Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Gospodarstvo

Predstavljene mjere za poticanje zapošljavanja mladih u HGK – Županijskoj komori Virovitica

        27.03.2015.         2174 pogleda
Predstavljene mjere za poticanje zapošljavanja mladih u HGK – Županijskoj komori Virovitica

U prostorima HGK – Županijske komore Virovitica, a u zajedničkoj organizaciji Ministarstva rada i mirovinskog sustava, HGK – Županijske komore Virovitica i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Virovitica, 27. ožujka su predstavljene mjere za poticanje zapošljavanja mladih s naglaskom na uvođenje i provedbu projekta „Garancija za mlade“.

Prezentaciju je održao prof.dr.sc. Mirando Mrsić, dr.med., ministar rada i mirovinskog sustava sa suradnicima.

U uvodnom dijelu nazočnima su se obratili: Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica, Davorko Vidović, savjetnik za radnu politiku i zapošljavanje Hrvatske gospodarske komore, Ivan Baborski, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Virovitica, Ivan Sić, zamjenik gradonačelnika Grada Virovitice i Igor Pavković, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije.

Uz poslodavce i nezaposlene osobe s područja Virovitičko-podravske županije, predstavljanju mjera za poticanje zapošljavanja mladih, prisustvovali su i Ivan Kostelac, predsjednik i Božidar Jerremić, tajnik HOK – POK Virovitičko-podravske županije, te predstavnici Grada Slatine i ostalih institucija s područja Virovitičko-podravske županije.

Poslodavci i nezaposlene osobe na predstavljanju su saznali novosti povezane s mjerama aktivne politike zapošljavanja koje se provode u sklopu projekta „Garancija za mlade“, informacije o fiskalnim olakšicama koje poslodavci mogu koristiti pri zapošljavanju mladih osoba.

Prof.dr.sc. Mirando Mrsić, dr.med., ministar rada i mirovinskog sustava je naglasio da je udio nezaposlenih osoba u dobi 25 – 29 godina, u Republici Hrvatskoj, u 2014. godini bio 13,2%, a udio nezaposlenih u dobi 15 – 24 godine, bio je 18,1%.

U 2014. godini, mjere aktivne politike zapošljavanja koristilo je 37.212 mladih nezaposlenih osoba, odnosno mladi su činili 65,7% svih korisnika mjera.

Od ukupno 225.462 zaposlene osobe u 2014. godini, 47,7% ili 107.511 osoba su mladi, od 15 do 29 godina.

Od 1. siječnja 2015. god., poslodavci mogu ostvariti olakšicu od 17,2% za zapošljavanje mladih na neodređeno vrijeme.

Kroz projekt „Garancija za mlade“, RH ima na raspolaganju više od 132,5 mil. € iz strukturnih fondova, za razdoblje 2014. – 2020..

„Garancija za mlade“ je i reformska mjera koja ima zadatak integrirati tržište rada sa obrazovanjem.
Radi se reforma strukovnog obrazovanja, prema kojoj bi mlada osoba, nakon završenog strukovnog obrazovanja bila spremna za tržište rada, što do sada nije bio slučaj.

Kroz ovaj projekt planira se izgraditi sustav podrške mladima koji će osigurati brzu aktivaciju na tržištu rada i olakšati prijelaz iz obrazovanja na posao, u roku od 4 mjeseca, od završetka obrazovanja ili ulaska u nezaposlenost.

Ministar rada i mirovinskog sustava, prof.dr.sc. Mirando Mrsić, dr.med. sa suradnicima prezentira mjere za poticanje zapošljavanja mladih, po svim županijama, od studenog
2014. godine.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

siniša prpić
29.3.2015. 11:28
@Jale, i bez proročke kugle, segnuli ste misaonog cilja.
Love je sve manje. Stvari će doći na svoje.
Mogu postaviti šator na vrh Velebita, i na njega napisati "Syriza".....
Ne pomaže.
Jale
29.3.2015. 9:57
Ma ima posla kako ne ?
Nac vezu i uhljebit se negdi u Županiju neku i 5-6000 kn i nista ne radit to da bude cilj.Imamo vise gradova i županija nego Velika Britanija.Sve je to glasačka mašinerija samo još koju god pa je i to gotovo,kad krenu ukidanja gdje ce ti veliki "radnici"
zigi7darko
27.3.2015. 22:49
Bilo bi pošteno mladima reći istinu, ma koliko ona strašna bila.
A istina je da slijedećih desetak godina ovdje nema budućnosti za njih, da potraže sreću negdje drugdje i da tamo pokušaju osnovati obitelj!
Jako je dobro poznato tko ovdje može računati na neku budućnost!

Lijepi pozdrav!


Još iz kategorije Gospodarstvo