Ministarstvo omogućuje školama terensku nastavu u Jasenovcu
Sinčić: Staviti moritorij na uvođenje 5G tehnologije
Predstavnici SPC-a bojkotirali ekumensku molitvu za jedinstvo kršćana
Atifašistička liga: 75 karanfila za žrtve holokausta na Trgu žrtava fašizma
Ministar Kujundžić nema izbora, ili će sam odstupiti ili će ga smijeniti
Bunjac napušta Pernarovu stranku
Odbor za obrazovanje: Promicati radnu definiciju antisemitizma

  Zdravlje

Predstavljanje slikovnice Osjećam se zeleno u okviru nacionalne javnozdravstvene akcije

        18.04.2014.         622 pogleda
Predstavljanje slikovnice Osjećam se zeleno u okviru nacionalne javnozdravstvene akcije

U okviru preventivnog programa „Zdrav za pet“ u Virovitičko-podravskoj županiji provode se raznolike aktivnosti na afirmaciji zdravlja i zdravih načina življenja. U tome svakako prednjači Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji u suradnji s Povjerenstvom za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije, odgojno-obrazovnim ustanovama i Policijskom upravom Virovitičko-podravskom već godinama provodi raznolike i na istraživanjima utemeljene aktivnosti.

Ovom prilikom naglasak je na posebnoj komponenti programa „Zdrav za pet“ koja je usmjerena podizanju svijesti, osobito kod djece i mladih, o važnosti zaštite i očuvanja okoliša, a provodi se pod motom „Živi zdravo i budi zdrav jer čist okoliš je zdrava budućnost“.

U posljednje tri godine za potrebe preventivnih aktivnosti nastale su četiri slikovnice za najmlađe u izdanju Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Tri su slikovnice ciljano već do sada podijeljene najmlađima (djeci predškolske i rane školske dobi), a obrađuju teme slobodnog vremena, nenasilnog rješavanja sukoba i skrbi o zdravlju. Pažljivo didaktički i metodički oblikovane one se na primjeren način obraćaju djeci. Posljednja (četvrta u nizu) je slikovnica pod nazivom „Osjećam se zeleno“ koja afirmira ispravan pristup zaštiti životnog okoliša i najmlađima nastoji pomoći razvijati svijest o nužnosti zaštite okoliša.

Slikovnica „Osjećam se zeleno“ bit će predstavljena u dječjem vrtiću „Zeko“ u Slatini u utorak, 22. travnja 2014. godine u 9.30 sati. Slikovnica će biti potom podijeljena svoj djeci predškolskog uzrasta u svim dječjim vrtićima u Virovitičko-podravskoj županiji.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZdravljeVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.