Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Gospodarstvo

Predstavljeno redizajnirano izdanje Privrednog vjesnika

        30.09.2015.         2952 pogleda
Predstavljeno redizajnirano izdanje Privrednog vjesnika

U prostorijama HGK-Županijske komore Virovitica predstavljen je redizajnirano izdanje Privrednog vjesnika, prvog hrvatskog poslovno-financijskog tjednika. O novom formatu, novom dizajnu, novinarskim i poslovnim planovima govorio je direktor i glavni urednik Darko Buković. Privredni vjesnik u novom obliku, na formatu A4, s tvrdim koricama i 68 stranica, pretplatnicima je stigao 24. kolovoza. List nije moguće kupiti u slobodnoj prodaji. Svakog tjedna dostavlja se izravno na adrese čelnih ljudi hrvatskih poduzeća čime postiže visoku čitanost među onima koji odlučuju u Hrvatskoj i postaje brend-sinonim za poslovne tiskovine.

Jedinstven sadržajem i izgledom, a snažan zbog svog sveobuhvatnog dosega i prihvaćenosti kod svih aktivnih hrvatskih poduzeća, Privredni vjesnik je najčitaniji gospodarski tjednik u Hrvatskoj.
"Neki naši prijatelji, ne volim ih nazivati konkurencija jer svatko pokušava na tržištu naći svoju nišu, posustali su na putu tako da više izlaze Banka i Business.hr, pa je knjiga spala na sva slova", rekao je Buković.

Kada je 1953. godine pokrenut Privredni vjesnik bio je prvi i jedini gospodarski list u regiji. "Te godine Cockta se počela prvi puta puniti u Sloveniji, počeo se proizvoditi Labelo i stavljati u malu tubicu, u Zagrebu je održan prvi esperantski svjetski kongres, Andrey Hepburn je zbog Praznika u Rimu dobila Oskara , a Ernest Hemingway je za roman 'Starac i more 'dobio Nobelovu nagradu . Tada su krenula dva časopisa u svijetu Plyboy i Privredni vjesnik", podsjetio je na povijesne činjenice Buković.
Privredni vjesnik postao je pozornica na kojoj svi akteri gospodarstva igraju važnu ulogu. Glasilo gospodarstva, ali i glas gospodarstvenika ujedno je i zrcalo u kojem se ogledavaju gospodarstvenici - kakvi jesu i ili kakvi žele biti.

"Misija Privrednog vjesnika je biti pozornicom svega onoga što se događa u hrvatskom gospodarstvu i da njegovim posredstvom tvrtke komunicira među sobom. Pokušavamo biti servis gospodarstvenicima ili mali vodič u kojem im možemo pripomoći. Ne utvaramo si da ćemo im donositi poslove, ali možemo biti rasadnik ideja ili biti mjesto kojim će poduzetnici skratiti nekoliko mjeseci istraživanja. Pokušavamo razmišljati na razini poduzetnika kojem treba dodatna informacija, koji ima nešto s čime se želi pohvaliti. Ne vjerujem da je sve loše. Kroz puni stranica smo dokazali da ima jako dobrih priča", objasnio je uredničku misiju i viziju Darko Buković.

Svojim rubrikama on svakom gospodarstveniku olakšava poslovanje i snalaženje u moru zakonskih, provedbenih, izvedbenih, naredbenih i inih propisa.

Privredni vjesnik je komunikacijska poluga hrvatskog gospodarstva - njegovih težnji, noviteta, priča o uspjehu. Ali, neki gospodarstvenici ne žele javno pričati o svojim uspjesima jer imaju loša iskustva. Često se događa da im, nakon što istupe u medijima, na vrata zakuca neka inspekcija. "Svi se moramo maknuti i žabokrečine u kojoj se bojimo da će objava intervjua s nekim gospodarstvenikom zazvati inspekciju. Gledajte na Privredni vjesnik kao partner tjednik i na prijatelja koji pokušava sve ono što je dobro u gospodarstvu dići na višu razinu. Pokušavamo izdvojiti situacije koje bi došle kao neka dodana vrijednost. Zbog toga imamo zastupljeno jako puno sektora i djelatnosti i dajemo prikaze koje se drugi ne usude", kazao je Buković.

Rekli su o Privrednom vjesniku

Slavko Mađarić, financijski direktor Eurovoća
To je tjednik koji držim najobjektivnijim poslovnim medijem, koji bez navijanja donosi pravovremene i objektivne informacije. Što se mene tiče, šteta što Privredni vjesnik mnije dnevnik.

Mladen Balić, drvno poduzeće Hrastico, Pitomača

S domaćom sirovinom, hrastom, i domaćim dizajnerima možemo bez straha na svjetsko tržište. Drago nam je da je to Privredni vjesnik prepoznao i dao nam je priliku da se predstavimo široj javnosti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo