Banner
MORH: Upis u vojnu evidenciju nema obavezu služenja vojnog roka
Influenceri sve traženiji, postaju atraktivno zanimanje
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Zdravlje

Predstavljen prvi županijski vodič za pomoć u osmišljavanju slobodnog vremena djece i mladih

        17.12.2009.         967 pogleda
Predstavljen prvi županijski vodič za pomoć u osmišljavanju slobodnog vremena djece i mladih

U utorak, 15. prosinca 2009. godine u Slatini je u nazočnosti učenika, roditelja i koordinatora školskih preventivnih programa odgojno-obrazovnih ustanova u Virovitičko-podravskoj županiji predstavljen prvi županijski vodič za pomoć u osmišljavanju slobodnog vremena djece i mladih „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji".

Nakladnik vodiča je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije. Vodič je nastao slijedom rezultata Ankete o ovisnostima koja se već pet školskih godina za redom u koordinaciji Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisosti Virovitičko-podravske županije i Centra za sprječavanje i suzbijanje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije provodi u populaciji svih učenika šestoga razreda osnovne škole i drugoga razreda srednje škole na području Virovitičko-podravske županije. Ovi su rezultati ukazali na potrebu mladih da im se pomogne u osmišljavanju slobodnog vremena, a projekt je započeo još 2007. godine u suradnji s Osnovnom školom Eugena Kumičića u Slatini kada je izrađen plakat „Iskoristi dan...(u Slatini)",  a nastavljen je 2008. godine u suradnji sa Strukovnom školom Virovitica kada izrađen vodič za pomoć u osmišljavanju slobodnog vremena djece i mladih „Iskoristi dan u Virovitici". Ove su se godine stvorili uvjeti da u suradnji s ostalim odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji izradimo vodič kroz obuhvatni popis velikog broja mogućnosti (sportskih, kulturnih, vjerskih, alternativnih i drugih) za provođenjem kvalitetnog slobodnog vremena djece i mladih u većini općina i svim gradovima Virovitičko-podravske županije. Vodič će prije odlaska na zimski odmor učenika biti podijeljen svim srednjoškolcima u Virovitičko-podravskoj županiji.

O vodiču je govorio ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije mr.sc. Miroslav dr. Venus, a rezultate Ankete o ovisnostima koji se odnose na slobodno vrijeme učenika prikazao je u kratkoj prezentaciji voditelj Centra Siniša Brlas, prof.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje