Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Prosvjeta

Predstavljano drugo izdanje sveučilišnog udžbenika „Osnove pedagogije“ prof. dr. sc. Mirka Lukaša

  Alumni FFOS-a           27.11.2021.         397 pogleda
Predstavljano drugo izdanje sveučilišnog udžbenika „Osnove pedagogije“  prof. dr. sc. Mirka Lukaša

Na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera Osijek, u organizaciji Alumina Filozofskog fakulteta u svečanoj fakultetskoj dvorani predstavljano je drugo dopunjenog izdanje sveučilišnog udžbenika „Osnove pedagogije“ virovitičkog znanstvenika i eminentnog hrvatskog pedagoga izv. prof. dr. sc. Mirka Lukaša. Osim autora o knjizi su govorili recenzent prof. dr. sc. Zlatko Miliša, i dr. sc. Dean Cikovac s Filozofskog fakulteta u Osijeku koji je nedavno obranio doktorsku disertaciju iz područja pedagoške aksiologije pod mentorstvom prof. Lukaša.

O Lukaševom dosadašnjem uspješnom dvadesetogodišnjem znanstvenom radu vrlo nadahnuto govorio je njegov drugi doktorand moderator predstavljanja dr. sc. Ivan Lenard koji je naglasio profesorov dosadašnji znanstveno-stručni pedagoški rad.

Svoje praktično iskustvo i znanstvene kompetencije prof. Lukaš obogatio je radeći u osnovnoj, srednjoj i nekadašnjoj specijalnoj školi, te Zavodu za zapošljavanje. Znanstveni rad obilježen je raznolikim oblicima aktivnosti u kojima je ostavio velikog traga. Pod njegovim mentorstvom obranjeno je sedamdesetak diplomskih radova i dva doktorata znanosti. Recenzirao je preko stotinu znanstvenih tekstova u petnaestak uglednih hrvatskih pedagoških, filozofskih, teoloških i povijesnih časopisa. Realizirao je nastavu ili djelovao kao znanstveni suradnik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, Umjetničkoj akademiji i četiri odjela za prirodne znanosti u Osijeku i Učiteljskog fakulteta u Slavonskom Brodu.

Stoga nije ništa neobično da su predstavljanju ovom izdanju profesorovog udžbenika nazočili mnogi njegovi studenti pedagogije, polaznici poslijediplomskog doktorskog studija Pedagogija i kultura suvremene škole na kojem je prof. Lukaš mentor desetak budućih doktora znanosti kao i dekani, prodekani i djelatnici fakulteta na kojima se realizira nastava iz kolegija pedagogije.

Do sada je u autorstvu ili koautorstvu profesora Lukaša objavljeno sedam knjiga, dvije s tematikom iz Domovinskog rata, tri sveučilišna udžbenika i dvije znanstvene monografije.            

Veliko priznanje dobio je profesor i čestitkama i pozdravima koje je uputio rektor Osječkog sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Vlado Guberac.      

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta