Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Aktualnosti

Predstavljen Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

  vpž           10.07.2009.         1538 pogleda
Predstavljen Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

VIROVITICA - U prostorima Crvenog križa u Virovitici, održano je predstavljanje Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom. Nazočnima, među kojima su između ostalih bili, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, Zdravko Dijaković, zamjenik gradonačelnika Virovitice Ivan Sić, ravnatelj Gradskog društva crvenog križa Virovitica Marko Teskera, predstavila se pravobraniteljica Anka Slonjšak.

Ona je govorila o navedenom uredu koji je počeo s radom 1. srpnja 2008. godine. Pravobraniteljica je predstavila Ured u sklopu međuresorne suradnja, a izuzev županijskih i gradskih dužnosnika, govorila je i pred okupljenim predstavnicima udruga osoba s invaliditetom, institucija koja skrbe za njih,… Bila je to prigoda da se Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i pravobraniteljica osobno upoznaju s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom, njihovim radom i specifičnim teškoćama, ali da se i oni informiraju o radu Ureda kako bi svojim članovima mogli prenijeti informaciju o načinima na koje im Ured može pomoći u ostvarivanju njihovih prava.

Cilj tribine je bio i predstavljanje rada, programa i potreba udruga za osobe s invaliditetom Virovitičko-podravske županije, a kako je Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom institucija čiji je zadatak štiti i promicati osoba s invaliditetom, predstavljanje Ureda bila je i prigoda da se obostrano razmjene informacija i iskustva.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti