I sindikat visokog obrazovanja traži veće plaće u svom sektoru
Štromar ne isključuje mogućnost prijevremenih izbora, ali vjeruje i u dogovor Vlade i sindikata
Mediji i mentalno zdravlje: Trivijalizacija dovodi do click-baitova na uznemirujuće sadržaje
Sabor: Hrvatska kroz razvojnu pomoć najviše pomagala jugoistočnu Europu i BiH
Sabor: Hrvatska kroz razvojnu pomoć najviše pomagala jugoistočnu Europu i BiH
Sinčić: Hrvatsku očekuje kolaps svih sustava
U osnovnim školama štrajka 89, a u srednjim 85 posto zaposlenih

Predstavljen Protokol međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji


  Zdravlje           vn           08.04.2017.         1122 pogleda
Predstavljen Protokol međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji

Nakon što je Stručna radna skupina za protokoliranje međusektorske suradnje Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije usuglasila Protokol međusektorske suradnje u području prevencije i suzbijanja ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji, Protokol je predstavljen javnosti na Svjetski dan zdravlja, u petak 7. travnja 2017. godine na edukaciji koja tim povodom održana u gradskoj vijećnici Grada Virovitice s početkom u 10.30 sati. Ova je edukacija aktivnost u okviru projekta „Protokoliranje međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji“ kojega financira Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, a provodi Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Ujedno je i prilog obilježavanju Svjetskoga dana zdravlja (7. travnja).

Na ovoj su edukaciji govorili urednici Protokola prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, profesor Siniša Brlas i mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped., zatim članovi Stručne radne skupine koji su i autori pojedinih dijelova Protokola te stručni recenzent prof. dr. sc. Josip Burušić. Sudionike je pozdravio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Kao uvod u edukaciju poslužilo je javno predstavljanje posebno prilagođenog sobnog bicikla u okviru mikro-projekta pod nazivom „Pedal4ePower“. Ovaj bicikl, osim što je poticaj zdravlju jer potiče na kretanje, ujedno je i punjač za mobitele. Okretanjem pedala na biciklu proizvodi se dovoljno struje da se napuni mobitel. Bicikl-punjač dostupan je svim građanima Virovitice jer je postavljen u prolazu Palače Pejačević ispod gradske uprave. Bicikl-punjač za korištenje građanima Virovitice i njihovim gostima u rad je pustio gradonačelnik Ivica Kirin. Ova je aktivnost ujedno i primjer dobre međusektorske suradnje zdravstvenog sustava (Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije donirao je bicikl), odgojno obrazovnog sustava (bicikl su prilagodili učenici Tehničke škole Virovitica) i lokalne uprave (Grad Virovitica osigurao je prostor za besplatno korištenje bicikla-punjača).

Podsjetimo, Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koncem 2016. godine započeo je provedbu aktivnosti unutar projekta „Protokoliranje međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji“. Projekt ima za glavni cilj osnaživanje međusektorske suradnje u području prevencije i suzbijanja ovisnosti među dionicima u Virovitičko-podravskoj županiji kroz izradu proširenog oblika Protokola međusektorske suradnje koji je prvu inačicu dobio još 2007. godine. Stoga je formirana Stručna radna skupina koja je pri Zavodu za javno zdravstvo od početka 2017. godine radila na izradi Protokola međusektorske suradnje u području prevencije i suzbijanja ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji, prvoga takve vrste u Republici Hrvatskoj.

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i na ovaj je način pokazao kako su njegovi stručnjaci sposobni osmisliti i provoditi i najzahtjevnije aktivnosti kroz vrlo složenu mrežu međusektorske suradnje.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZdravljeOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: