Banner
MORH: Upis u vojnu evidenciju nema obavezu služenja vojnog roka
Influenceri sve traženiji, postaju atraktivno zanimanje
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Zdravlje

Predstavljana slikovnica „Bolje jabuka nego ljutnja“

        13.05.2013.         3074 pogleda
Predstavljana slikovnica „Bolje jabuka nego ljutnja“

U ponedjeljak, 13. svibnja 2013. godine  u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije i Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije u zgradi Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije u Virovitici održano je predstavljanje slikovnice „Bolje jabuka nego ljutnja". Slikovnica je namijenjena najmlađima; djeci predškolskog i uzrasta i onima koji tek polaze u osnovnu školu. Nakon ovoga predstavljanja slikovnica će u školama biti podijeljena učenicima svih razrednih odjela prvoga razreda osnovnih škola u Virovitičko-podravskoj županiji kao i odgojnim skupinama dječjih vrtića u Virovitičko-podravskoj županiji.

Ovo je treća slikovnica u nizu tematskih slikovnica kojih je izdavač Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije, cilj kojih je proširiti dosege preventivnih aktivnosti i na rani uzrast. Slikovnica u afirmativnom kontekstu djeci nastoji usaditi navike zdravoga življenja i usmjerena je zaštiti njihova kako tjelesnog tako i mentalnog zdravlja. Pažljivo je didaktički i metodički oblikovana te se na primjereni način obraća najmlađima. Također je i vrhunski ilustrirana i grafički oblikovana prema metodičkim i didaktičkim smjernicama Stručnoga savjeta kojega čine liječnik prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, psiholog Siniša Brlas, prof. i pedagoginja mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped.

Slikovnica je u elektronskom obliku dostupna na www.zzjzvpz.hr.

Predstavljanje slikovnice bila je samo jedna od točaka dnevnoga reda stručnoga skupa koji je u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije organiziran za voditelje školskih programa prevencije ovisnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji. Na skupu se još raspravljalo o predstojećim aktivnostima povodom obilježavanja Svjetskoga dana nepušenja (31. svibnja), a po završetku skupa sudionici su obišli novoizgrađenu zgradu Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje