao da je paktom HDZ-HSS Hrvatska nepovratno izgubila bitku s ratnim i poratnim profiterima i mafijom koja je dobila državu.

Stjepan Tot
nedjelja, 16.12.2007.
EVO, PA MALO ČITAJ O MORALU HSS-A I HDZ-A.
zzzz
18.7.2009. 8:53
"Dobar učenik (hdz) je onaj koji nadmaši učitelja (sdp). Đekna još nije umrla, a ne zna se kad će.... "

I TU SI SE MALO ZAJE.... UČITELJI KOMUNISTI SU OTIŠLI U HDZ, JA NEMAM NITI DANA STAŽA U SKJ-U, A PITAJ KIRINA, BEBIĆA, KOSORICU... I EKIPU GDJE SU IM PARTIJSKE KNJIŽICE??????
zzzz
18.7.2009. 8:50
KOTA211
"zzzz : Što ćemo s HSS-om ?" Zaista "zzzz", što ćete s Hss-om ?? Hoćete li im i na slijedećim izborima u Vir.-podr.županiji nuditi sve i sva. Pa i mjesto župana. I to jedno šest mjeseci. Praktički sve do izbora. A oni odoše u krevetac sa Hdz-om."
kota 211
Postavio si pitanje i dao odgvor. samo da te podsjetim da je HSS PRIJE BIO U KOALICIJI S SDP-OM, A NE HDZ-OM.
SJETI SE SVAĐA IZMEĐU KIRINA ĐAKIĆA.... I NOVOGRADECA, PECEKA, DIJAKOVIĆA, HRALE.....

E SADA PITANJE- KAKAV JE MORAL RUKOVODSTVA HSS-A KADA IZ KOLACIJE S SDP-OM, ODE BEZ SRAMA U KOALICIJU S HDZ-OM. U KOALICIJI S SDP-OM SU BILA STRANKA, A SADA U KOALICIJI S HDZ.OM POSTAJU POLJOPPRIVDNI ODJEL HDZ-A.

2. KAKAV JE MORAL RUKOVOSTVA HDZ-A KADA S DOJUČERAŠNJIM VELIKIM NEPRIJATELJIMA "VODE LJUBAV" i to sa PARTNEROM SDP-A (CRVENI). DA NE KAŽEM DA NA DRŽAVNOJ RAZINI SE JOŠ VOLE SA SDSS-OM, MEMEDIJEM, BOŠNJACIMA...
A TO SVE DODATNO ZAKOMPLICIRA HEBRANG KADA PJEVA PJESME O LUBURIĆU, A SJEDI MU U KRLIU SUZANA - SRPKINJA.

MA TO JE ZA RUBRIKU, VJEROVALI ILI NE?????

KAKAV JE TO SEX, TKO TU KOGA?????
kota 211
18.7.2009. 8:20
Što je "zzzz" ?! Što ćete sa Hss-om? Maca popapala jezik. Jel` se otišlo po mišljenje u komitet ? Samo pazi da ne zalutaš u Hdz. Ista zgrada, nije li ? Moraš im priznati da su dobro izučili zanat, ti Hdz-ovci. Dobar učenik (hdz) je onaj koji nadmaši učitelja (sdp). Đekna još nije umrla, a ne zna se kad će....
kota 211
17.7.2009. 21:57
"zzzz : Što ćemo s HSS-om ?" Zaista "zzzz", što ćete s Hss-om ?? Hoćete li im i na slijedećim izborima u Vir.-podr.županiji nuditi sve i sva. Pa i mjesto župana. I to jedno šest mjeseci. Praktički sve do izbora. A oni odoše u krevetac sa Hdz-om.
zzzz
17.7.2009. 21:48
SADA BI POSTAVIO PITANJE ONIMA KOJI TVRDE DA JE OPORBA KRIVA ZA KRIMINAL, KORUPCIJU, LOPOVLUK, UŽASNE ZAKONE...
DA LI JE TO BAŠ TAKO????????

Čist obraz i prljave ruke: HSS pokazao kako se može biti protiv, a biti za

Lako za primitivca Milinovića, ženstvenu Kosor, demografski HDZ...
Naravno da je sada najlakše udariti na ministra zdravstva Darka Milinovića. On je nazadnjak, konzervativac, primitivac, lički šerif, njegov zakon izravan je udarac na temeljna ljudska prava... Ali to se od njega i očekuje. Malo se manje očekuje da će Vlada i stranka pod vodstvom One-koja-se-hvali-da-je-žena dići ruku za zakon kojim se udara na temeljna ljudska, a naročito ženska prava. A još manje se očekuje da će stranka kojoj su puna usta demografske obnove otežavati proceduru za umjetnu oplodnju. Ali to je ipak HDZ. I sve bi to ostalo u sferi bizarnosti - da nema HSS-a.
... što ćemo s HSS-om?
Da nije bilo njihovih glasova "protiv" u Hrvatskom saboru, HDZ ne bi imao kvorum i zakon ne bi mogao biti usvojen. Oni su mogli napustiti sabornicu zajedno sa SDP-om i HNS-om. Ali ne, odlučili su ostati i glasati protiv zakona. Koji je zahvaljujući upravo njihovim glasovima - prošao.
KOMENTAR;
• Mislim da treba izaći na ulice i radi Marijane Petir. Njezine oči, njezin cijeli lik, njezina cijela pojava ulijevaju strah i jezu u kosti svakog normalnog čovjeka. Ona je sramota za ŽENSKI ROD.I kad će više ta vlada past?! Ovim zakonom hdz poručuje hrvatskom narodu da nam mogu raditi što god im padne na pamet, da nam mogu derati kožu sa leđa, da nam se mogu smijati i rugati, te da to mogu raditi unedogled, dokle god im se to prohtije. I to je stvarno tako.Kada je Račanova vlada došla na vlast, ona je sredila državne financije i katastrofu koju je ostavila hdz-ova vlast. Tada je unutrašnji dug bio ogroman i koalicijska vlada je uložila svo svoje znanje i sposobnost da to dovede u red. I sredila je to.Međutim, hdz je opet preuzeo vlast (jer ovaj narod VOLI KADA GA SE PLAČKA), da bi nas sada doveli do još goreg stanja nego 200- godine. I sada će opet opozicija srediti stanje u državi, da bi se hdz opet vrati na fino i uređeno stanje, kako bi nastvaio tamo gdje je stao. Dobro je Račan rekao da je hdz stranka opasnih namjera. Stvarno je!
zzzz
17.7.2009. 21:21
Sjetite se slogana za prošle izbore HDZ-OVE KOALICIJE - "MI ZNAMAO KAKO DALJE" I "IDEMO DALJE"
A ZANTE KAKO SADA GLASI????
"MIR, MIR, MIR - NITKO NIJE KRIV" – ZA VANJSKI DUG.

Sindikati državnih poduzeća protiv smanjenja plaća za 10 posto
»Nisu radnici i seljaci doveli državu u sadašnje stanje«

ZAGREB – Ako je suditi po prvim reakcijama, Vlada će današnju preporuku o smanjenju plaća za 10 posto zaposlenima u poduzećima u većinskom državnom vlasništvu teško provesti jer su se sindikati listom izjasnili protiv smanjenja plaća.

To je apsolutno neprihvatljivo – radnici nisu doveli državu u sadašnje stanje a sada im se želi paušalno odrezati 10 posto, izjavio je Hini Mijat Stanić, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata, koji okuplja zaposlene u Hrvatskim autocestama, Hrvatskim cestama i Autocesti Rijeka – Zagreb.

Predsjednik Sindikata naftnog gospodarstva Božo Mikuš, koji ima članstvo u Janafu i Plinacrou, poručuje Vladi da bi trebala postupiti kao zagrebački gradonačelnik MILAN BANDIĆ koji je najavio da će uštede u gradskom proračunu provesti bez SMANJENJA PLAĆA.

Ako je do loših rezultata došlo zbog lošeg rada Nadzornih odbora i Vlade, onda se mora jasno vidjeti tko je krivac za to, smatra Sever. (Hina)
zzzz
17.7.2009. 21:18
Stopostotni invalid i junak Maslenice: Odrezali su mi obje noge, neka tajkunima režu kune

Revoltiran najavom 10-postotnog umanjenja mirovina svim hrvatskim braniteljima i invalidima Domovinskog rata, tako i 492-ojici 100-postotnih HRVI u koje i sam spada, umirovljeni pukovnik Četvrte gardijske brigade HV-a Dragan Stanković (38) odlučio je javno prozvati samu središnjicu Hvidre s JOSIPOM ĐAKIĆEM na čelu, ali i političare koji podržavaju takvu odluku bez konzultiranja s braniteljskom populacijom.
Stanković nema lijepih riječi ni za hrvatske tajkune kojima su, kako naglašava, branitelji stvorili državu u kojoj su se obogatili i stekli kapital, da bi sada, kada je Hrvatska u krizi, utihnuli i zatvorili se među zidove svojih velebnih domova ili se odmaraju lješkareći na jahtama.
- Ne bih želio da me se krivo shvati. Sam ću dati ne samo deset, nego i 20 posto svoje mirovine, ali hoću da znam da će taj novac doći u ruke sirotinje, ljudi koji žive na rubu egzistencije, a ne se izgubiti zamračen među kojekakvim proračunskim paragrafima - kaže Stanković.

Ne bi smjeli čitati po novinama kako se pojedini, a među njima je najglasniji Zdravko Mamić, razbacuju milijunima kuna i eura za kojekakve nogometne transfere i športske objekte, dok istodobno sirotinja strahuje kako će kupiti knjige za djecu. Isprsite se gospodo i pokažite veličinu tako što ćete Hrvatskoj vratiti djelić onoga što vam je omogućila.
tomislav
17.7.2009. 15:51
Suzana će odlućivati o suzavcU, kako se to pjesnički poklapa, joj meni joj, kak je crljeni lajbec moj!
IDEMO DALJE OVO DVOJNO GLASANJE ILI OVANJE JE NARAVNO DOGOVORENO SA MUSLIMANIMA I REPUBLIKOM SRPSKOM ZA NEKE DRUGE USTUPKE, SVE JE TO KURVA POLITIKA, BALKANSKI ODSJEK. žIVIO bANE gLAVAŠ HRVATSKI MUČENIK!
mastermind
17.7.2009. 15:32
I tko je omogućio "dijaspori" (čitaj Bosancima) da mogu glasati dva puta, ujutro u BiH, a popodne u RH?! Svi smo čuli za adresu Dusina 0, na kojoj je prijavljeno stotinjak glasača, gdje su prijavljeni glasači iz BiH, a tamo nitko ne živi, pa se dešava da i mrtvi glasaju..a rezultati izbora su naravno regularni! hehehe! Pa u kakvoj mi zemlji živimo, to je prejadno!
xxll
17.7.2009. 11:02
ZZZZ
Je nešto ipak zaboravio, tko je izmislio preko 500 000 branitelja i 60 0000 umirovljenika koji košrštaju državu 6 mlrd. A puno je dati za selo 6 mlrd????
ZNA SE.
zzzz
16.7.2009. 20:48
Nakon Sanaderovog dezerterstva: Crne vrane nad Hrvatskom

HDZ-a je uvijek funkcionirao po tajnovitom ključu, kao neka vrsta zakrabuljene bratovštine zatvorene iza debelih zidova..

I tu je po svemu sudeći PUKLO. Negdje je to podzemno kruženje velike lovuše zaškripjelo, a procurilo je i previše toga u javnost. Pa, iako ovakve, pravnički rečeno, ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE drži zajedno to što SVATKO o SVAKOME SVE ZNA, nekome uvijek popuste živci i zbriše iza prvog ugla. Taj neko bio je Sanader. Nije ga, naravno, otjeralo u bijeg nikakvo KAJANJE SKRŠENOGA KRŠČANINA.

Pa jednostavno zato što je postojeći zamrači-zdipi tip državne vlast prvi put napukao, kao vješto ali ipak ne vrhunski izliveno crkveno zvono. A kada to krene nikada ne znaš gdje će i kako završiti. Zato će oni braniti vlast ako treba i napola huntaškim metodama, dok će pola izgurani pola samoizolirani Sanader čučati doma kao neka vrsta čuvara pečata i zadnja jamstvena kartica da ova vlast ima još nekakav legitimitet.
Ni najvjerniji birači nisu baš toliko blesavi da glasaju za kriminalce preobučene u političare
zzzz
16.7.2009. 20:44
Koliko će još puta HDZ opustošiti Hrvatsku?
U CIVILIZIRANIM državama kad neki predsjednik uprave upropasti i pokrade svoju tvrtku, obično završi na sudu. U Hrvatskoj kad netko upropasti i pokrade državu, obično se natječe za predsjednika Republike.

Hoće li netko odgovarati za uništavanje države?
A koju kaznu zaslužuju "posebno zle" prijevare naših političara? Koje bi sankcije trebao podnijeti Ivo Sanader, bivši predsjednik Vlade, nakon što je otišao s funkcije ostavivši državu u dugu od 40 milijardi eura, s najvećim padom BDP-a od Domovinskog rata, devastiranog gospodarstva, pred bankrotom i s ogromnom rupom u proračunu? Pa ipak, čovjek koji nakon ostavke ne skida osmijeh s lica, koji se ležerno opušta u fotelji pošto je poručio da mu je dosta bavljenja politikom i da bi se sad rado bavio nečim drugim, najavljuje čak i kandidaturu za predsjednika Republike. Logoraši s Golog otoka pretjeruju kad traže uhićenje odgovornih za slom države, ali što bi trebalo učiniti s onim najodgovornijim, premijerom Sanaderom?

"Posebno zla" prijevara Ive Sanadera
Možda je politička, ali je svejedno "posebno zla" prijevara. Jer ono što je Sanader napravio hrvatskoj državi u proteklih šest godina nije ništa drugo nego obična prijevara. Obećavao je jedno, ostvario je drugo. I to uz nevjerojatno veliku cijenu koju neće platiti on, nego oni koji su mu vjerovali. Zapravo, što se HDZ hvali većom potporom građana, time je prijevara veća.
I da je barem prva. Sličan scenarij HDZ je već realizirao devedesetih godina. Posljedice su također bile devastirajuće. Hrvatska je grcala u dugovima, poharala ju je unutarnja nelikvidnost, propao je banskarski sustav, ukradene su mirovine, osiromašeno stanovništvo, pretvorba i privatizacija uništile su gospodarstvo, na burzi su bile stotine tisuća ljudi, a na kraju je u pomoć pozvan MMF.

Prvo je umro Tuđman, a sada odlazi Sanader
Krajem devedesetih Hrvatska je izgledala kao da su je poharali skakavci. Danas, deset godina kasnije, Hrvatska je doživjela novu najezdu skakavaca. Kao što je iza Franje Tuđmana ostala pustoš, pustoš će ostati i nakon Ive Sanadera. Čovjeka koji je Hrvatsku doživio isključivo kao vlastito igralište, poligon za ostvarenje privatnih ambicija, a kad je shvatio da mu više ne ide, lijepo je pokupio prnje i ruševine ostavio drugima. Mjesecima i godinama znalo se da Hrvatska ide u krivom pravcu: vanjski dug je rastao, proračun neosnovano bubrio, povlastice su se dijelile šakom i kapom, a državni novac odljevao u nepoznatom pravcu. I Sanader svejedno nije učinio ništa da to zaustavi.

Od banane i stezanja remena, do izbjegavanja krize

Takvi neće ići 150 godina u zatvor, kao Madoff, ali bi im trebalo zabraniti bavljenje politikom idućih 150 GODINA. Ali opet, kažu neki da Sanaderu nije nitko kriv što ga je NAROD postavio na vlast. I to u DVA MANDATA. NAROD je kriv. Dobio je što je htio. I to DRUGI puta u dvadeset godina. Kao da prvi puta nije bilo dovoljno, pa moramo opet doživjeti nelikvidnost, vanjski dug, nezaposlenost, MMF...
zzzz
16.7.2009. 20:38
ETO ŠTO NAM JE SPREMILA VLADA???? SVIMA DESET (10)% POSTO MANJE PLAĆE I MIROVINE I TO U OVOM REBALANSU. DODUŠE I SEBI SU U VLADI SABORU SMANJILI 10% ALI SU SI PRIJE PAR MJESECI DIGLI PRIMANJA 10%. U SLIJEDEĆEM REBALANSU ZA MJESEC DANA OPET ĆE PLAĆE I MIROVINE PASTI 10%.
I ŠTO SADA?
ZNAČI POJEDINCI SU SE OBOGATILI I SADA SE VOZE NA JAHTAMA, ŽIVE U VILAMA, LUKSUZNIM KUĆAMA I STANOVIMA OD MIL. EURA, VOZE SKUPE AUTE, IMAJU PAR MILIONA KUNA DIONICA.........
TKO JE KRIV ZA TO? ZNA SE?
OSIM TOGA SVOJE SU LJUDE POSTAVILI U DRŽAVNE TVRTKE I OPLJAČKALI IH. JAVNA JE TAJNA DA SU HEP, INA, HŽ, HRVATSKE VODE, HRVATSKE ŠUME.....FINACIRALE HDZ PREKO TAJNIH RAČUNA.
OSIM TOGA NESPOSOBNI MENAĐMENT (ZNA SE) TAKOĐER JE DOVEO OVE TVRTKE DO BANKROTA???
- TAKO INA PROŠLE GODINE KUPUJE VELIKE ZALIHE GORIVA PO CIJENI OD 120 $, A ZAMISLITE DANAS JE CIJENA MANJA OD 70$.
- BRODOGRANJA? UGOVORENO IZRADA DVADESETAK BRODOVA BEZ DODATNE KLAUZULE UGOVORA - ČELIK SKOČI PREKO NOĆI PREKO 100 % - HRVATSKI NAROD PLATI?????
- STRUJA, ČULI STE, HEP KUPIO VELIKU KOLIČINU I OSTVARIO GUBITAK OD 1 MLRD. KUNA - NEMA FRKE - NAROD ĆE PLATITI...

I TO NIJE SVE - SVU STRUJU, PLIN, GORIVO.....HRVATSKA SKUPO PLAĆA NA SVJETSKOM TRŽIŠTU I ONDA ZAMISLITE "PRODAJE" - U POLA CIJENE U HERCEGOVINU????????Ž
PA U KOJOJ TO ZEMLJI JOŠ IMA??????

I SADA MI MORAMO ODBIJATI 10% PRIMANJA OD SVOJIH USTA. JA NEĆU, A VI?????
Feral
15.7.2009. 19:35
Jedan moj prijatelj je rekao da u slučaju da je pekar premijer vjerojatno bi on riješio probleme uvođenjem neplaćenog prekovremenog i rada u noćnoj smjeni i na blagdane. Pekaru ne bi ništa bilo čudno jer je on inako navikao raditi tako. Pošto smo imali teatrologa za premijera imali smo predstavu i odličan treći čin. E sada ono -
comedia la finita.
tomislav
15.7.2009. 19:10
Meni je tako lipo ovo čitat o toj plovidbi ka da i sam plovin na Malo vitra (Crveni vitar Dano!). A i ća je njemu izmislit to malo novih naziva kad je i sam pisnik i dotur od poezije i eto dokle nas je dotura. Sretna je zemja koja rodi takvog sina.
A kako je tek smišno kad pročitan za nekog našeg mutikašu da je on ka poduzetnik, zen ti, to mu dojde ka neka nova titula važnija i od dotura.
zzzz
15.7.2009. 18:49
ALI KEBE SE SANADERU ZA SELJAKE, RADNIKE, ZDRAVSTVO, ŠKOLSTVO....

Preplanuo na luksuznoj jahti: Pronađen Ivo Sanader!

Foto:Drago Sopta (Cropix), handyman-teakdecks.com (jahta Utiha)
IVO SANADER, dobro raspoložen i ugodno preplanuo plovi na 18-metarskoj jahti "Utiha" svog prijatelja i poduzetnika Juroslava Buljubašića, a ovih dana je viđen u jednoj uvali na Braču.
Naime, mnogi su se pitali gdje se nalazi pobjegli premijer Sanader, a na to pitanje nije znao odgovoriti ni njegov prijatelj i stranački kolega Vladimir Šeks kada su ga upitali u emisiji Nedjeljom u dva.
Uživa u blagodatima Jadrana
No, otkrili smo kako Sanader već gotovo tjedan dana uživa u blagodatima Jadrana, ploveći na luksuznoj jahti, a navodno će se nakon Brača uputiti prema jugu.
Hrvatski radio, objavio je kako je Sanader čak promijenio ime jahte a koja se sada zove "Malo vitra", umjesto dosadašnjeg naziva "Utiha". No, nisu poznati razlozi promjene imena. Neki kažu kako "Malo vitra" ima posebno značenje za Sanadera, dok drugi tvrde kako je tako htio samo obmanuti građane ako bi ga "nedajbože" prepoznali u nekoj od uvala.
Na Buljubašićevoj jahti jednog ljeta bio je i Stjepan Mesić, kao i Vesna Pusić.
Inače riječ je luskuznoj jahti s palubom od tikovine te dva unikatna stola koja su naknadno posebno rađena. Jahta je izgrađena 2000. godine.
ČOVJEK MALO UŠPARAO LOVE I KUPIO JAHTU?????
zzzz
15.7.2009. 18:46
KOMENTARI
• Citat [watermark] za malo gospodarstvo, svaka lipa puno znači...seljak kad počne sijati pšenicu, ne razmišlja o propaloj vladi, odbjeglom premijeru i rebalansu proračuna...okvirna otkupna cijena se znala...zato se i bune jer je novonastala cijena daleko ispod onoga što su očekivali......ma sve ok sto ti pricas..ali svake godine isto..kuzis sta zelim rec...ako je vladi jeftinije kupit u madjarskoj na burzi psenicu..onda neka ju kupuju..al to treba i javno seljacima napomenuti...a usotalom..i onaj koji sije tu psenicu trebo bi znati u sta se upusta...

• Citat [la_piafica] A je istina je. Mislim da par dana nakon Rvatskog proljevanja mlijeka u EU su seljaci blokirali ceste i proljevali nešto. Da me ubiješ ne znam gdje i ne znam što.Sorry, ja još spavam. Krivo sam pročitao. Istina, ne rade to samo naši poljoprivrednici.

• Nijednom istinskom patriotu nije to lako  priznati, ali valja biti okrutno iskren.Lijepa naša je gubitaš. Loša investicija. Zeznuli smo sve što se dalo zeznuti.Krivce za to nije teško naći.

• lagano je potpisati pod kontrolu MMf-a...na seljacima je kao i na drugim slojevima da uštede gdje gode se može!!
zzzz
15.7.2009. 18:43
TKO JOJ JE KRIV ŠTO JE NAIVNA???? MORA BITI SVJESNA DA JE OVIM ČINOM PREUZELA SVU ODGOVRNOST NA SEBE BAŠ KAO KOALICIJSKI PARTNERI, POSEBNO HSS....
Seljačka buna: Nezadovoljni seljaci prosuli pšenicu i prijete paljenjem

SELJACI su jučer u Čakovcu u znak nezadovoljstva prosuli pšenicu na cestu, a za danas je najavljeno i paljenje pšenice u klasu. Sve je to dio upozorenja nezadovoljnih seljaka, kako bi javnost, a prije svega Vladu Jadranke Kosor upozorili na mnogobrojne probleme poljoprivrednih proizvođača kao i na nesređeno stanje u poljoprivredi.
Rekli da je Sanader pobjegao i prekinuli pregovore
Naime, naprasno su prestali pregovori nezadovoljnih seljaka s predstavnicima Vlade o otkupnoj cijeni pšenice i to još prije dva tjedna. Seljaci su bili nezadovoljni otkupnom cijenom od 75 lipa, koju je predložila Vlada, što seljaci smatraju da je i više nego neprihvatljivo jer je to cijena manja od one na europskoj burzi.
Oni traže adekvatnu tržnu cijenu koja bi iznosila 1,25 kuna po kilogramu što je za pola kune više od onog što nudi Vlada. Kako su rekli predstavnici seljaka samo se traži cijena koja može pokriti troškove proizvodnje. Kada su se pregovori koje su u ime Vlade vodili tadašnji potpredsjednica Jadranka Kosor i Damir Polančec primakli kraju, seljacima je rečeno kako se pregovori prekidaju jer je Ivo Sanader pobjegao s mjesta premijera.
Danas kada je počeo otkup pšenice seljaci i dalje ne znaju koja je otkupna cijena, a sve prijeti još jednim valom nezadovoljstva seljaka.
cuccurin
13.7.2009. 17:35
iznad koje vode? nema niti za ispod vode. ne volim ove vladajuće, međutim ova cura šta je premijerka nije nesretna kriva što ju je ovo zapalo. više su krivi oni koji su joj javnom aklamacijom sve to stavili na leđa. tko god bio od njenih nema rjašanja za ovu krizu. zato bi najbolje bilo da se makne, ako joj je do naroda stalo.....a nije!
zzzz
13.7.2009. 17:06
Čitam na tv- ostati iznad vode
Pa zar Kosorica i šuker nisu imali uvid u proračun RH da bi sada uvidjeli da nema više sredstava za regres, za plaće u javnim službama, za mirovine, socijalu...
xxll
13.7.2009. 12:47
Nažalost, KOSORICA ĆE IZGLEDA BITI GROBAR HDZ-A ALI I RH. KAKO INAČE OBJASNITI NASTAVAK POLITKE SANADERA, A TO JE LAGANJE UMIROVLJENIKA, SINDIKATA, SELJAKA, RADNIKA...

Vlada opet prevarila Sindikate
"ONOG trenutka kada je, sada već bivši premijer Ivo Sanader, dao ostavku, sve se promijenilo. Prema svemu sudeći u Saboru se neće naći dogovor Vlade i Sindikata iz svibnja ove godine iako je zakon usuglašen prije 15-tak dana. Sada je još rano govoriti o tome što ćemo uraditi, no ne isključuju se tužbe, ali i ostale mjere", potvrdio je za Index Vilim Ribić,..

Prazne kante za otpatke

"Ove jeseni umirovljenici i ostali socijalno ugroženi stanovnici Hrvatske kopat će po kantama tražeći nešto za jesti. Kažem vam da u njima neće ništa naći. Mi dolje više ne možemo",

Zašto je Sanader morao dati
ostavku?
U Bruxellesu su, navodno, ponovno tom prilikom upozorili (sada već
bivšeg) hrvatskog premijera kako sva izvješća nadležnih služba
Europske komisije upućuju na zaključke kako Hrvatska služi kao
utočište međunarodnog organiziranog kriminala i kako hrvatski
financijski i bankarski sustav, uz znanje i pokrivanje vlasti, služi
kao sustav za pranje novca međunarodnog organiziranog kriminala.

Osim toga, izravno odbijanje hrvatske Vlade da na zahtjeve AUSTRIJSKOG
pravosuđa pomogne u rasvjetljavanju afere pranja novca preko tajnih
računa kod Hypo Alpe Adria Bank AG Klagenfurt, a koje su se operacije
glavninom odvijale upravo preko Hrvatske, uz sudjelovanje premijera
Ive Sanadera u tim kriminalnim operacijama, zbog čega se u Austriji,
ali i u Hrvatskoj o tome provodi kaznena istraga, uzrokovala je krizu
u odnosima Beča i Zagreba, pogotovo nakon što je Austrija o cijelom
slučaju diskretno izvijestila institucije Europske unije, pokušavajući
tako prije svega sa sebe otkloniti odgovornost za Aferu Hypo i
prebaciti je isključivo na Sanadera.

Upravo zbog afere Hypo Sanader je počeo gubiti povjerenje svojih
strateških partnera u procesu pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji:
Njemačke i Austrije, koje su se zbog Afere Hypo morale diskretno u
diplomatskim krugovima u Bruxellesu distancirati od Sanadera.

Ilustracije radi, treba reći da je u nezakonitim financijskom
operacijama pranja novca preko Hypo banke, i to operacijama provedenim
preko Hypo banke u Hrvatskoj i Slavonske banke d.d. Osijek, ukupno
"oprano" milijardu 701 milijun eura nepoznatog, a pretpostavlja se
kriminalnog porijekla.

Ta je "austrijska tajna" Ive Sanadera, postala njegova najveća
politička hipoteka, koja je na kraju došla na ovrhu i u konačnici
jednim dijelom uzrokovala Sanaderov politički i osobni pad.
Ne radi se o zakonitom poslu.

Nego o poslovanju koje bi se po hrvatskim zakonima moglo
nazvati ,,kamatarenjem" ili lihvarstvom. Jednostavnim riječnikom: Ivo
Sanader kamatario je za Hypo banku.
I ZBOG TOGA SE DANAS DEŠAVA OVO:
Krpanje proračunskih rupa: Na udaru prvo djeca i bolesni pa će onda i starci

21 milijarda kuna zaduženja
Vlada jučer morala izmijeniti i dopuštenje za zaduženje, koje se umjesto sadašnjih 15 milijardi kuna penje na više od 21 milijardu kuna, a nadaju se kako će novim rebalansom smanjiti manjak na oko osam milijardi kuna. Osim rezanja, Vlada je i preraspodijelila novac i to oko dvije milijarde kuna. Kako su objasnili riječ je o "iznenadnim troškovima", a jedno od iznenađenja su i računi za rukometne dvorane, kao i plaćanje jamstava u brodogradnji. Također izdvojit će se i 180 milijuna kuna za kupnju cjepiva protiv svinjske gripe.
A GDJE JE TU KRAJ?

Franjo
13.7.2009. 11:11
Bez obzira na mogući SCENARIJ,
polako, ali sigurno bliži se
OTREŽNJENJE!?
I to je DOBRO,
jer O NAMA SE RADI!
O NJOJ NJEMU!
O TEBI i MENI!?


Još iz kategorije Komentar