Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Gospodarstvo

Predstavnici kosovske Savjetodavne službe Ministarstva poljoprivrede u posjetu općini Lukač

  vpž.hr           18.09.2014.         915 pogleda
Predstavnici kosovske Savjetodavne službe Ministarstva poljoprivrede u posjetu općini Lukač

U skopu petodnevnog posjeta Virovitičko-podravskoj županiji, izaslanstvo Savjetodavne službe Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Republike Kosovo u srijedu 17. rujna posjetilo je Općinu Lukač te obišlo tvrtku Šafram d.o.o. u Turanovcu.

Načelnik Đuro Bukvić sa suradnicima predstavio je gostima općinu Lukač uključujući realizirane, ali i infrastrukturne projekte koji se planiraju ostvariti kroz nacionalne i EU fondove.

Vlasnik tvrtke Šafram d.o.o. Mirko Šafranko i direktorica Arijana Šafranko-Salihćehajić predstavili su poslovanje tvrtke, kako u dijelu proizvodnje, tako i u okviru prerade proizvoda koji svoje kupce pronalaze na domaćem i inozemnom tržištu. Također,  predstavili su i realizirane projekte u okviru programa IPARD.

Gosti iz Kosova su naglasili kako se nadaju se da će ono što su vidjeli i naučili moći primijeniti i u svojem okruženju u okviru poljoprivrede i ruralnog razvoja, ali isto tako pokazali su interes kako bi u budućnosti proizvodi tvrtke Šafram d.o.o. mogli biti više zastupljeni na tržištu njihove zemlje. Pročelnik županijskog Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU Tugomir Majdak tom prigodom je rekao da su stečena znanja i iskustva tvrtke Šafram dobar primjer korištenja IPARD sredstava, kako drugima tako i njima samima, za sve nadolazeće projekte.

Podsjetimo, stručnjaci iz Savjetodavne službe kosovskog Ministarstva poljoprivrede od 15. do 19. rujna gostuju u Virovitičko-podravskoj županiji, a posjet je organiziran u sklopu njihovog projekta „Razvoj ruralnih područja putem promicanja savjetodavnih službi“.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

terzo
18.9.2014. 13:37
Jesu li Vam dali recepturu za bureke i tolumbe ???


Još iz kategorije Gospodarstvo