Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Zdravlje

Predstavljanje publikacija na znanstveno-stručnom skupu o nasilju

        29.11.2010.         2749 pogleda
Predstavljanje publikacija na znanstveno-stručnom skupu o nasilju

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije u petak je, 26. studenog 2010. godine na III. znanstveno-stručnom skupu posvećenom pitanjima nasilja koji je održan na Filozofskom fakultetu u Osijeku od 25. do 27. studenog 2010. godine stručnoj javnosti predstavio dvije publikacije u vlastitom izdanju. Radi se o knjizi „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja" i publikaciji „Kroz život bez nasilja; deset protunasilnih poruka".

Da podsjetimo, knjiga „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja" skupine autora i urednika Siniše Brlasa i Marine Gulin promovirana je na 18. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa 15. listopada 2010. godine, a  publikacija autora Miroslava Venusa, Vesne Šerepac i Siniše Brlasa „Kroz život bez nasilja; deset protunasilnih poruka" ilustrirani je vodič koji je sadržajno prilagođen djeci i mladima i promoviran je 10. lipnja 2010. godine u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Slatini.

Na predstavljanju ovih publikacija u Osijeku ispred izdavača je govorio ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije mr. sc. Miroslav dr. Venus, zatim profesor Siniša Brlas (kao urednik i autor), te autori knjige „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja mr. spec. Marina Gulin, Branka Lukić Cesarik, prof. i prof. dr. sc. Marina Ajduković. Pred značajnim stručnim auditorijem o publikacijama su se spontano iznimno pohvalno izrazili prof. dr. sc. Marina Ajduković koja je pohvalila organizacijske i uredničke sposobnosti tima Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije, te prof. dr. sc. Vladimir Kolesarić koji je naglasio kako je pitanje mentalnog zdravlja iznimno važno područje stručnoga djelovanja te je pohvalio napore Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije koji ima predvodničku ulogu i na ovome području javnozdravstvenog interesa.

Siniša Brlas
psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje