Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

Predstavljan prvi Ikea katalog na hrvatskom jeziku

  Poslovni.hr           30.07.2014.         2222 pogleda
Predstavljan prvi Ikea katalog na hrvatskom jeziku

Tvrtka Ikea Hrvatska s 1. kolovozom počinje distribuciju i dostavu „od vrata do vrata“ više od 500 tisuća primjeraka prvog kataloga na hrvatskom jeziku u radijusu 60 minuta vožnje od lokacije svoje prve robne kuće u Zagrebu koju će za kupce otvoriti 21. kolovoza.

Objavili su to na konferenciji za novinare u sklopu same robne kuće Ikea njezin voditelj George Platzer, direktor tvrtke Ikea Hrvatska Dragan Skalušević te regionalni PR menadžer Igor Štefanac.

To je ujedno prvi put da su novinari i snimatelji, njih oko stotinu, ušli u robnu kuću Ikee u Zagrebu koja će osim poznatog namještaja nuditi i brojne druge stvari za uređenje doma i poslovnih prostora, ali i dodatne sadržaje poput restorana i igraonice za djecu piše poslovni.hr

Osim kataloga, za koji je Štefanac kazao da služi pripremi posjetitelja robne kuće, 1. kolovoza kreće i njena nova web stranica, kao i online odnosno digitalna i verzija kataloga za mobilne uređaje.

Direktor Ikea Hrvatska Skalušević napomenuo je kako će neke cijene u Hrvatskoj biti i niže nego u nekim drugim zemljama, od prvog dana imat će i popularnu u Hrvatskoj prodaju na rate, jer su, kako je kazao, dosta detaljno analizirali kupovnu moć, stanje i potrebe kućanstava na hrvatskom tržištu, pogotovo u Zagreba, kao i nekih susjednih zemalja.

U robnoj kući Ikea u Zagrebu za sada će biti samo proizvodi jednog hrvatskog proizvođača, Tvina iz Virovitice, s kojima Ikea surađuje dugo godina, a u pregovorima su i sa požeškim Spin Valisom te jednom tvrtkom za plastiku iz Splita.

U zagrebačkoj Ikei u tijeku su intenzivni završni radovi te uređenje i popunjavanje unutarnjih prostora artiklima kojih će ukupno biti 9.500.

Brojnih radnika svih profila osim unutar kuće ima i oko nje, parking je gotov, uređuje se okoliš, a dovršavaju se i prilazne ceste te prometna čvorišta koja spajaju autocestu s prilazima robnoj kući.

One koji dugo nisu putovali autocestom iz Zagreba prema Slavoniji dočekat će potpuno nova 'vizura' tog kraja i same autoceste oko lokacije Ikee koja se nalazi u poslovnoj zoni Zagreb Istok, na području općine Rugvica odnosno otprilike u ravnini nekadašnjih naplatnih kućica kod Ivanja Reke koje su zbog toga pomaknute 11 kilometara istočno.

Svi koji su se zaposlili u Ikei, njih oko 350, već su na svojim mjestima i prolaze različite edukacije i pripremu, a otvaranju za kupce 21. kolovoza, prethodit će i otvaranje za partnere, uzvanike i novinare, par dana prije.

Hrvatska je prva zemlja koja se pridružuje Ikea obitelji nakon 2006., a ukupna investicija u taj projekt iznosi oko 100 milijuna eura.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

crnko
31.7.2014. 0:31
jos da ima kvalitetni asortiman,bit ce ok,jer u protivnom gubi licencu,jer se namjestaj nije pokazao naj,naj,velike tvrtke i adio tvin,to se znade vec podosta puta kod isporucene robe nekim firmama u hrvat.,kamoli van Hr...
Nano-59
30.7.2014. 20:22
veseli me, da je naš TVIN tu


Još iz kategorije Gospodarstvo