Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji

  Europska unija

Prekogranična strategija razvoja poduzetništva za razdoblje 2013. – 2020. godine

        05.12.2012.         1898 pogleda
Prekogranična strategija razvoja poduzetništva za razdoblje 2013. – 2020. godine

Skupštine Virovitičko-podravske županije prihvatila je Zajedničku prekograničnu strategiju razvoja poduzetništva mađarske Županije Somogy i Virovitičko-podravske županije za razdoblje 2013. - 2020. godine. Strategija je nastala u sklopu IPA CBC HUHR projekta SOVISEC u suradnji partnera na projektu Centar za poduzetništvo Somogy županije i VIDRA-e, sa konzultantima EX Ante Kft i Institut za Međunarodne Odnose. Projekt je s provedbom započeo 1. listopada 2011., a završava 31. siječnja 2013. Ukupna mu je vrijednost 180.903,16  eura. Održano niz radionica, poslano je preko 300 upitnika poduzetnicima iz Hrvatske i isto toliko iz Mađarske.  strane,

Opći cilj strategije je ostvariti  gospodarski razvoj i socijalnu skrb u pokrajini Somogy i Virovitičko-podravskoj županiji kroz jačanje poduzetničkog sektora i zajedničkog stvaranja novih poslovnih mogućnosti s većom dodanom vrijednošću, kroz uklanjanje prepreka za suradnju. Ulazak u EU donijet će puno promjena i nove mogućnosti za hrvatsko gospodarstvo. Također će poslužiti za smanjenje gospodarske barijere između Mađarske i Hrvatske. No, gospodarski će subjekti, poduzeća Županije Somogy i Virovitičko-podravske županije, moći koristiti mogućnosti i prosperirati od proširenja ako budu spremni iskoristiti potencijal gospodarske suradnje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Europska unijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.