Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Domovinski rat & branitelji

Premijera dokumentarnog serijala “Otkos, Orkan, Papuk – Propast projekta Velike Srbije” u utorak, 7. studenog, u Kinu Park

  virovitica.hr           03.11.2023.         1337 pogleda
Premijera dokumentarnog serijala “Otkos, Orkan, Papuk – Propast projekta Velike Srbije” u utorak, 7. studenog, u Kinu Park

U virovitičkom Kinu Park u utorak, 7. studenog, u 18:00 sati, održat će se projekcija dokumentarnog serijala “Otkos, Orkan, Papuk – Propast projekta Velike Srbije” autora Miljenka Manjkasa. U virovitičkom Kinu publika će moći pogledati 6. i 7. epizodu, odnosno detaljan prikaz tijeka akcija Otkos i Orkan te početak operacije Papuk.

Prema riječima autora, radi se o prvom sveobuhvatnom dokumentarnom projektu o prvim oslobodilačkim operacijama u Domovinskom ratu koje su zanemarivane i prešućivane unatoč iznimnoj povijesnoj važnosti. U vojnim operacijama koje se tematiziraju u ovom dokumentarnom serijalu oslobođeno je gotovo pet puta više okupiranog teritorija nego u Bljesku, a pri tome je poginulo deset puta više branitelja nego u Bljesku.

Upravo su branitelji koji su sudjelovali u tim operacijama slomili kralježnicu Miloševićevom snu o Velikoj Srbiji, odredivši tim prvim pobjedama daljnji tijek Domovinskog rata te otvorivši put prema konačnoj hrvatskoj pobjedi. Serijal “Otkos, Orkan, Papuk” okupio je većinu najvažnijih sudionika tih ratnih zbivanja koji su najdetaljnije do sada opisali što se točno događalo u zapadnoj Slavoniji u jesen i ranu zimu 1991. godine.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Domovinski rat & branitelji