Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Zavičajno društvo Virovitičana

Predstava „Hoću tatu“ izvedena pred autoricom

  Sandra Pocrnić Mlakar           17.08.2022.         3340 pogleda
Predstava „Hoću tatu“ izvedena pred autoricom

Lipanjski susret u Zavičajnom društvu, koji je označio zatvaranje sezone, bio je svečan i čestitarski. Snježana Lančić s udrugom „Pričalica“ gostovala je u Zavičajnom s jednočinkom „Hoću tatu“, koju su izvele tri učenice - Doris Mihaljević, Larisa Biondić i Emma Bušetinčan. Predstavu je pratila i autorica osobno - Draga Vranješ Vargović, naime, članica je Zavičajnog društva Virovitičana i autorica knjige „Pužodrom“ u kojoj je objavljena izvedena priča.

Snježana Lančić, predsjednica udruge Pričalica, adaptirala je i režirala priču „Hoću tatu“, a Doris, Larisa i Emma, učenice petog i šestog razreda osnovne škole, glumački besprijekorno su izvele predstavu na improviziranoj pozornici dvorane u Zavičajnom društvu i demonstrirale mladenačku energiju, talent i samopouzdanje.

- Predstava „Hoću tatu“ sa svojim antiratnom porukom koju šalju tri djevojčice bila je naša reakcija na rat – rekla je u uvodnoj riječi Snježana Lančić i prisjetila se kako su izgledale prve probe za predstavu s 10-godišnjakinjama: - Kao u kazalištu, počeli smo s čitaćim probama i radili kao s pravim glumačkim ansamblom, a djevojke su predstavu shvatile vrlo ozbiljno i odgovorno.

Mlade glumice na sceni su prikazale širok raspon emocija, od naivnog suočavanja s ratom do straha za svoje najbliže i razumijevanja nepovratnih promjena koje u njihovu sredinu donosi oružani sukob.

Predstava „Hoću tatu“ postavljena je u partnerstvu s HVIDRA-om Virovitica i u suradnji s Kazalištem Virovitica, a praizvedena je u povodu 30. obljetnice oslobođenja virovitičke vojarne. Kako je rekla Snježana Lančić, priča „Hoću tatu“ desetljećima je bila uvrštena u čitanku za drugi razred osnovne škole i smatra se jednom od najboljih priča koja se bavi temom Domovinskog rata.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zavičajno društvo Virovitičana