Banner
U svim poštanskim uredima uplate za pomoć bez naknade
Prvih 20 od doniranih 80 mobilnih kućica dolazi u Glinu
Beroš: Za sada nema reakcija na cjepivo
Potres u Sisku -ljudi na ulici
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  Aktualnosti

Predstavnici Židovske općine kod gradonačelnika

        16.05.2014.         1476 pogleda
Predstavnici Židovske općine kod gradonačelnika

Gradonačelnik Ivica Kirin i pročelnik za Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica sastali su se danas sa predsjednikom Židovske općine Virovitica Ljubom R. Weissom i bivšim predsjednikom Općine Željkom Weissom, st. Zaključeno je da se nastavi rad na obnovi Mrtvačnice na Židovskom groblju u Virovitici, uz pomoć Ministarstva kulture, i pretvaranje tog objekta u mali muzej židovstva Virovitice i ovog dijela Slavonije.

Oko Muzeja sagradit će se i mali spomen park u kojem će se nalaziti i replika virovitičke sinagoge. Slijedeća faza je Ugovor s ministarstvom kulture i završetak prve faze radova (do kraja godine). Židovska općina Virovitica organizirat će dolazak jednog umjetnika od formata u Viroviticu, židovskog porijekla. Spomenuto je ime Alfija Kabilja svjetski poznatog glazbenika.

Nastavit će se aktivnosti u školama i drugdje u edukaciji o Holokaustu. Predstavnici Židovske općine Virovitica pokrenuli su pitanje imenovanja nekih ulica i trgova u Virovitici u znak sjećanja na Židove koji su dali izuzetan doprinos razvoju grada. Prihvaćena je inicijativa i očekuju se konkretni prijedlozi.

Kako je Židovska općina suočena s teškoćama u financiranje djelatnosti obećana je financijska pomoć i ŽOV će idućih dana podnijeti molbu, a grad i gradonačelnik će sve učiniti da joj se udovolji. Židovi su dio kulture i tradicije ovoga grada i usprkos krizi Židovska općina Virovitica i njen predsjednik mogu računati na pomoć gradonačelnika i Gradske uprave!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.