Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  HSS

Predstavljen prijedlog godišnjeg programa rada Županijske organizacije HSS-a

        22.01.2014.         3318 pogleda
Predstavljen prijedlog godišnjeg programa rada Županijske organizacije HSS-a

Dana 21. siječnja 2014. godine održana je prva sjednica Županijskoga odbora HSS-a Virovitičko-podravske županije. Nakon konstituiranja članova Odbora te potvrđivanja zapisnika s prošle sjednice, predsjednica Županijske organizacije HSS-a Ana-Marija Petin predstavila je prijedlog godišnjega programa rada Županijske organizacije.

Osim članova Predsjedništva Organizacije, utemeljenog 14. siječnja na sjednici istoga, prisutni su bili članovi Županijskoga odbora HSS-a: birani članovi Odbora, vijećnici u Županijskoj skupštini, predsjednik Županijskoga stručnoga vijeća te predsjednici općinskih i gradskih organizacija.

Predsjednica je prisutnima naglasila važnost redovitoga održavanja sjednica tijela Županijskoga odbora te provođenje aktivnosti okupljanja članova. Posebice je istaknula značajnost ruralnih područja i poljoprivrede, ali i neupitnu potrebu za brigom o hrvatskome selu i hrvatskome seljaku. Osvrnula se i na važnost sudjelovanja u već tradicionalnim značajnijim događanjima te uključivanja u pripreme za izbor za Europski parlament.

Članovima je izložila okvirni plan rada organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce" te je, između ostaloga, napomenula da se organizacija treba nastaviti baviti dosadašnjim aktivnostima, ali se i vrjednije uključiti u uređenje društvenih javnih zbivanja, prvenstveno onih koji se tiču boljeg položaja žena u zajednici.

Istaknuto je značenje lokalnih dužnosnika HSS-a kojima je cilj zajedničkim radom i savjetima osnažiti rad stranke u vijećima i lokalnoj samoupravi.

Jedna je od tema, koje valja posebno naglasiti, bila osnivanje stručnih timova mladih članova HSS-a. Hvalevrijedan prijedlog predsjednice bio je usustavljivanje općinskih i županijskih timova visokoobrazovnih i motiviranih mladih ljudi koji će svojim idejama i prijedlozima osvježiti rad stranke u županiji, brinuti o promoviranju iste te provoditi aktivnosti sukladno suvremenim temama današnjice. Inicijativi su podršku dali svi članovi Odbora i složili se da će upravo mladi svojim vizijama osnažiti Županijsku organizaciju i donijeti prijeko potrebne promjene u ostvarivanju zajedničkih programa. Mladi su budućnost HSS-a i mjesto im je u stranci u kojoj mogu otvoreno nastupati i izražavati mišljenje o svim važnim pitanjima te se zalagati za kvalitetnije uvjete života mladih u društvu.

Najavljeno je i konstituiranje Županijskoga odbora HSS-a za poljoprivredu, koji će se održati sljedeći tjedan. Primarni cilj Odbora za poljoprivredu bit će aktivno sudjelovanje u procesu razvoja poljoprivrede u županiji te poboljšanje ekonomskog, socijalnog i kulturnog položaja sela i poljoprivrednih proizvođača. Neophodno je unaprijediti i uskladiti sustav poljoprivredne proizvodnje s europskim standardima jer jedino na taj način može jačati, razvijati se i postati konkurentna.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

atma
23.1.2014. 23:12
@fitilj

Ako se ne varam, demokracija je zamišljena kao vladavina naroda. No, to je sve jedan veliki igrokaz u kojem glavne uloge imaju "slijepe" i "hrome" osobe. Dakle, demokracija je putovanje hromoga na leđima slijepca. Ishod putovanja je vrlo predvidljiv ...
siniša prpić
23.1.2014. 21:56
@mirovnjak, na žalost, potpuno ste u pravu.
mirovnjak
23.1.2014. 21:16
Kada je Friščić sa Pankretićem i društvom preuzeo HSS i najavio svoj program ja sam tada možda i sa malo zlobe napisao na ovom portalu slijedeće:
Kada se bude pisala povijest HSS naslov će biti " HSS od Radića do Friščića" znači od utemeljitelja do grobara,
Na žalost demokracije u Hrvatskoj i moju osobno to nije bila zloba već velika istina.
siniša prpić
23.1.2014. 19:53
@peroblagajnik, osim Pitomače, gdje to još stvarno Hss može izaći na izbore (VPŽ) i prijeći izborni prag?!
Od jedne ponosne stranke ostalo je vrlo malo toga.

fitilj
23.1.2014. 17:13
@peroblagajnik nažalost ne mogu ti imenovati niti jednu stranku koju smatram da zastupa na interese poljoprivrednika, seljaka, radnika, nego i bilo čije duge interese, osim vlastitih interesa i nteresa kapitala koji financira parlamentarne stranke i njihove izborne kampanje.

Politika je već odavno postao biznis kojim si politička oligarhija puni đepove. Krivac za to je narod koji poput nojeva zabija glavu u pijesak, ili kako to kolega atma voli naglašavati; narod koji voli da ga se vara!

peroblagajnik
23.1.2014. 16:50
Fitilj. Kad si tako pametan i znaš da je HSS izgubio pravo zastupati poljoprivrednike i seljake, kaži ti nama koja to stranka ili osoba vodi računa o seljacima. Koja je to stranka ulaskom u koaliciju izgubila, kako ti kažeš, kredibilitet i pravo na svoj plan i program rada, možda HNS, ili HSPD ili bilo tko drugi.
fitilj
23.1.2014. 13:07
HSS je kao vjerni privjesak HDZ-a, već odavno izgubilo kredibilitet i pravo da zastupa poljoprivrednike i seljake kao populaciju čije ime nosi.


Još iz kategorije HSS