Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Zdravlje

Predstavljanje publikacija na znanstveno-stručnom skupu o nasilju

        29.11.2010.         2804 pogleda
Predstavljanje publikacija na znanstveno-stručnom skupu o nasilju

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije u petak je, 26. studenog 2010. godine na III. znanstveno-stručnom skupu posvećenom pitanjima nasilja koji je održan na Filozofskom fakultetu u Osijeku od 25. do 27. studenog 2010. godine stručnoj javnosti predstavio dvije publikacije u vlastitom izdanju. Radi se o knjizi „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja" i publikaciji „Kroz život bez nasilja; deset protunasilnih poruka".

Da podsjetimo, knjiga „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja" skupine autora i urednika Siniše Brlasa i Marine Gulin promovirana je na 18. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa 15. listopada 2010. godine, a  publikacija autora Miroslava Venusa, Vesne Šerepac i Siniše Brlasa „Kroz život bez nasilja; deset protunasilnih poruka" ilustrirani je vodič koji je sadržajno prilagođen djeci i mladima i promoviran je 10. lipnja 2010. godine u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Slatini.

Na predstavljanju ovih publikacija u Osijeku ispred izdavača je govorio ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije mr. sc. Miroslav dr. Venus, zatim profesor Siniša Brlas (kao urednik i autor), te autori knjige „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja mr. spec. Marina Gulin, Branka Lukić Cesarik, prof. i prof. dr. sc. Marina Ajduković. Pred značajnim stručnim auditorijem o publikacijama su se spontano iznimno pohvalno izrazili prof. dr. sc. Marina Ajduković koja je pohvalila organizacijske i uredničke sposobnosti tima Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije, te prof. dr. sc. Vladimir Kolesarić koji je naglasio kako je pitanje mentalnog zdravlja iznimno važno područje stručnoga djelovanja te je pohvalio napore Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije koji ima predvodničku ulogu i na ovome području javnozdravstvenog interesa.

Siniša Brlas
psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje