Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

Predstavljena Poslovna očekivanja za 2018., ekonomski analitačar godine Damir Novotny

  hgk           07.02.2018.         1564 pogleda
Predstavljena Poslovna očekivanja za 2018., ekonomski analitačar godine Damir Novotny

U Vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, održano je predstavljanje Poslovnih očekivanja za 2018. godinu i dodjeljena je Nagrada „Gorazd Nikić“ za ekonomskog analitičara 2017. u organizaciji Privrednog vjesnika i HGK.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović je u uvodnom govoru istaknuo da je prisutan optimizam poduzetnika za ovu godinu, što je vidljivo i po stalnom rastu ocjene hrvatskoga gospodarstva te po tome što 60 posto poduzetnika očekuje nešto veći rast gospodarstva od prošlogodišnjeg. Ovo istraživanje mora biti putokaz nosiocima ekonomske politike i drugim institucijama za potrebom provedbi nužnih i brzih reformi.

Ministar financija Zdravko Marić istaknuo je kako mu je posebno drago da se u javnosti počelo argumentirano raspravljati o ekonomskoj politici, da se o njoj razmišlja dugoročno te da se rješava problem javnog duga.

„Produktivnost rada Hrvatske zaostaje za konkurentskim državama, većinu doprinosa rastu BDP-a daje kapital. Porezna reforma koju smo proveli je bila sveobuhvatna i cjelovita te držim da je to bio pravi pristup koji je polučio najbolje moguće rezultate u datim okolnostima. Poduzetnicima je poručio da mogu računati na kontinuitet fiskalne politike koju Vlada provodi.

 U istraživanju Privrednog vjesnika „Poslovna očekivanja 2018“ sudjelovalo je 433 tvrtke u Republici Hrvatskoj, a među njima i osam tvrtki s područja Virovitičko-podravske županije.

Glavni urednik Privrednog vjesnika Darko Buković je predstavio je rezultate istraživanja kazavši kako je opće stanje u gospodarstvu Hrvatske, gledano očima poduzetnika, u prosjeku - dobro.

 U sklopu prezentacije rezultata istraživanja dodijeljena je i nagrada „Gorazd Nikić“ za najboljeg ekonomskog analitičara 2017. koja je ove godine dobio Damir Novotny.

Temeljem upućenog poziva na svečanosti su bili nazočni i članovi poslovne zajednice s područja Virovitičko-podravske županije.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo