Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  HGK-Županijska komora Virovitica

Predstavnici HGK-Županijske komore Virovitica na Hrvatsko-Mađarskoj ICT konferenciji u Nagykanizsi

        07.10.2013.         1513 pogleda
Predstavnici HGK-Županijske komore Virovitica na Hrvatsko-Mađarskoj ICT konferenciji u Nagykanizsi

U Nagykanizsi je 4. listopada u organizaciji Trgovačko-industrijske komore iz Nagykanizse i Ministarstva gospodarstva Mađarske, održana Hrvatsko-mađarska ICT konferencija. Cilj ovog susreta je poticanja međusobne suradnje i razmjene iskustava s domaćim i inozemnim tvrtkama i izlazak mađarskih informatičkih tvrtki na šira tržišta.

Prezentacije su održali Gabor Bojar, predstavnik uprave i suosnivač tvrtke „Graphisoft  SE", koji je govorio o razvojnom putu tvrtke i pozicioniranju među pet vodećih tvrtki na svijetu za razvoj softvera za arhitekturu i građevinsku industriju.

Zsuzsanna Pinter, direktorica klastera „Innoskart Ikt" prezentirala je Ulogu klastera za ulazak na strana tržišta, a Istvan Vereb, izvršni direktor tvrtke „Business Dating Club" govorio je o „Tajnama uspješnog umrežavanja i kako voditi uspješne B2B razgovore".

Na konferenciju su, temeljem upućenog poziva Trgovačko-industrijske komore iz Nagykanizse, bili nazočni i predstavnici HGK - Županijske komore Virovitica.

Predstavljajući gospodarstvo Virovitičko-podravske županije, Milan Vanđura tajnik HGK - Županijske komore Virovitica je pozvao predstavnike prisutnih tvrtki da se, predstave na 19. „Viroexpu 2014" međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede u Virovitici od  24. do 26. siječnja 2014.godine.

U razgovoru s Jozsefom Polay predsjednikom i Csillom Cserti koordinatoricom u Trgovačko-industrijskoj komori iz Nagykanizse, dogovorene su daljnje aktivnosti Komora, u cilju jačanja međusobne gospodarske suradnje između županija Zala i Virovitičko-podravske županije, odnosno Mađarske i Hrvatske.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica