Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Zdravlje

Predstavljen rad Siniše Brlasa u Tjednu mozga

  J.Z.           11.03.2013.         1142 pogleda
Predstavljen rad Siniše Brlasa u Tjednu mozga

Ove se godine od 11. do 17. ožujka po 12. puta za redom obilježava Tjedan mozga, međunarodna medijska kampanja koja je u svijetu poznata kao Brain Awareness Week. Stoga su Hrvatsko društvo za neuroznanost i Hrvatski institut za istraživanje mozga i ove godine pokrenuli akciju kojom se javnost želi upoznati s najnovijim dostignućima u istraživanju mozga.

Obilježavanje Tjedna mozga u Republici Hrvatskoj osmišljeno je ove godine unutar triju glavnih tema (promijenjena stanja svijesti, neurobiologija ovisnosti te mozak i pokret) na način da se stručnjaci diljem naše zemlje aktivno uključuju u različite oblike aktivnosti kojima lokalno doprinose zajedničkim ciljevima.

U Virovitičko-podravskoj županiji najeminentnijim domaćim stručnjacima i znanstvenicima priključio se i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije. Profesor Brlas jedan je od vodećih domaćih stručnjaka u području primijenjene psihologije ovisnosti te je u okviru jedne od zadanih tema Tjedna mozga (neurobiologija ovisnosti) kreirao prikaz pod nazivom „Funkcionira li mozak ovisnika zaista drukčije".

Ovim prikazom profesor Brlas pojašnjava dijelove iz svoje knjige „Važno je ne započeti; neki temeljni pojmovi psihologije ovisnosti" koji se upravo odnose na tumačenje razumijevanja povezanosti procesa u mozgu ovisnika i njihova ovisničkog ponašanja.

Sudjelovanje profesora Brlasa u Tjednu mozga još je jedan pokazatelj njegove stručnosti u dosadašnjem radu s ovisnicima koji su u tretmanu Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije.

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje