Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Kazalište Virovitica

Predstava «2,14 h» Kazališta Virovitica danas na Festivalu glumca u Vinkovcima

  vn           15.05.2017.         2036 pogleda
Predstava «2,14 h» Kazališta Virovitica danas na Festivalu glumca u Vinkovcima

Na Festivalu glumca u Vinkovcima danas (ponedjeljak, 15. Svibnja) nastupa Kazalište Virovitica i Umjetnička akademija u Osijeku s predstavom «2,14 h». Komad će biti izveden u kategoriji Predstave za djecu i mlade u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ 12:00 i 14:00 sati. U predstavi igraju Blanka Bart, Igor Golub, Goran Koši, Sara Lustig, Goran Vučko, Krešimir Jelić, Ines Zmazek, Hana Kunić, Ivana Vukićević, Antonio Jakupčević, Ana Marija Jurišić i Domagoj Mrkonjić, a režiser je Robert Raponja.  Predstava je premijerno izvedena u rujnu prošle godine i do sada je zabilježila čitav niz uspješnih izvdedbi na daskama matičnog kazališta i na gostovanjima.  Na prošlogodišnjem 19. Festivalu HC ASSITEJ koji se održao u Čakovcu od 17. do 22. listopada, prosudbena komisija u sastavu Jasminka Mesarić, Jasmin Novljaković i Morana Dolenc dodijelili su predstavi Kazališta Virovitica "2:14h" četiri nagrade - za najbolju predstava u cjelini, za najbolju režiju (Robert Raponja), za najbolju scenografiju (Jasmina Pacek), za kolektivno glumačko ostvarenje (ansambl predstave 2:14h).

Festival glumca posvećen je glumcu i njegovom umjetničkom stvaralaštvu te je jedini festival u Hrvatskoj u čijem je središtu isključivo glumac. Glumci su izbornici, domaćini, članovi ocjenjivačkoga suda te se nagrade dodjeljuju isključivo za glumačka ostvarenja jer je glumac središte predstave, kazališta i svakog kazališnog događaja. Laureati uz statuu "Fabijan Šovagović", "Ivo Fici" i "Nevenka Filipović" dobivaju i novčanu nagradu.

Glumac je početak i zametak kazališnog čina, tijelo i duša piščeva djela. Glumac – i sam i kao mnoštvo – može s punim pravom reći “Kazalište – to sam ja!”. Iz skromnosti i ljubavi prema teatru on to nikada ne izgovara i zato, kako bismo potakli, afirmirali i popularizirali, godinama u drugi plan potiskivano glumačko stvaralaštvo, posvećujemo mu ovaj Festival.

Festival glumca, posvećen glumcu i njegovu stvaralaštvu ove se godine održava od 12. do 20. svibnja u nekoliko gradova Vukovarsko-srijemske županije, a donosi 18 predstava iz deset hrvatskih gradova po odabiru selektora Siniše Ružića.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kazalište Virovitica