Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Poezija

Predstavljene Zagasite sretnosti Mirka Kovačevića

  vn           09.08.2003.         219 pogleda
Predstavljene Zagasite  sretnosti Mirka Kovačevića

ROKOVO 2003
VIROVITICA, 9. kolovoza - Oni koji su samo jednom bili na predstavljanju pjesničkih zbirki Mirka Kovačevića, rođenog Virovitičanina koji trenutačno radi u Službi promotivnih aktivnosti INE kao specijalist za promociju kulture, već unaprijed su znali što su večeras mogli očekivati u Velikoj izložbenoj dvorani Gradskog muzeja: tek pokoju riječ o autoru-pjesniku, nekoliko recenzija o njegovom pjesništvu i stilu objavljenih u tisku, nekoliko zanimljivih izvadaka iz predgovora i pogovora (tek da se upoznate s knjigom i Mirkovim pjesništvom viđenim iz ugla stručnjaka), ali prije svega i najviše – pjesama! Predstavljanje Mirkovih knjiga zapravo su prave male pjesničke večeri.
Baš tako je bilo i večeras na predstavljanju pjesničke zbirke "Zagasite sretnosti". «Zagasite sretnosti» su pjesnička zbirka koja zaokružuje dosadašnje pjesničko stvaralaštvo zabilježeno u zbirkama «Svakidašnji krajolik», «Slike srednjih godina» i «Čežnjive daljine», a dodan im je i novi ciklus «Zagasite sretnosti» po kojemu je nazvana i cijela zbirka. Kako su u Virovitici već predstavljene zbirke «Čežnjive daljine» i «Slike srednjih godina», večeras se virovitička publika upoznala s pjesmama iz prvog Mirkovog ciklusa «Svakidašnji krajolik», te iz - za sada - posljednjeg «Zagasite sretnosti».
Pjesme su interpretirali sam autor Mirko Kovačević, koji ima rijetku osobinu pjesnika koji sjajno interpretira ono što je napisao i Davor Zidar, još jedan Virovitičanin na «privremenom» radu u Zagrebu, kojega se možda tek neki sjećaju i iz njegovih mladenačkih kazališnih dana na virovitičkoj sceni.
Za glazbeni predah pobrinuo se gitarist Zdenko Franc, a izvatke iz biografije i recenzija čitao je glumac Dubravko Sidor.
O Mirku i njegovim pjesmama govorio je i ilustrator knjige Stjepan Đukic-Pišta, slikar rodom iz Starog Gradca, te dr. Vladimir Kolesarić, predsjednik Zavičajnog kluba Virovitičana u Zagrebu, Mirkov dobar prijatelj i čovjek koji često kaže da je Mirko Kovačević čovjek kojega bez ikakve dvojbe može nazvati «pjesnikom» - jer to on zaista je.
Predstavljanje knjige organizirali su Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica, virovitički Ogranak Matice hrvatske i KUD INA.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poezija