I sindikat visokog obrazovanja traži veće plaće u svom sektoru
Štromar ne isključuje mogućnost prijevremenih izbora, ali vjeruje i u dogovor Vlade i sindikata
Mediji i mentalno zdravlje: Trivijalizacija dovodi do click-baitova na uznemirujuće sadržaje
Sabor: Hrvatska kroz razvojnu pomoć najviše pomagala jugoistočnu Europu i BiH
Sabor: Hrvatska kroz razvojnu pomoć najviše pomagala jugoistočnu Europu i BiH
Sinčić: Hrvatsku očekuje kolaps svih sustava
U osnovnim školama štrajka 89, a u srednjim 85 posto zaposlenih

Preko trideset miliuna kuna štete od svibanjskih poplava


  Županija           radoorahovica.com           05.07.2014.         949 pogleda
Preko trideset miliuna kuna štete od svibanjskih poplava

U općinama i gradovima Virovitičko-podravske županije za koje je župan Tomislav Tolušić proglasio elementarnu nepogodu zbog velikih količina kiše početkom mjeseca svibnja, gradska i općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda imala su obvezu izračunati nastale štete i izračun dostaviti do kraja prošloga mjeseca Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda javlja radio Orahovica.

Prema prijavama fizičkih i pravnih osoba koje su se uglavnom odnosile na oštećene poljoprivredne kulture: jesenske koje su zbog velikih količina vode na njivama, izgubile na kvaliteti, ali i proljetne kod kojih je došlo do propadanja tek zasijanog sjemena, povjerenstva su, nakon obilaska terena izračunala štete.

Na području općina Crnac, Čačinci i Zdenci, za koje je župan Tolušić proglasio el. nepogodu, ukupno je štete prijavilo 356 fizičkih osoba i tri pravne osobe, a ukupna šteta u te tri jedinice lokalne samouprave iznosi 35 milijuna 52.732, 91 kuna.

U Općini Crnac, uz 218 prijava podnesenih od strane fizičkih osoba, nositelja poljoprivrednih ili obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, štete su na poljoprivrednim kulturama prijavile i dvije pravne: PP Orahovica i MILNA. Ukupan iznos štete je 14 milijuna 21.811,22 kuna. U tom iznosu štete na poljoprivrednim kulturama dviju pravnih osoba: PP Orahovica i MILNE, prema izračunu tamošnjeg Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, iznose 3 milijuna 289.913,85 kuna, a štete na poljoprivrednim kulturama obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i fizičkih osoba iznose 10 milijuna 721.547,37 kuna, te 10.350 kuna štete na stambenim objektima.

U općini Čačinci , Općinskom povjerenstvu za procjenu šteta od el. nepogoda, štete su prijavile 43 fizičke osobe i PP Orahovica. Ukupna šteta je 4 milijuna 653.937,42 kuna: 3 milijuna 146.339,28 kuna na poljoprivrednim površinama PP Orahovica, a 1 milijun 518.586,82 kuna na poljima fizičkih osoba i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

U Općini Zdenci šteta je prijavljena na poljoprivrednim kulturama, stambenim i gospodarskim objektima 95 fizičkih osoba, te dvije pravne:PP Orahovica i Osilovac.U toj općini, Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda izračunalo je ukupnu štetu u iznosu 16 milijuna 376.984,27 kuna: 12 milijuna 735.600 , 56 kuna šteta je na poljoprivrednim kulturama i voćnjacima, u ribnjačarstvu PP-a Orahovica 2 milijuna 85.153, 56 kune, na opremi PP Orahovica šteta je 1 milijuna 486.125,15 kuna, na građevinskim objektima fizičkih osoba šteta je 40.000 kuna, a troškovi ostalih aktivnosti i mjera koje je Općina morala poduzeti kako bi spriječila daljnje širenje poplave je 30.105 kuna.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ŽupanijaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: