Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  HGK-Županijska komora Virovitica

Predstavljen projekt „Erasmus za poduzetnike početnike

        20.03.2013.         1678 pogleda
Predstavljen projekt „Erasmus za poduzetnike početnike

U prostorijama HGK-Županijske komore Virovitica predstavljen je projekt „Erasmus za poduzetnike početnike", međunarodnog programa mobilnosti među europskim poduzetnicama.Projekt je predstavila Tajana Kesić Šapić, direktorica Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj HGK.

HGK u suradnji s međunarodnim partnerima uključila se u projekt Erasmus za poduzetnike početnike, namijenjen poduzetnicima početnicima i onima koji to tek žele postati.  Cilj je poticanje poduzetništva i internacionalizacija. Početnici će imati priliku proširiti svoje radno iskustvo  u trajanju od jednog do šest mjeseci uz iskusnijeg i već etabliranog poduzetnika iz neke druge zemlje Europske Unije te naučiti kako voditi i razvijati vlastiti biznis.  Iskusnog je poduzetnika moguće pronaći u svim zemljama EU, a HGK je posrednik u projektu.

U projekt se mogu uključiti i hrvatski uspješni poduzetnici koji bi bili domaćini poduzetnicima početnicima iz drugih europskih zemalja čime im se pruža mogućnost internacionalizacije vlastitog poslovanja.

Projekt je namijenjen novim poduzetnicima (poduzetnici u ranoj fazi poslovanja. Pod tim se podrazumijevaju poduzeća koja tek planiraju nastati ili već nastala poduzeća, ali koja su stara do 3 godine),  iskusni poduzetnici  (fizičke osobe koje su vlasnici poduzeća starijeg od 3 godine ili poduzetnici koji su direktno uključeni u uprave malih i srednjih poduzeća) i posredničkim organizacijama (organizacije nadležne za potporu i provođenje programa, a to mogu biti: Gospodarske komore, razvojne agencije, poslovni inkubatori i dr.).

Projekt, financiran iz EU programa CIP - za konkurentnost i inovacije, vrijedan je 170.000 eura. Traje dvije godine, a u konzorciju je sedam partnera

Više informacija na službenim stranicama projekta

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica