Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Matica hrvatska

Predstavljen novi dvobroj "Zavičaja"

        21.05.2003.         947 pogleda
Predstavljen novi dvobroj "Zavičaja"

VIROVITICA, 21. svibnja - U okviru programa "Dani Matice hrvatske u Virovitici" u budućoj Gradskoj knjižnici i čitaonici predstavljen je novi dvobroj "Zavičaja", časopisa virovitičkog Ogranka Matice hrvatske.
U novom dvobroju velik je prostor posvećen Parku prirode Papuk, čijim je predstavljanjem program Dana Matice i započeo u utorak navečer. Osim toga novi "Zavičaj" nudi priče o inventarizaciji staništa uz rijeku Dravu; o urbanističkom osmišljavanju Virovitice; astronomskom društvu u Pitomači i observatoriju na Aršanju; o Franji Martinu Fujsu; nastavak priče o virovitičkim periodičnim izdanjima (ovaj puta od 1990. do 2000. godine)...
Nakon što je predstavljen "Zavičaj" predsjednica Ogranka mr. Jasna Razlog-Grlica podijelila je knjige predstavnicima virovitičkih osnovnih i srednjih škola, te Gradske knjižnice i čitaonice i Društva liječenih alkoholičara, kao i najuspješnijim učenicima koji su se natjecali na LIDRANU i natječaju "Europa u školi". Darovanjem knjiga iz fonda Ogranka, Matica je željela obogatiti školske biblioteke i odati priznanje najuspješnijim učenicima.
Sutra, u srijedu, u okviru programa "Dana Matice hrvatske u Virovitici" predstavit će se osnovnoškolci i srednjoškolci, mladi istraživači, koji su nastupali na natjecanjima iz prirodnih znanosti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Matica hrvatska