Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Prosvjeta

Predstavljano drugo izdanje sveučilišnog udžbenika „Osnove pedagogije“ prof. dr. sc. Mirka Lukaša

  Alumni FFOS-a           27.11.2021.         1606 pogleda
Predstavljano drugo izdanje sveučilišnog udžbenika „Osnove pedagogije“  prof. dr. sc. Mirka Lukaša

Na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera Osijek, u organizaciji Alumina Filozofskog fakulteta u svečanoj fakultetskoj dvorani predstavljano je drugo dopunjenog izdanje sveučilišnog udžbenika „Osnove pedagogije“ virovitičkog znanstvenika i eminentnog hrvatskog pedagoga izv. prof. dr. sc. Mirka Lukaša. Osim autora o knjizi su govorili recenzent prof. dr. sc. Zlatko Miliša, i dr. sc. Dean Cikovac s Filozofskog fakulteta u Osijeku koji je nedavno obranio doktorsku disertaciju iz područja pedagoške aksiologije pod mentorstvom prof. Lukaša.

O Lukaševom dosadašnjem uspješnom dvadesetogodišnjem znanstvenom radu vrlo nadahnuto govorio je njegov drugi doktorand moderator predstavljanja dr. sc. Ivan Lenard koji je naglasio profesorov dosadašnji znanstveno-stručni pedagoški rad.

Svoje praktično iskustvo i znanstvene kompetencije prof. Lukaš obogatio je radeći u osnovnoj, srednjoj i nekadašnjoj specijalnoj školi, te Zavodu za zapošljavanje. Znanstveni rad obilježen je raznolikim oblicima aktivnosti u kojima je ostavio velikog traga. Pod njegovim mentorstvom obranjeno je sedamdesetak diplomskih radova i dva doktorata znanosti. Recenzirao je preko stotinu znanstvenih tekstova u petnaestak uglednih hrvatskih pedagoških, filozofskih, teoloških i povijesnih časopisa. Realizirao je nastavu ili djelovao kao znanstveni suradnik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, Umjetničkoj akademiji i četiri odjela za prirodne znanosti u Osijeku i Učiteljskog fakulteta u Slavonskom Brodu.

Stoga nije ništa neobično da su predstavljanju ovom izdanju profesorovog udžbenika nazočili mnogi njegovi studenti pedagogije, polaznici poslijediplomskog doktorskog studija Pedagogija i kultura suvremene škole na kojem je prof. Lukaš mentor desetak budućih doktora znanosti kao i dekani, prodekani i djelatnici fakulteta na kojima se realizira nastava iz kolegija pedagogije.

Do sada je u autorstvu ili koautorstvu profesora Lukaša objavljeno sedam knjiga, dvije s tematikom iz Domovinskog rata, tri sveučilišna udžbenika i dvije znanstvene monografije.            

Veliko priznanje dobio je profesor i čestitkama i pozdravima koje je uputio rektor Osječkog sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Vlado Guberac.      

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta