Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Obrtništvo

Predstavljen novi Zakon o radu

        15.09.2014.         1335 pogleda
Predstavljen novi Zakon o radu

U petak, 12. rujna 2014., ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić sa suradnicima boravio je u Osijeku kako bi zainteresiranoj javnosti predstavili novi Zakon o radu. Nakon predstavljanja Zakona u prostoru Ekonomskog fakulteta, u Obrtničkoj komori Osječko-baranjske županije organiziran je sastanak s predstavnicima područnih obrtničkih komora i udruženja obrtnika s područja slavonsko-baranjske regije.

Uz ministra Mrsića iz Ministarstva su bili Marina Kasunić-Peris, pomoćnica ministra, Inga Žic, načelnica te Irena Cvitanović i Margareta Kutnjak, stručne savjetnice, koje je u ime organizatora uvodno pozdravio Dragutin Grabrović, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik POK-a Osječko-baranjske županije. Ministar Mrsić je istaknuo kako je u Ministarstvu odlučeno da će se stalno pratiti učinci novog Zakona u praksi, za što će biti formirano posebno Povjerenstvo koje će činiti predstavnici Ministarstva, HGK-a, HOK-a, HUP-a i sindikata, te je zamolio nazočne predstavnike komora i udruženja da pomognu budućem Povjerenstvu na način da kroz ankete među članstvom prikupljaju i dostavljaju potrebne podatke.

Ministrove suradnice su ukratko obrazložile najvažnije promjene u odnosu na stari Zakon, posebno glede mogućnosti dopunskog rada i fleksibilnijeg rasporeda radnog vremena, a najavljena je i mogućnost novog regionalnog sastanka na temu provođenja nadzora inspekcije rada i inspekcije zaštite na radu. Nazočne obrtnike također je zanimalo zašto se nakon ukidanja Državnog inspektorata slabo provode postupci po Zakonu o zabrani i sprječavanju neregistriranog obavljanja djelatnosti, na što je ministar obećao da će u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta zajednički predložiti izmjene toga Zakona.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo